Kuinka pelata randomien kanssa 1 – Ball Chaser

Posted by Rakis 25.9.2018 in Randomien kanssa pelaaminen

Tässä artikkelisarjassa käsittelen soolona pelaamista 2v2 -formaatissa. Esimerkit ja ohjeet pätevät pääosin vain doublesissa pelatessa eikä päde standardissa (saati duelissa). Kirjoittaja kirjoitushetkellä champion 1 tasolla doublesissa. Mutta sen pidemmittä puheitta asiaan.

Me jokainen tiedämme sen tunteen, kun pelaamme jonkun tuntemattoman pelaajan kanssa, eikä hänen pelityyli vain sovi. Hän syöttää kaikissa tilanteissa, vaikka itse voisi laukea. Tai juoksee pallon perässä ja pelaa ihan hullua ADHD tyyliä. Tai pysyy maalilla koko pelin ajan tekemättä mitään. Jokaisella on oma tyylinsä ja moni näistä poikkeaa perinteisestä ”lyö palloa – rotatoi – toista” pelityylistä, josta on tullut epävirallinen standardi. (Toki se on erittäin tehokas kun pelataan randomeitten kanssa, en sitä kiellä.) Mielipahaahan siitä tulee heti, jos tiimikaveri ei pelaakaan ”kirjoittamattomien sääntöjen mukaan.” Jos hän on vastustajan päädyssä, menettää pallon, suurin osa voisi olettaa, että hän tulisi mahd. nopeasti alas, että sinä pääset vuorostasi hyökkäämään palloon. Sen sijaan hän voikin tehdä nopean pyörähdyksen ja hyökkää uudelleen palloon. Tässä vaiheessa sinä oletkin jo ilmassa, molemmat menette pallosta ohi ja vastustaja pääsee tekemään ilmaisen maalin. (Pelataan siis 2v2.) Turhautuminen on suuri ja helposti lipsahtaa ”mikset rotatoi + muutama kirosana” tyylistä kommenttia. Tästä alkaa sanasota, jossa heitellään herjauksia puolin ja toisin eikä keskitytä enää siihen kun vastustaja paukuttelee tulostaululle Brasialaisia. (7-1, never forget!)

 

Vaan mitä jos sen sijaan, että kiroilisit chatissa, yrittäisitkin sovittaa omaa pelaamistasi tiimiläisen pelaamisen kanssa. Joo, kuulostaa työläältä koska ei-rotatoivia- ”tyylejä” on monia ja jokainen tyyli tarvitsee erilaisen parin toimiakseen. Työlästähän se on, mutta voi olla erittäin tehokasta ja samalla opettavaista. (Tässä välissä muistutan, että mikään strategia ei ole voittamaton, ei myöskään tämä.)

 

Ensimmäiseksi käsitellään erittäin aggressiivinen pelityyli. Tunnetaan myös ball chaser. Jos ajatellaan, että tiimikaverisi on kova poika (tai tyttö) juoksemaan pallon perässä. Pyrkii koskettamaan palloa mahdollisimman paljon rotaatiosta välittämättä. Tällaisen kanssa on erittäin ärsyttävää pelata, kun ei uskalla mennä yhteenkään palloon, kun pelottaa, että tiimikaveri syöksyy siihen myös ja pahimmillaan aiheuttaa kolarin, josta vastustaja pääsee tekemään ilmaisen maalin. Mutta jos osaat pelata hyvin yhteen tämän ADHD pallon jahtaajan kanssa, tässä voi olla erittäin tehokas yhdistelmä, johon voi olla vaikea reagoida ajoissa. Kun hyökkäys on erittäin aktiivinen ja aggressiivinen, pallon saaminen vastustajan päätyyn voi olla hankalaa. Ja kun sen vihdoin saa, sinä olet siellä ottamassa pallon vastaan ja heität sen heti takaisin, jossa malttamaton tiimikaverisi jo odottaa. Ja jos tiimikaverisi on osaava kaveri katkojen suhteen, sinulle voi avautua, vaikka kuinka monta miljoonan dollarin paikkaa, kun vain odotat maltillisesti tilaisuutta. Passiivisella puolustus peliä ei palkita suurilla exp määrillä, mutta ELO-rating voi hyvinkin kiittää senkin edestä.

Ohjeet pelaamiseen:

-Rohkaise tiimikaveria pelaamaan aggressiivisemmin. Tässä pitää olla varovainen, ettei tiimikaveri ota kommenttia vittuiluna koska sen oikaiseminen voi olla erittäin hankalaa.

-Ota vastuu puolustuksesta. Sinä teet torjunnat, hän maalit (tai syötöt, joista sinä viimeistelet maalit).

-Aina oleta, että tiimikaverisi syöksyy palloon kiinni, oli hänen kulma mihin tahansa. Tällaisen pelaajan tarkoitus on härvätä mahdollisimman paljon kentällä ja tällaisella pelillä luoda tilanteita, joista tiimikaverin on helppoa ottaa helpot maalit.

-Ota hyökkäävä asenne ainoastaan varmoilla palloilla. Muuten pyri puolustamaan. Syötä silloin kun syöttö on mahdollinen. Anna tiimikaverisi hoitaa loput.

-Pysy positiivisena, vaikka virheitä sattuisikin.

Plussat/miinukset:

+Sattumanvaraiseen pelaamiseen on vaikea reagoida.
+Selkeät roolit puolustuksessa ja hyökkäyksessä voivat olla vapauttavia. Kun tietää mihin toinen pyrkii jatkuvalla syötöllä, on helpompaa keskittyä omaan tekemiseen.
+Ei ole yleisesti käytössä ja sitä vastaan reagoimiseen ei ole vakiintunutta tapaa.

-Passiivinen pelaaminen on puuduttavaa.
-Exp ei välttämättä ole paljoa tarjolla
-Hankala hallita.