European League Finals 13.1. alkavana viikonloppuna – Tule seuraamaan neljän suomalaisjoukkueen taivalta ja äänestä ensimmäinen ottelu

32 Euroopan liigojen kärkijoukkuetta ottaa yhteen 13.1.–15.1. kun 5 000 € European League Finals iskeytyy Rakettiliigan ja seitsemän muun maan striimeistä ruutuihin. Rakettiliigan striimistä voit seurata suomalaisten joukkueiden otteluita koko viikonlopun ajan: https://www.twitch.tv/rakettiliiga

Alustava aikataulu

  • Perjantai 13.1. 19–00 – Swiss stage (kolmella voitolla jatkoon, kolmella tappiolla ulos)
  • Lauantai 14.1. 14–19 – Tuplaeliminaatio pudotuspelit päivä 1
  • Sunnuntai 15.1. 14–18 – Finaalipäivä (viimeiset 4 ottelua)

Suomalaisten ottelut ja äänestys

Mutta minkä suomitiimin sinä haluat nähdä ensimmäisenä ottelussa? Ensimmäisen kierroksen otteluohjelma on seuraava. Voit äänestää haluamaasi ottelua Rakettiliigan Discordissa:  https://www.rakettiliiga.com/discord

Ohessa suomalaisten joukkueet ja pieni katsaus muista maista. Joukkuekatsauksissa on apuna ollut muutaman turnauksessa pelaavan suomalainen mielipiteitä. Artikkelia kirjoittaessa 10.1. treidi-ikkuna oli vielä auki, joten pieniä muutoksia kokoonpanoihin voi tulla.

From The Air! (Regser, Mognus, Icy) – ReckenRockets (Scream, Zeddo, pzy)

eSM-voittajalla kävi huono tuuri ja vastassa on kova Saksan nelosseedi ReckenRockets. Joukkue on täynnä pitkän linjan bubble-pelaajia ja ottelu on paperilla tasainen.

Dust Sucker (Dansku, Tossis, Rxii, Extendo) – mYinsanity (meeloox, Keever, Kenzo)

Sveitsistä on mukana kahden eri liigan voittajat ja toiseksi sijoittuneet. Tämän pitäisi olla Dust Suckerin heiniä, mutta mYinsanity hävisi TCS Esportsin finaalissa pätevälle KSM:lle (Mihno, Squixxl, kilero) vain juuri ja juuri, joten ottelu ei välttämättä ole niin helppo kuin suomalaiset haluaisivat uskoa. Extendon lopetettua Dust Suckeriin värvättiin Espanjalainen RLCS-jyrä Rxii, joka on huima vahvistus.

Arkijuustoviipale (Lexxa, Aleksiii, Kalle, Edurph, Labyrinth) – Astro Allegiance (Pantera, Neiko, Pluvo) 

Portugalin toiseksi sijoittunut Astro Allergiance ei ole nimivahva, mutta joukkue voitti kuitenkin runkosarjan ja hävisi finaaleissa kovan ykköskokoonpanon omaavalle Impulse GW:lle (AcroniK, Xpére, Maaivy) 4-2. Uusi englantilaisvahvistus Pluvo on ollut joskus korkealla 2vs2 -listalla, mutta tunnetut saavutukset jäävätkin siihen. Joukkue olisi helppo aliarvioida.

Tiimilol (Porsas, Doggoz, Tukia, Aero) – KVM (Compact, JWeyts, TxMpeR)

Beneluxin liigan voittajan KVM:n pelaajat ovat kärkitason bubble-pelaajia, joilla on aiempia RLCS-osumiakin, joten tämän pitäisi olla Tiimilolille äärimmäisen vaikea ottelu. Yksikin erävoitto olisi hyvin. Tiimilol lisäsi puolalaisen Aeron varapelaajaksi kalkkiviivoilla.

Kärkimaat

Saksa – Nitro League

Saksa on nimekkäin maa, kaksi joukkuetta on todella kovia ja muutkin kaksi päteviä. Morekats on suurin voittajasuosikki (Tox, Kryptos, Rezears). RLCS:n kärkinimien takaa löytyy myös nuorempia ja kokeneempia pitkän linjan bubble-jyriä joilla on myös RLCS-kokemusta (mm. Ne0n, Gnagflow06, Simas, LiFox, MD). Jokaisen tiimin pitäisi olla todella kilpailukykyisiä jos kokoonpanot ovat samaa tasoa kuin karsiutuessa.

Tanska – Raketligaen

Tanska on edelleen paperilla pohjoismaiden vahvin osallistuja. Kaksi kärkijoukkuetta ovat todella kovia: Antarktis (Matsgrey, HP, Madsssss, Ronaky), Masonic (creamyy, Ejby, Rexo) ja kolmaskin joukkue on nuori ja mekaaninen joka voi pelata loistavasti tai sekavasti: DSB (Saphiix, TempoH, Tr3bla, Waffle).

Benelux – Elite Series

Beneluxin yhteisliigasta tulee niinikään kaksi hurjaa ryhmittymää. Liigan voittaneen KVM:n (Compact, Jweyts, TxMper) sijaan kovin saattaa kuitenkin olla kolmanneksi tullut Sector One (Justuszzz, Gekk, TehQoz). Tätä joukkuetta kukaan ei halua vastaansa. Kaksi muuta joukkuettakin ovat hyviä ja parhaillakin suomalaisilla tekee tiukkaa voittaa, mikäli ne sattuvat osumaan vastaan.

Muut

Kolmen kärkimaan takana on hyviä joukkueita, mutta vähemmän RLCS-tasoa. Suomi on suunnilleen samaa tasoa osan näistä maista kanssa ja osaa parempi.

Norja – Telialigaen

Telialigaen on jo pitkään ollut pohjoismaiden kovatasoisin liiga, mutta sen taso on viime vuosina laskenut. Siellä on kuitenkin kova kärkitiimi AW3 (Seeb, FiremanJonas, Inferno). Rotaryon Esportsilla (Pablobar, Haven, Bruhkay) on potentiaalia yllättää, mutta harva odottaa suurempaa menestystä.

Ruotsi – Svenska Raketligan

Tippuminen ensimmäisenä päivänä ja Nordic Championshipin Ruotsilolin uusiminen ei ole tänä vuonna todennäköinen kun maasta tulee kaksi joukkuetta jotka varmasti haastavat parhaatkin suomalaisjoukkueet. Liigassa parhaat joukkueet olivat: Ascence (Meaty, Led, Emilvald, Sajmoon) ja Suomi-Ruotsi-maaottelun voittanut OGC (Gylfen, Zamberg, Molten).

Sveitsi – Swiss Esports League / TCS eSports League

Sveitsi on Norjan tavoin heikompi kuin aikaisempina vuosina. Kärkitiimi KSM on kuitenkin pitkään yhdessä pelannut ja hyvin rotatoiva joukkue (Mihno, Squixxl, kilero). Muiden tippuminen jo ensimmäisen päivänä ei olisi yllätys.

Portugali – Zebra League

Zebra Leaguen joukkueet ovat pääosin ok-pelimiehiä, mutta kärkitasoa on vain Impulse GW:ssä. Impulsessa on yksi turnauksen parhaista yksilöistä AcroniK, mukanaan hyvä ranskalainen bubble-pelaaja Maaivy ja valmentajana Team Liquidissa kunnostautunut Xpére (tällä kertaa pelaajana). Skills Esportsin Ukrainalainen Alik Ander ansaitsee myös kunniamaininnan grindin jatkumisesta nykyisessä maailmantilanteessa. On tosin epäselvää pystyykö hän pelaamaan, koska sähköt eivät välttämättä toimi. Joukkueessa on myös muuta day 2-potentiaalia kun 18-vuotiaana jo kaksi kertaa uransa lopettanut Lazybear ja ranskalainen Sleweyy ovat pitkän linjan bubble-pelaajia. Joukkueen täydentää tuntemattomampi nimi Spart, jolla on paljon todistettavaa.

Turnauskaavio ja muiden maiden lähetykset:

https://liquipedia.net/rocketleague/European_League_Finals

Benelux: https://www.twitch.tv/rocketbenelux
Denmark: https://www.twitch.tv/raketligaen
Germany: https://www.twitch.tv/Nitroleaguerl
Norway: https://www.twitch.tv/RLNorway
Portugal: https://www.twitch.tv/rtparena
Sweden: https://www.twitch.tv/svenskaraketligan
Switzerland, TCS: https://www.twitch.tv/tcsesportsleague
Switzerland, SEL https://www.twitch.tv/swissesportsleague