Nordic Championshipin Suomen ensimmäisen karsinnan tulokset – Toinen karsinta pelataan jo 28.8!

Nordic Championshipin Suomen ensimmäinen karsintaturnaus tarjosi yllätyksiä ja dramaattisia otteluita, mutta lopulta kaksi erittäin odotettua joukkuetta nousi jatkoon: 2 Title Bois & 1 Noob (Labyrinth, LethalKale, Aleksiii, Icy) ja o herrat (Regser, Kalle, Nixnax, TK).

Suomesta jatkoon pääsee yhteensä 4 joukkuetta, heidän tiensä vie 16 parhaan Pohjoismaisen joukkueen joukkoon tavoittelemaan osaansa 5 000 euron palkintopotista 11.9–13.9. pelattavassa finaalissa. Neljästä järjestävästä maasta on kutsuttu kansallisen sarjan voittaja ja loput paikat ratkaistaan karsinnoilla. Suomen toinen ja viimeinen karsinta järjestetään perjantaina 28.8. 18.00 alkaen ja lähetystä pääsee seuraamaan osoitteesta https://www.twitch.tv/elisaviihdesport2. Perjantain karsinnassa ratkotaan viimeinen jatkopaikka.

Ensimmäisen karsinnan tulokset

Suurimman yllätyksen ja vähän myöhemmin suurimman FeelsBadManin tarjosi jo hyvän aikaa yhdessä pelannut Stinkers (Porsas, Jasumar, Dansku). Joukkue ponnisti seediltä 4 ensin vakuuttavaan voittoon Boomersista (Lexxa, Doggo, Korro) ja sen jälkeen likipitäen shokeeraavaan 3-0 voittoon koko karsintojen ennakkosuosikista o herroista (Regser, kalle, Nixnax). Stinkersin ensimmäinen unelma kuitenkin murskattiin kun 2 Title Bois & One Noob (Labyrinth, LethalKale, Aleksiii) ajoi Stinkersin yli 3-0.

2 Title Bois & One Noob oli voitollaan ensimmäinen jatkoon päässyt joukkue. Heidänkään tie jatkoon ei ollut missään nimessä helppo. Karsintaottelua edeltävässä ottelussa 2 Title Bois joutui jo 0-2 tappioasemaan 6 Consolesia (kompE [ex-salo], extendo, karhu) vastaan. Huimassa sarjassa 2 Title Bois tasoitti pelit 2-2:een ja ratkaisevassa viidennessä pelissä karhu tarjoili tuplatäppisyötön tärkeässä paikassa kompE:lle joka viimeisteli tyhjän maalin kun vain 25 sekuntia oli jäljellä. Ja mitä vielä, 2 Title Bois pelasi pelin lopun todella aggressiivisesti ja voitti ottelun 0 sekunnin maalilla. Voittomaalin tullessa kaksi pelaajaa oli vastustajan maaliviivalla ja kolmaskin kuudentoista alueen sisällä. Päivän viihdyttävin sarja.

Toinen jatkoonmenijä käsiteltiin pitkän kaavan kautta lower bracketissa. 6 Consolesia selvitti Boomersin 3-0 samalla kun o herrat voitti 3-0 yllättävän korkealle kivunneen Suomirällän (Lane, Foggy, Mustakarhu). 6 Consolesin ja o herrojen sarja kilpaili dramatiikassa 6 Consolesin aiemmalle sarjalle. 6 Consoles jatkoi koko päivän jatkuneita vahvoja otteita voittaen ensimmäisen ja kolmannen pelin ja vieden neljännen jatkoajalle ehkä päivän hienoimmalla syöttömaalilla.

o herrojen turnauksen ollessa katkolla, tuttu nimi, Regser nousi esiin ja sujautti pallon auki olevaan ylänurkkaan kallen vallattua backboard haltuunsa. o herrojen turnaus jatkui ratkaisevaan karsintaotteluun Stinkersia vastaan, ja kun sarjassa nähtiin se o herrat joka nousi elokuun alussa 50 parhaan joukkueen joukkoon RLCS X-karsinnoissa, o herrat selvitti myös karsintaottelun ja teki sen helpon näköisesti.

Päivän päätteeksi pelattiin vielä voittajien finaali määrittämään kahden jatkoon päässeen joukkueen seedi lopputurnaukseen. 2 Title Bois oli selvästi vahvempi, vaikka kaikki ottelut päättyivätkin yhden tai kahden maalin erolla. 2 Title Bois vei 4-1 voitolla seedin 2. Monta ottelua veitsenterällä pelannut o herrat taipui seedille 3. Toisesta karsinnasta jatkoon päässyt saa neljännen seedin ja kohtaa finaalitapahtumassa toisen Pohjoismaan kutsutun joukkueen.

Jos 6 Consoles oli lähellä voittoa jatkoonmenijöitä vastaan, niin Stinkers kahdesta ratkaisuottelusta huolimatta jäi kuitenkin kalkkiviivoilla yllättävän kauas. Kahden 0-3 hävityn ratkaisuottelun maalierot olivat 4-13 ja 5-15. Stinkers kuitenkin osoitti aiemmin turnauksessa, että Sunset Showdown 3:n voitto ei ollut mikään sattuma ja on erittäin vaarallinen joukkue seuraavassa karsinnassa. Voitot o herroista karsinnoissa ja 4-3 voitto Freelosta Sunset 3:ssa (Tossis, Labyrinth, Doggo) osoittavat että maksimipotentiaali on korkealla jos heikommista peleistä pystytään toipumaan. Ehkä ratkaisu on laittaa Dansku pelaamaan makuuasennosta 60 fps läppäriltä, kuten Sunset 3:n ratkaistessaan teki? Super-subi Torquey voi myös nousta ratkaisevaan osaan toisessa karsinnassa.

Toisesta karsinnasta on tulossa erittäin jännittävä koska mukana on monta joukkuetta jotka voivat kammeta jatkoon. Varteenotettavimmat joukkueet lienevät Coolest Lions (hopotihoi, Jölli, winterr.), 6 Consoles, Stinkers, Boomers, Testo (SeBbo, Valsu, n00p) ja Pörröpäät (Maakka, EmiiJ, Nvaduksi). Ensimmäisessä karsinnassa alisuoriutuneilla Team Requestilla (Calyx, Sparks, shues) ja Tikka Esportsilla (Epeli4, Ogga, Emels, MixAndDip) lienee myös vielä asiaa.

Ilmoittautuminen karsintoihin on auki 26.8. 23.59 asti.

Karsintojen tarkat tulokset löytyvät Challongesta: https://challonge.com/NordicQ1

Turnauskaavio

Norjan, Ruotsin ja Tanskan karsinnat

Suomen karsintojen kanssa samaan aikaan pelattiin myös muiden Pohjoismaiden karsinnat. Varsinkin Norjan karsinnat olivat kovatasoiset. Jatkoon pääsivät Nordavind (Trex, Maadzz, Enlid, Jwols) ja The Razzle Dazzlers (Andey, Phocas, Reganam, VERSACE).

Ruotsin jatkoonmenijät olivat Kalaspuffar (SomeeOnee, Seebrify, Sajmoon) ja OompaLoompa (dhaaq, Tastie, Thugga, Mano).

Tanskasta jatkoon pääsi samlet 10iq (creamyy, Rexo, Ejby) ja BABY CRINGE BABY (Zakarias, Criller, Minimil). Hiukan yllättäen FISK (SaphiiX, Waffle, Pixon, HP) jäi vielä rannalle.

Kaikkien Pohjoismaiden karsintojen tiivistetyt tulokset löytyvät myös Liquipediasta: https://liquipedia.net/rocketleague/RL_Nordic/Nordic_Championship