Tampere Esports Gathering Rocket League turnauksen ennakkoasetelmat – lauantaina striimissä!

Lauantaina 13.4. nähdään Särkänniemi Zones Rocket League turnaus Tampere Esports Gatheringissä Ideaparkin keskusaukiolla. Semi-finaalit ovat ohjelmassa 12:00 alkaen ja finaalit 18.00 alkaen. Kaikki ottelut pelataan paras-viidestä formaatilla ja striimataan Rakettiliigan Twitchissä! Ohessa ennakkoasetelmat joukkueista ja välieräpareista

Turpakäräjät All-Stars vs. Moti klubi

Kun laitetaan Suomen 3. paras pelaaja Sweatymix, vanha mestari Aeonheart ja kokenut Imotti yhteen tiimiin, Moti klubilla on lähes tekemätön paikka. Turpakäräjät All-Starsin pitää aliarvioida vastustajansa ja epäonnistua muutenkin, jotta he häviävät. Vai aiheuttaako lani-stressi tärinää? Toivoa sopii, koska se voi olla ainoa keino, jolla sarjasta saadaan tasainen. Varmaan on, että Turpakäräjät All-Starsilla on todella korkea potentiaali hienoihin maaleihin.

Aeonheart ja Sweaty ovat pelanneet yhdessä menneisyydessä kuten myös Imotti ja Aeonheart. Sekä Imotti, että Aeonheart ovat viime aikoina lähinnä jäähdytelleet huippu-uraansa, mutta sen ei pitäisi estää yhteispelin löytymistä. Pohjat ovat kovat.

Moti klubi on pelannut kaksikkoina eri kolmannella jäsenellä monta kertaa, mutta eivät kolmikkona juurikaan: Tossis ja qb (vaakunaliiga); qb ja kuha (3xpm); Tossis ja Kuha (RLRS-karsinnat). Synergia saattaa löytyä aikaisemman yhteispelin kautta. Jos pelin tempo nousee korkeaksi, Moti klubi voi joutua vaikeuksiin jatkuvien tuplacommittien takia. Tossis on tottunut tekemään paljon yksin ja Kuha ja qb eivät lähtökohtaisesti ole niin nopeita pelaajia kuin Turpakäräjien mekaniikkamonsterit. Jos taas Moti klubi onnistuu laskemaan pelin tempoa, Turpakäräjillä on kaksi pelaajaa jotka ovat parhaimmillaan dueleissa ja Sweatymix joka on juuri ja juuri maailman 100. parhaan duel-pelaajan ulkopuolella. Onnea peliin pojat!

Lahepuliukot vs. Pallonjahtaajat

Tasainen sarja vai sittenkin EZ4LAHE? Lahepuliukkojen useamman kuukauden kokemus yhdessä pelaamisesta voi kääntää sarjan heille. Kun yhteispeli toimii sairaisiinkin tiimipeleihin on mahdollisuus.

Pallonjahtaajilla on turnauksen matalarankkisin pelaaja Osq, jonka potentiaali on kuitenkin ehdottomasti paljon rankin yläpuolella. Lähes GC tuplissa ja korkea champ 2 dueleissa tällä hetkellä. Mekaniikka on kunnossa.

Lahepuliukoilla on ollut viime aikoina joskus vaikeuksia yhteispelissä ja boostin hallinnassa, se voi olla Pallonjahtaajilla avain voittoon. TheAllulla ja Korrolla on potentiaalia olla sarjan parhaat pelaajat, ja mekaanisesti joukkue pystyy haastamaan. Vaan kääntyykö joukkueen peli silkaksi pallonjahtaamiseksi?

Tiimi- ja pelaajakatsaus

Turpakäräjät All-Stars

Ylivoimainen mestarisuosikki. Sweatymix on Suomen ehkä 3. paras pelaaja tällä hetkellä. Aeonheart puolestaan on top 10 pelaaja ainakin vuodesta 2016 asti. Imotin pelisaavutukset ovat vähäisempiä, mutta top 64 RLCS-karsinta sijoituskin löytyy ja yli 1600 mmr. Aeonheart ja Sweaty ovat pelanneet yhdessä menneisyydessä kuten myös Imotti ja Aeonheart. Synergiaa siis löytyy. Mutta löytyykö kolmikkona? Jonkun toisen joukkueen paljon parempi joukkuepeli lienee ainoa tapa joka voi syrjäyttää heidät mestaruudesta.

SweatYMiX: GC (1889) Rival Series joukkue Complexityn subipelaaja (Mognus, Greazymaister, Flakes). Pelannut todella monien Euroopan huippujen kanssa eri turnauksissa jo vuosia. Viimeisin meriitti tällä viikolla Sharpin ja Zeddon kanssa Fragleague karsintaturnauksesta finaaliin pääseminen. Voittivat mm. Jhzerin tiimin ratkaisevassa matsissa. Jhzer on juuri se pelaaja, jonka moni varmasti sijoittaisi SweatyMixin yläpuolelle suomalaisten pelaajien rankingissa. 3vs3 playlistalla maailman 42. ja solo standardissa maailman 22.

Aeonheart: GC (1703) Vanha huippupelaaja, pelannut aikoinaan 1vs1 showmatchejakin rahasta esimerkiksi Kuxiria ja Satthewia vastaan. Huipulla noin kausien 2 – 4 aikoihin, eli vuodesta 2016 n. 2017 kesään asti. Vähensi pelaamistaan tämän jälkeen huomattavasti. Silti joka kausi aivan Suomen huipulla trackereissä.

Tiimissä 2017 mm. Oscillonin, Shakahronin ja Sweatyn kanssa. Pelasi Mock-it 3vs3 turnauksessa joka oli season 3 (toukokuu 2017) aikana, käytännössä Rival Series tasoinen turnaus. Pärjäsivät melko hyvin, sijoittuen sijalle 5. kahdeksan joukkueen turnauksessa. Joukkue jäi avain juuri ja juuri pudotuspelien ulkopuolelle, mutta voittivat mm. Team Infusedin (Bluey, Sebadam, Doomsee). Imotin mukaan Aeonheartilla on potentiaalia pelata itsensä top 100 nopeastikin jos vain olisi motivaatiota. 1vs1:ssä parhaimmillaan.

Imotti: GC (1639) Turpakäräjät turnauksen isä yhdessä Urqe:n kanssa. Turpakäräjät on ennen tätä turnausta suurimmat rahapalkinnot jakanut suomalainen Rocket League -turnaus. Kaikki palkintorahat on saatu lahjoituksina turnauksia seuraavilta pelaajilta. Yksi Suomen parhaista, ellei paras selostaja ja analyytikko. Pelimeriitit huomattavasti tämän alapuolella, mutta suuremmat kuin suurimmalla osalla tämänkin turnauksenkin pelaajista. 1vs1 lempipelimuoto.

Tomppaw0w (varapelaaja)

Lahepuliukot

EZ4LAHE? Tässä joukkue joka osaa pitää hauskaa, ovat lisäksi aktiivisia Suomen eri turnauksissa. Viime kuun 2vs2 Rumble Turpakäräjissä Foggy ja jjatee olivat sijalla 3. vaikka pelasivat pronssimatsin kisakatsomosta! RLRS-karsinnoissa kovia tiimejä vastaan voittoja ja tasaisia matseja, mutta eivät päässet Euroopan top 128 joukkueen joukkoon. Myöhäisemmästä kahdesta karsinnasta, jotka ovat aina helpompia olisivat varmasti päässeet. Voittivat Sekasin gamingin 3vs3 turnauksen finaalissa ylivoimaisesti erittäin hyvän suomalaisjoukkueen High Flyn (Pastor1, KalleMAchine, R3gser). Lahella pelasi vähän aikaa myös Suomen ehkä kovin naispelaaja Emilia. 

Jjatee: GC (1529) Aktiivinen striimaaja. Suomen kovimpia flip-preset maalien tekijöitä. Hienoja maaleja nähty myös isoissa peleissä.

Foggy: GC (1599). Vaikea löytää heikkouksia, hyvä kaikessa. Tekee useinkin näyttäviä maaleja. 49. RLRS karsinnoista viime vuodelta. Solo standardissa maailman 47. ja dropshotissa 94!

Valsubobz: GC (1565). GC niin tuplissa, standardissa kuin solo standardissakin ja champion 2 dueleissa. Taitaa joukkuekavereidensa lailla kaikki pelimuodot, on myös omasta mielestään tasainen pelaaja, mutta silloin kun whiffataan, whiffataan kunnolla!

Pallonjahtaajat

Pick-up -tiimi. TheAllu on Keski-Suomen Vaakunaliigajoukkueesta, Korro ja Osq ovat pelanneet yhdessä Uudenmaan joukkueessa. Nämä joukkueet kohtaavat toisensa välierissä aivan lähiviikkoina, joten TEG-joukkuekavereista tulee pian taas vastuksia. Miten joukkue saa lyhyellä varoitusajalla pelinsä kulkemaan?

TheAllu: GC (1528) Tasainen yleispelaaja, listasi ettei loista missään, mutta Vaakunaliigassa ollut kovatasoisen liigan pistepörssin 2. joukkuekaveri Torqueycornin takana. Tasaisen loistava pelaaja siis.

Korro900: GC (1640) Moti klubin Tossiksen entinen joukkuekaveri. TheAllun kanssa samantyylinen pelaaja siinä että heikkouksia on vaikea löytää. On tuplissa yli 1700 mmr ja kolmosissa päässyt 1800 mmr asti, se kertoo että Korro omaa todella korkean yleistason. Listasi itse torjunnat ja syötöt suurimmiksi vahvuuksiksi. Tilastojen mukaan Korrolla onkin enemmän torjuntoja kuin maaleja tällä hetkellä, yleensä tämä menee toisinpäin.

OsQ: C2 (1300) ehdottomasti parempi pelaaja kuin tämän hetkinen rank, matala C2, antaa ymmärtää. Tuplissa lähes GC, myös C2 dueleissa, joka on samaa tasoa kuin suurimmalla osalla turnauksen muista pelaajista. Yksilötaitoa siis on. Vaakunaliigassa todistanut että pysyy hyvin mukana myös kovatasoisissa kolmospeleissä.

Moti klubi

Pelanneet kaksikkoina eri kolmannella jäsenellä monessa turnauksessa. Eivät kuitenkaan juurikaan tällä kolmikolla. Tossis ja qb pelaavat Vaakunaliigaa. qb ja Kuha 3xpm-harrasteliigaa. Tossis ja Kuha pelasivat RLRS-karsinnoissa. Synergia saattaa löytyä aikaisemman yhteispelin kautta. Menestys turnauksessa vaatii kuitenkin venymistä, koska maksimitaso on Tossista lukuunottamatta matalampi kuin muilla joukkueilla. Soolosuorituksilla eivät mene pitkälle. Kuhan täytyy myös osoittaa että hän on paljon parempi kuin nykyinen C3-rankkinsa.

Kaikkien pelaajien rankit ovat tippuneet reilusti turnauksen alla. Ovatko yhteispelit menneet kenties heikosti?

Tossis: C3 (1499). Mekaanisesti taitava nuori pelaaja, on välillä treenannut älyttömästi ja välillä pitänyt taukoa. Air dribblet lähtevät huomattavasti hanakammin kuin useimmilla muilla pelaajilla. Oli korkea GC vielä muutamia päiviä sitten.

Kuha: C3 (1440). GC-tasoinen pelaaja, käynyt 1650 mmr:ssä asti. Omien sanojensa mukaan lempipelimuoto on useimpien muiden inhokki, solo standard, vahvuus rotaatio ja heikkous mekaniikka. Kuhalta voi odottaa siis hyvää mukautumiskykyä.

qb: C2 (1366), käynyt GC:ssä, Snowday GC (maailman 53.). Hyvä joukkuepelaaja, mukautuu Kuhan tavoin joukkuekavereiden pelityyleihin hyvin. Ei suurta mekaanista potentiaalia, mutta tasaisesti kehittyvä pelaaja. Pari tärkeää jatkoaikamaalia viime aikoina (esim. 0 sekunnin tasoitus ja jatkoaikamaali TEG-karsinnoissa). Suurimmat ansiot Rocket Leaguessa kuitenkin pelikenttien ulkopuolella. Suomen kovin Rocket League overlayden tekijä. Tässäkin turnauksessa käytetyn overlayn ja tilastosysteemin tekijä ja koodaaja.