Ensimmäinen karsinta on pelattu, neljä kivikovaa joukkuetta pääsi jatkoon!

Ensimmäinen karsinta pelattiin loppuun 13.1. Neljä aidosti parasta joukkuetta pääsi jatkoon, mutta mahtui joukkoon sentään lievä yllätyskin! Ilmoittautuminen toiseen karsintaan on auki 17.1. kello 23.59 saakka. Onko sinun joukkueestaasi haastamaan Suomen parhaat pelaajat ja pääsemään Rakettiliiga PRO:n sarjakaudelle? Ilmoittaudu mukaan täältä: https://rakettiliiga.com/pro/. Alla lyhyt läpivalaisu ensimmäisen karsinnan ratkaisevista otteluista.

Kolmenkopla – High Fly

Koko turnauksen ennakkosuosikki Kolmenkopla (LethalKale, Labyrinth, Aleksiii) kohtasi eilen hienosti hermonsa hallinneen High Fly:n (Pastor1, Fogi, SeBbo). High Fly:n voitto olisi ollut pommi vailla vertaa. Kolmenkopla kuitenkin otti High Fly:ltä luulot pois murskaten kaksi ottelua. High Fly yritti pelata Kolmenkoplan nopeudella ja rahkeet eivät siihen riittäneet. Kun High Fly keskittyi omaan peliin kolmosottelu olikin tasainen, mennen jatkoajalle asti. Jatkoajalla Aleksiii naulasi hyvän syöttö ja demopelin päätökseksi sarjan Kolmenkoplalle.

Ballchasers – Kovera

Kovera (Veikkeli, Korro, Rattlé) oli hirmuvedossa sunnuntaina, mutta todella nopeasti pelaavan Ballchasersin (Niiko, Doggo, Regser) epäiltiin olevan liikaa. Nopeus vastaan hyvä joukkuepeli, Ballchasersin keskeinen kysymys oli, pystyykö yhteispeli vastaamaan taitotasoa.

Kolmen tasaisen pelaajan Kovera osoitti kykynsä myös tänään. Eilinen dominoiva esitys Mystic eSportsia ei selvästi ollut Mysticin huonoutta, vaan Kovera on elämänsä vedossa. Silloin kun Koveran peli sujuu se saa vastuksensa tuntemaan kuin he pelaisivat huonosti. Kahdessa ensimmäisessä pelissä rotaatio oli tikissä, Ballchasers joutui turvautumaan vain yksilösuorituksiin eikä se riittänyt. Kolmos- ja nelospelissä Ballchasers vaihtoi pelityylinsä aggressivisemmaksi, pyrkien varastamaan vastustajan buustit. Niiko sai hyviä syöttöjä joukkuekavereiltaan ja teki myös hienon yksilösuoritusmaalin.

Viides peli oli äärimmäisen jännittävä, todennäköisesti paras ensimmäisessä karsinnassa. Regser tasoitti pelin vain muutama sekunti ennen päätöstä. Jatkoajalla päivänpolttavaan meemiin ”millon korro pelaa?” vastattiin taas: Korro paukautti 100 km/h vedon ylänurkkaan. Kovera meni taas jatkoon vitosseediltä. eSM-kilpailuissa kuvio oli sama, silloin vastuksena oli Kasualii joka meni lopuksi mestaruuteen asti.

Veikkeliltä lähes identtiset maalit molempien karsintojen ratkasevien otteluiden 2. erissä!
eSm-kilpailujen maali:

https://www.twitch.tv/insomniaesm/clip/StormyBashfulWatermelonPanicBasket
Eilisen sarjan maali:

Full Control – BANG BANG

BANG BANG (Emilia, kalle, Nojgaarden) on turnauksen musta hevonen, mutta Full Controlin kolmikko (Nixnax, Torquey, Psycho) on saavutusten valossa hieman edellä. Nojgaarden vastaan Psycho, kaksi todella kovaa ulkomaalaispelaajaa ja myös Suomen paras naispelaaja Emilia.

Full Control pelasi aggressiivisempaa rotaatiota joka johti todella tyylikkäisiin syöttömaaleihin, mutta aina välillä hajosi ja antoi BANG BANG:lle ilmaisia maaleja. Englantilainen Psycho oli ulkomaalaisten pelaajien taistelussa tanskalaista Nojgaardenia etevämpi, vaikka Noj ratkaisikin nelospelin ja vei sarjan game 5:een. Viidennessä pelissä Torquey astui esiin, kaksi maalia ja nimi lehteen. Full Control jatkaa liigaan. Näillä otteilla on syytä odottaa BANG BANG:n ottavan sarjapaikan ensi viikolla.

RixToxPox – Team name

Nimekkäin pelaaja Rix_Ronday kehissä mekaanisesti taitavien Edurpin ja Tossiksen kanssa. Team Name oli eilen todella ailahteleva, mutta potentiaalin tiedetään olevan korkea. Joukkueessa on kuitenkin suomenmestari Jölli, mekaaninen nuori jäämies icy ja sunnuntain maalitykki Lexxa.

Team name näytti vaarallisuutensa heti alkuun ja sulki RixToxPox:n pelin täysin. Nukkuvaa jättiä oli tökitty. Seuraavassa kolmessa pelissä Rix_Ronday oli syöttäjänä tai maalintekijänä kaikissa muissa paitsi yhdessä seitsemästä joukkueen maalista ja siinä yhdessäkin hän pakotti vastuksen tuplaamaan palloon näppärällä air dribblellä. Kun Team name sai samassa ajassa kokoon vain yhden maalin, RixToxPox otti haltuunsa liigapaikan, pelillisesti ottelu ei kuitenkaan ollut täysin epätasainen.