Rakettiliiga PRO – ensimmäisen karsinnan sunnuntain tapahtumat

Rakettiliiga PRO:n ensimmäinen karsintapäivä on paketissa, ohessa turnauskaavio ja alla katsaus lähetyksessä nähdyistä otteluista huippuhetkineen. Karsinnat jatkuvat maanantaina 18.00 neljällä ottelulla, jotka ratkaisevat ensimmäiset 4 liigaan pääsevää joukkuetta. Maanantaihin eteni 38:n joukkueen joukosta kaikki kahdeksan korkeimmin seedattua joukkuetta: Kolmenkopla, Full Control, RixToxPox, Ballchasers, Kovera, Team name, BANG BANG ja High Fly. Otteluraporteissa joukkueiden perässä seed, eli ennakkoranking numero.

Tulitikkuaski (16.) – Underrated (17.)

Viime kausina GC-tasolle asti kehittynyt kolmikko Qazior, Köse, ppbac kohtasi Underratedin (Lane, Loikki, FSTR-_0346). Underratedin pelaajilta löytyy taustaa Taikajuoma Freestyle-joukkueesta, joten hyvää mekaanista osaamista, mutta ehkä vähemmän rakenteellista peliä oli lupa odottaa. Tämän pitäisi olla hyvä vastapaino Tulitikkuaskille, joka on todella aktiivinen Suomen Rocket League -yhteisössä, ja osannee hyvänä päivänä pelata kohtuu oikeaoppista rotaatiota. Kummankaan joukkueen ei odoteta pääsevän jatkoon, mutta molemmilla on kyvyt kiusata ja jopa voittaa ennakkoon kovempia joukkueita.

Underrated osoitti hyvin vähän striimeissä pelanneen joukkueena pitävänsä hermonsa hyvin kurissa. Tulitikkuaski painosti sarjassa jopa enemmän, mutta ontuva viimeistely ja vastustajan eritoten hollantilaisen FSTR:n suoritukset veivät sarjan 3-1 Underratedille. Underratedin arvaamaton viihdyttävä pelityyli oli vastukselleen paikoin aivan myrkkyä.

Kovera (5.) – Mystic eSports (12.)

SM-kilpailujen 5–6. sijan Koveran Veikkeli ja Korro voittivat Vaakunaliigan 2. kauden yhdessä ja olivat ensimmäisellä hopealla. Rattlé ei osallistunut Vaakunaliigaan, mutta viimeistään eSM-kilpailut todistivat hänen olevan erinomainen pelimies. Kovera kohtasi samantyyppisen mutta pari astetta heikomman joukkueen Mystic eSportsin (Ogga, MixAndDip, Oriz).

Kovera oli dominoiva, ottaen kaksi ensimmäistä peliä kolmen maalin erolla ja murskasi viimeisen ottelun viimeisellä minuutilla. Mystic eSports jäi selvästi jalkoihin maalein 11-0 ja laukauksin 33-10. Mysticillä ei selvästi ollut paras päivä, vaikka Koveraa ennen he voittivatkin Scämmerit vakuuttavasti. Seuraavissa karsinnoissa onkin lupa odottaa parempaa ja jopa pääsyä toisen karsinnan varmoihin striimiotteluihin.

Kovera on niin tasainen joukkue, että maanantain ottelussa todella hyvätasoista Ballchasersia voidaan nähdään varmasti erinomainen sarja, sunnuntai enteili Koveran olevan äärimmäisen kovassa vedossa.

High Fly (8.) – Wiffers (9.)

Ehkä päivän herkullisin sarja, 8. seed vastaan 9. seed, jotka voisi sijoittaa hyvin toisinkin päin. Ennakkoseedin mukaan toinen joukkueista olisi siis läpäisemässä karsinnan Rakettiliiga PRO:n liigavaiheeseen ja toinen karsiutumassa. Nyt joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäistä (?) kertaa.

Mieletön jännitysnäytelmähän siitä tuli. High Fly (Pastor1, SeBbo, Fogi) vaikutti vievän sarjan helposti nimiinsä, kunners Wiffers (Valsu, Vile, N00p) heräsi ja otti 2 voittoa. Nelosottelu oli päivän hienoin. Varsinaisella peliajalla 0 maalia ja jatkoaikakin kesti yli kuusi minuuttia. Paljon maalipaikkoja puolin toisin, mutta torjuntapeli oli molemmilla joukkueilla tikissä. Piinaavan jännitysnäytelmän jälkeen n00p ratkaisi pelin Valsun syötöstä. Ottelun tilastot menivät jääkiekkolukemiin, maaleja 1, syöttöjä 1, laukauksia 34, torjuntoja 25, torjuntaprosentti 96,00.

High Fly:n kokemus näkyi ratkaisevassa vitospelissä. Kahden tappiollisen ottelun jälkeen konkarijoukkue keräsi mentaliteettinsa rippeet, otti itseään niskasti kiinni ja myllytti selvän voiton kotiin. Mieletön sarja, High Fly etenee maanantain striimiotteluun Kolmenkoplaa vastaan.

Team name (6.) – Savage Hoppers (11.)

Team name on karsinnan mielenkiintoisimpia joukkueita Icy “Labyrinthin pikkuveli” on todella hyvä mekaanisesti ja hän noussee Suomen rakettiyleisön tietoisuuteen humauksella. Jölli on suomenmestari lokakuulta ja kantaa sarjan nimekkäimmän pelaajan titteliä. Savage Hoppersin konkarikolmikko (Ankka, Maakka, Kangaroo Larva) on ollut GC-tasolla jo ties kuinka kauan, mutta kukaan ei ole viime aikoina panostanut tosissaan pelaamiseen. Vanhoilla pohjilla voi tulla voittoja kovistakin pelaajista, mutta onko kehitystä enää tulossa?

Vastaus: Team name on valmis, mutta arvaamaton! Savage Hoppers laitettiin alkuun kohtalaisen kovan myllyn alle. Team Namen preesens oli dominoiva kunnes kolmospelissä Icy sortui pieneen alirviointiin vaihtamalla autoksi Rocket Leaguen meemiauto Scarabin. Tai Leerdeä lainatakseni “1800-luvun sukelluskellon”. Savage Hoppers nousi takaisin sarjaan, ottamalla kaksi erävoittoa ja jälleen saatiin maistaa game 5 herkkua. Kuten edeltävässäkin sarjassa, myös tässä reverse sweep -uhan alla oleva joukkue otti itseään niskasta kiinni ja kruisasi potentiaalinsa mukaiseen sarjavoittoon. Savage Hoppersilta kuitenkin vahva esiintyminen, joka ehdottomasti nostaa heidän osakkeitaan ensi viikolle.