eSM LAN 23.11. – Suomen 4 parasta joukkuetta kohtaavat Tampereella

Rocket Leaguen suomenmestaruus ratkaistaan Tampereella 23.11. Bar & Cafe Lategamessa (https://www.lategame.fi). Finaalissa on 4 joukkuetta, joiden paremmuus määrittyy double elimination playoffeissa, palkintopotti on 750 €.

Bar & Cafe Lategame on kunnostautunut monen eri pelin turnauksien kisakatsomona. Myös tällä kertaa alakertaan on varattu tilat pelaajien lisäksi katsojille – tule viihtymään Suomen parhaan Rocket Leaguen parissa!

LAN-finaalien aikataulu 23.11.

  • 15:00 – Upper Bracket Semifinaali #1 (BO5)
  • 15:45 – Upper Bracket Semifinaali #2 (BO5)
  • 16:30 – Lower Bracket Semifinaali (BO7)
  • 17:30 – Upper Bracket Finaali (BO7)
  • 18:30 – Lower Bracket Finaali (BO7)
  • 20:00 – Grand Finals (BO7 + mahdollinen bracket reset)

Palkintojenjako järjestetään heti finaalin jälkeen, arviolta klo 22:00.

Finaaliennakko

Turnauksessa pelataan tupla-eliminaatio bracket, joten ensimmäinen tappio ei vielä tiputa ketään pois, mutta voitto vie vähintään pronssimitalille. Ohessa on käsitelty joukkueiden ja pelaajien aikaisempia tuloksia ja ensimmäisen pelin merkitystä. Joukkueet on esitelty myös jo aiemmassa artikkelissa: https://rakettiliiga.com/esm-lohkovaihe-ennakko-ketka-lunastavat-viikonloppuna-paikkansa-laneille

Ensimmäinen ottelu – Upper bracket semifinaali #1

Quick Esports (Regser, Dansku, Porsas, Tukia)
vs
Flying Whales (FNSi, Nixnax, Jarkuu)

Viime vuoden hopeamitalisti Quick Esportsia on jatkuvasti hehkutettu suurimmaksi ennakkosuosikiksi, mutta joukkue oli eSM-karsinnoissa ja 28.10. päättyneessä Kuusiliigassa jopa ylivoimaisempi kuin odotettiin.

Voiko Quick Esportsia voittaa?

Kertauksena: eSM-karsinnoissa Quick Esports hävisi yhden erän varapelaaja Tukian kanssa (9-1). eSM-lohkovaiheen kaksi sarjaa Quick Esports pyyhkäisi 6-0.

Kuusiliigassa, jossa on likipitäen kaikki samat pelaajat kuin eSM:ssäkin, mutta pääosin eri kokoonpanoilla, Quick Esports ei hävinnyt runkosarjassa erääkään (21-0) ja pudotuspeleissäkin vain yhden (11-1 varapelaaja Extendon kanssa).

Käytännössä jokaisen suomirällästä jotain tietävän voittajasuosikki on Quick Esports. Sen lisäksi kaikilla pelaajilla Porsasta lukuunottamatta on enemmän lanikokemusta kuin kenelläkään muulla finalistilla, paitsi ehkä Tossiksella. Regser hakee neljättä mestaruuttaan ja Dansku toistaan. Molemmat ovat olleet finaaleissa jo kolme kertaa putkeen, kerran eri joukkueissakin.

Saattaa olla vaikea nähdä, miten joku muu kuin sairastuminen tai luovutukseen johtava tilanne voisi tiputtaa viime aikoina melkein kaikki ottelut voittanutta Quick Esportsia kärkipaikalta, mutta jos pallo lähtee pyörimään väärään suuntaan ja parilla pelaajalla on heikompi päivä, laneilla itsensä kerääminen voi osoittautua hankalammaksi kuin kotona. Quickilla on kuitenkin siitä mukava tilanne, että keskinkertaisenkin päivän pitäisi riittää. Kaikki on kuitenkin mahdollista siihen asti kunnes mitalit on jaettu.

Vuoden yllättävin haastaja

Flying Whales jatkoi eSM-lohkovaiheessa siitä mihin karsinnoissa jäi, mutta RoundsGG osoittautui etevämmäksi upper bracketissa 2-3 vitospelin isolla comebackilla. Flying Whales eteni kuitenkin vakuuttavasti jatkoon lowerista 3-1 Kolmea Asetta vastaan (Traske, plex, Axel).

Jo kuusi kertaa eSM Top 8:aan päässeen Nixnaxin tulokset ovat pitkästä aikaa nousujohteisia (2., 7.–8., 4., 7.–8., 5.–.6). Neljäskin sija olisi paras sitten vuoden 2021. Viime vuonnakin kahden ensikertalaisen SisU (Nixnax, silu, kamppu) oli laneilla paikoin yllättävän vahva.

FNSi ja Jarkuu ovat lani-ensikertalaisia joten jos ensimmäinen peli menee odotetunlaisesti ja Quick Esports on oma vakuuttava itsensä itseluottamuksen kerääminen toiseen peliin ei ehkä onnistu samalla tavoin kuin online-peleissä. Se miten joukkue pystyy käsittelemään vastoinkäymiset pelatessaan ensimmäistä kertaa yhdessä samassa huoneessa on avainasioita. Flying Whales on varmaan odotetuin joukkue jäämään mitalien ulkopuolelle, mutta toistaiseksi tämä ryhmä on aina yllättänyt positiivisesti.

Toinen ottelu – Upper bracket semifinaali #2

RoundsGG (Renshiro, Venni, Doggoz)
vs
Shanghai Sharks (Tossis, Lexxa, Extendo)

Todella kutkuttava sarja päivän toisena. Renshiro vastaan Tossis ja Lexxa on kohtaaminen jossa kumpikaan ei takuuvarmasti halua hävitä toiselle, aivan sama mikä panos olisi kyseessä. Nyt panoskin on korkeammalla kuin yleensä, koska voittaja on jo varmasti mitaleilla.

Työmäärä vs Extendon aura

Jos kilpailtaisiin silkassa työmäärässä, RoundsGG voittaisi. Kuusiliigan pudotuspeleissä RoundsGG (Renshiro, Venni, Bubba) olikin yllättävän isosti vahvempi kuin Arkijuustoviipale (Tossis, Lexxa, Aleksiii), mutta Shanghain lanikokemus ja Extendo-faktori saattaa helposti osoittautua, jos ei kullan, niin ainakin hopean arvoiseksi.

Shanghai Sharksin Extendo onkin vaivihkaa grindannut itsensä suomen kaikkien aikojen menestyneimpien pelaajien joukkoon (-, 5.–6., 1. 2. 1.). Tossis ja Lexxa taas toipuivat viime kauden hiukan heikommista tuloksistaan. Tossikselle mitali olisi jo neljäs (4., 1., 3., 2., 5.–6.), Lexxa puolestaan hakee toista mitaliaan 2022 pronssin seuraksi.

Sama RoundsGG kokoonpano otti viime vuonna ensimmäiset mitalinsa. Renshiro ei ole edelleenkään koskaan sijoittunut huonommin kuin edeltävänä vuonna (-, 5.–6., 4. ,4., 3.). Vennille kysessä on kolmannet eSM-kilpailut ja tilasto on myös nouseva (5.–6., 3.). Doggoz oli Torakoiden kokoonpanossa sijoilla 7.–8. 2020 ja 5.–6. 2021 sekä Full Controlissa 2022 7.–8., ennen kuin löysi itsensä pronssilta viime vuonna.