Havu Gaming kiinnitti Finlandin kokoonpanon!

Yksi Suomen isoimmista e-urheilu-organisaatioista HAVU gaming on kiinnittänyt Finlandin kokoonpanon (TK, Topa, Tossis).

Finland on lähikuukausina pelannut todella aktiivisesti eri turnauksissa, kenties tämä työteliäisyys ja SM-kilpailujen läheisyys vakuuttikin HAVU Gamingin rekrytoimaan Finlandin kokoonpanon. Organisaation alla muutenkin nousussa olevat pelaajat saavat toivottavasti itsestään enemmän irti.

HAVU tunnetaan erityisesti CS:GO-kokoonpanostaan joka on ollut pitkään Suomen toiseksi parhaaksi arvostettu suursuosion ja suurmenestyksen keränneen ENCEn jälkeen. HAVUn CS-joukkue oli Suomen paraskin aikoinaan ja on hyvä muistaa että niin Aleksib kuin Sergej’kin ovat entisiä HAVUn pelaajia.

Rocket League on HAVU Gamingille kokonaan uusi aluevaltaus. Viime aikoina myös RLRS-nimiä nippuun laittanut Finland on mielenkiintoinen ja erittäin potentiaalinen kokoonpano.

Havu on rekrytoinut viime aikoina aktiivisesti pelaajia eri peleistä, mm. Maailmanmestaruuskilpailuissa 5. sijoittuneen NHL 19 pelaaja Hansulinhon, FCL mestaruuden lopulta voittaneen 6v6 NHL 19 joukkueen ja eri pelejä ammatikseen striimaavan Turunmarkun.

HAVU Gamingin julkaisu: https://www.havu.gg/post/havu-enters-rocket-league

Viime aikojen tuloksista

Hyvät sijoitukset eivät toistaiseksi ole johtaneet rahapalkintoihin asti kansainvälisissä turnauksissa, mutta Suomen isoimman turnaussarjan Turpakäräjät, HAVU (ex-Finland) voitti selkeästi. Keskeisimmät voitot olivat Sumuinen aionikaali (Foggy, LethalKale, Aeonheart) välierissä ja Löikö Mörkö sisään (Jossee, Aleksiii, Orient) finaalissa. Finaalissa nähtiin muutenkin erittäin mielenkiintosta draamaa kun Aleksiii:lla katkesi sähköt kesken finaalin ja Löikö Mörkö sisään joutui hakemaan pikaisen subipelaajan. Jossee taikoi Aleksiiin korvaajaksi yhden maailman kovimmista pelaajista, maailmanmestaruuden kesäkuun lopussa voittaneen, Fairy Peak!:n. Hauskaa kyllä, myös Fairy Peak!, laitettiin ylivoimaisesti nippuun, sarjavoitto Havulle 3-1.

Hyvätasoisia bubble-joukkueita HAVU on niputtanut tasaiseen tahtiin. Ollen mm. Frag Leaguessa top 5 häviten vain täpärästi turnauksen lopulta voittanutta Nordavindia (Sebadam, Data, Al Dente) vastaan. Isoin päänahka tuli kuitenkin Esports Managementin järjestämässä turnaussarjassa ESM Cup 1:ssa kun HAVU oli huomattavasti Frag Leagueta kovemmassa seurassa top 8 niputtaen mm. Epic Freestylers (Swift, Maadz, Rxzor) ja ⅔ RLRS-joukkueen Big brained gamers (Nielskoek, Zensuz, alfa2zulu). Tappio tuli Aasian mestari Osh-Tekk Warriorsille joka eteni finaaliin asti. Juuri signaus uutisen alla HAVU otti maukaan revanssin Osh-Tekkin Euroopan joukkueesta.

ESM cupissa HAVU on sijoittunut top 16 useamman kerran. Vaikka HAVU on voittanut jatkuvasti hyviä joukkueita, pitkien voittoputkien ja tasaisuuden kanssa on edelleen vaikeuksia. Rocket Leaguessa on valtava määrä lähes RLRS-tasoisia pelaajia ja joukkueita pääsarjatasojen ulkopuolella, HAVU on yksi todella monesta jotka tavoittelevat paikkaa korkeimmille tasoille.

RLCS kauden 7 jälkeisenä aikana on nähty todella suurta turbulenssia pelaajaliikenteessä. Lähes jokainen joukkue niin päätasoilla kuin niiden välittömässä läheisyydessäkin, on vaihtanut kokoonpanoaan. On raikasta nähdä, että toisin kuin useimmat joukkueet, HAVUn pelaajat yrittävät kehittää peliään yhteispelin kautta, eivätkä hyppimällä kokoonpanomuutoksesta toiseen.

SM-kilpailujen karsinnat lähestyvät

Lokakuun SM-kisoihin HAVU on hiuksenhienon ennakkosuosikin asemassa. Mm. LethalKalen kansainvälinen joukkue on kuitenkin ottanut HAVUn päänahkan. HAVUn vahvuus on ehdottomasti jatkuva pelaaminen turnauksissa sekä joukkueen jäsenien sitoutuminen yhteisen päämäärän ja kehittymisen eteen. Toista kokonaan suomalaista yhtä aktiivista joukkuetta ei ole.

On vielä auki innostuvatko Suomen kärkipelaajista Mognus, Metsanauris ja Jhzer mukaan SM-kilpailuihin, mutta mm. Aleksiii ja LethalKale ovat kokoamassa joukkuetta ympärilleen. Ne ovat HAVUn ohella erittäin varteenotettavia menestyssuosikkeja. Mukana nähdään myös turnauksissa paljon esiintyneet High Fly ja Lahepuliukot ja kasapäin kovia GC-pelaajaa uusilla joukkueillaan. Ilmoittautumiset ovat auki 20.9. asti osoitteessa https://insomnia.xerberusapp.com.

Suomalaisia huippujoukkueita nähdään myös Pre-SM kilpailuissa ennen syyskuun puoliväliä, mutta olisi erittäin suotavaa nähdä joukkueita myös muissa turnauksissa kuten ESM cupissa tai Rocket Baguette Rising Stars Leaguessa.

Myös RLRS-karsinnat ovat alkamassa jo syyskuun alussa. Ensi kaudelle pääsee mukaan peräti 7–8 uutta joukkutta. Nähtäisiinkö RLRS-tasolla pitkästä aikaa uutta suomalaisväriä?