Vaakunaliigan toinen kausi – ilmoittautumiset auki 30.8. asti!

Jo pitkään odotettu Vaakunaliigan kakkoskausi on tulossa ja ilmoittautumiset ovat nyt auki! Vaakunaliiga on 3v3 liiga jossa maakunnat pelaavat tosiaan vastaan. Viime kaudella Vaakunaliigan karsintoihin osallistui 77 pelaajaa ja joukkueita saatiin kasaan lopulta 11. Vaikka kausi venyikin pitkäksi, jännitystä riitti loppuun saakka. Nyt samanlainen jännitysnäytelmä on alkamassa, joten ilmoittaudu mukaan täyttämällä alla oleva lomake.

Runkosarjaan tuodaan uudelle kaudelle peliviikot, jotta pituus pysyy paremmin hallussa. Joukkueilla on aikaa pelata ottelunsa n. 1–2 viikkoa. Tämän lisäksi runkosarja lyhennetään jakamalla joukkueet kahteen lohkoon. Lohkoissa pelataan tuttuun tapaan round robin (kaikki pelaa toisiaan vastaan) ja parhaat jatkavat playoffeihin. Se, että kuinka monta joukkuetta jatkaa per lohko, määrittyy sen mukaan kuinka monta joukkuetta lopulta on mukana.

Karsintoihin ilmoittautumiset alkavat tänään 16.8. ja loppuvat 30.8. 1v1 karsinnat (jei, järjestäjät eivät keksineet muutakaan…) alkavat 1.9. 00:00 ja loppuvat (toivottavasti) 15.9. Tämän jälkeen pidetään joukkueiden muodostautumistauko, jonka aikana rakennetaan runkosarjan lohkot ja aikataulut, joista pidetään kiinni. Runkosarja alkaa 22.9. Playoffien aloitusajankohdasta ei voida antaa lupauksia ennen kuin tiedetään joukkueiden lopullinen määrä.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake: https://forms.gle/hGky9WqJ9W2btmkj7

Karsintaturnauksen säännöt

  • Liigan alussa pelataan 16 hengen 1v1 round robin karsintaturnaukset.
  • Karsintaturnauksia järjestetään yksi jokaista maakuntaa kohden.
  • Jos jollakin maakunnalla ei ole vähintään neljää osallistujaa, vajaaksi jäänyt maakunta yhdistetään maantieteellisesti lähimpään maakuntaan. Jos vaihtoehtoja on useampia, liitetään vajaa maakunta siihen maakuntaan, jossa on vähemmän osallistujia.
  • Jokaisen karsintaturnauksen kolme parasta pelaajaa muodostavat maakuntaa edustavan joukkueen. 4. sijoittunut pelaaja on varapelaaja.
  • Karsintaturnaukset alkavat 1.9. ja niitä pelataan 15.9. asti. (Tätä voidaan venyttää pelaajien pyynnöstä.)
  • Karsintaturnausten jälkeen pidetään n. viikon mittainen tauko ennen runkosarjaa. Runkosarja alkaa 22.9.

Liigan säännöt löytyvät kokonaisuudessaan täältä: https://rakettiliiga.com/vaakunaliiga/

Ensimmäisen kauden lopputulokset

Ensimmäisen Vaakunaliigakauden voitti Suur-Savo (SeBbo, Topa, Smarttine). Finaaleissa kukistui Uusimaa (R3GSER, korro, OSQ) seitsemännen pelin jatkoajalla kun Suur-Savo oli ensin tasoittanut pelin vain 14 sekuntia ennen loppua. Pronssiottelu meni myös ratkaisevaan viidenteen peliin. Keski-Suomi (Torqueycorn, TheAllu, Maakka) oli siinä Varsinais-Suomea (Orient, Pelicram, Limsku) parempi.

Välieristä eteenpäin pelattu online-finaaliturnaus on nähtävissä täältä: https://www.youtube.com/watch?v=Y0_fTMx5S8Y

Palkintopotti nousi jopa 347 euroon, vaikka pottia alettiin keräämään vasta finaaliturnauksessa. Siitä iso kiitos katsojille. Tällä kaudella voittopottia tullaan keräämään koko kauden ajan. Rahan kiilto silmissä turnausta ei kuitenkaan kannata lähteä pelaamaan, potti tulee todennäköisesti kasvamaan vain adminien, pelaajien ja katsojien lahjoituksista. Vaakunaliigan pääidea on kuitenkin olla hiukan casual competitivea korkeampi liiga, jossa on mukava pelata kilpailullisessa, mutta rennossa ympäristössä.

Viime kaudella joukkueisiin karsiutuikin pelaajia isolla rankkihaarukalla, aina korkeista grand championeista platinaan. Rank-keskiarvo pyöri championin puolella ja moni pelaaja kehittyi kauden alkaessa selvästi, joten otteluiden taso nousi loppua kohti selvästi. Muun muassa ainoa platinatasoinen pelaaja nosti itsensä championiksi kauden aikana.