Viikkoturnauksia jokaisena maaliskuun keskiviikkona!

Rakettiliigan Allstar  ja Rising Star -viikkoturnaukset jatkuvat keskiviikkoisin 10.3.–31.3.

10.3. ja 24.3. pelataan Allstar-turnaus; 17.3. ja 31.3. Rising Star -turnaus. Turnaukset alkavat aina 18.00 ja voittajalle on palkinnoksi tuttuun tapaan Crazy Cocon tuotteita (https://www.crazycoco.fi)

  • Allstar-turnaus on rajoitettu Grand Champion (GC) ja korkeampitasoisille pelaajille. Jos pelaaja on joskus yltänyt GC-tasolle missä hyvänsä rankissa, hänet lasketaan Allstar pelaajaksi. Yksi joukkueen pelaajista saa olla matalampitasoinen.
  • Rising Star -turnaus on tarkoitettu vain pelaajille, jotka eivät ole päässeet GC-tasolle koskaan.

 

Ilmoittautuminen turnauksiin avautuu aina edeltävällä viikolla: https://smash.gg/tournament/viikkoturnaukset/details

Ensimmäiset kaksi turnausta pelataan 3vs3 pudotuspelinä. Jos osallistujia on 16 tai alle, pelataan double elimination pudotuspelikaavio. Jos osallistujia on selvästi yli, formaattina on single-elimination. Turnaukset pyritään pitämään 4–5 tunnin pituisina ja mukaan mahtuu maksimissaan 32 joukkuetta per turnaus. Ilmoittautuminen menee kiinni aina turnausta edeltävänä päivänä kello 19.00.

Formaatti on pääosin sama kuin jo pelatuissa neljässä turnauksessa. Ottelut ovat finaalia lukuunottamatta BO3, striimissä näytetään koko turnauksen mitalta eri tasoisien joukkueiden otteluita. Pudotuspelikaavio on random-seedattu, joten kaikentasoisilla on aito mahdollisuus saada tasaisia ottelusarjoja.

24.3. ja 31.3. pelattavien turnausten pelimuoto tulee olemaan eri kuin 3vs3. Mutta mikä? Siihen pelaajat voivat vaikuttaa Discordissa!

Jokaisen turnauksessa pelaavan joukkueen kapteenin on liityttävä Discordiin tarkempia ohjeita varten, jossa myös aikataulut tarkentuvat lähempänä: https://rakettiliiga.com/discord

Mitä tapahtui aiemmissa viikkoturnauksissa?

Ensimmäiset neljä turnausta päätyivät kaikki eri joukkueen voittoon, yhteensä kaksitoista eri pelaajaa otti palkintoja.

Rising Star 17.2.

14 joukkueen Rising Star 17.2. on viimeisin ja epäilemättä myös viihdyttävin pelattu viikkoturnaus! Viime turnauksen finalisti Roskakuskit (Crossie83, oltsu86, Hoju) tippui ensimmäisten joukossa ulos kun stand-ininä pelannut Elgoras tiputti Beerhana-nimisessä uudessa joukkueessa (Bulletbeast, Litmanen, Elgoras) Roskakuskit losers brackettiin ja hyvätasoiseksi Rising Star -joukkueeksi paljastunut Pallonjahtaajat (Sampholio, roppari, Riveri) kärräsi heti perään Roskakuskit paperikoriin 3-2, 3-2.

Beerhana niputti myös viime turnauksen voittajan Lokin (Tyranni, Rixhard, Seesami) alakaavioon jossa FC Ylärima (HK, Kimidamasterr, jukka20022) viimeisteli heidät ulos sijoille 5.–6. Sillä välin Beerhana kärsi viimein tappion Hööki eSportsin (Furmox, Mokkis, Snapz) käsittelyssä ja kohtasi losers finaalissa Lionsin joka selvitti FC Yläriman ulos sijalle 4. Lions ja Beerhana ottivat molemmat yhden täpärän voiton mieheen, kunnes Beerhana avasi hanat ja otti dominoivan kolmospelin voiton. Finaalissa vastaan tuli koko turnauksen final boss Hööki eSports joka setvi tiensä sinne voittaen yläkaaviossa monta kovaa nimeä (Cargoyles 2-0, FC Ylärima 2-1, Lions 2-0, Beerhana 2-0).

Hööki eSports lähti BO5 finaaliin yhden pelivoiton edulla päästyään sinne upper bracketista ja millainen finaali siitä tulikaan! Beerhana menetti toisen ottelun 2-0 johtonsa kun Furmox tasoitti pelin kun vain 10 sekuntia oli jäljellä. Jatkoaikaa tahkottiin yli 3 minuuttia kunnes Litmanen namutti Bulletbeastille tyhjän maalin. Kolmas ottelu näytti jo selvältä kun Beerhana jyräsi 1-5 johtoon vähän yli kahdessa minuutissa. Mitä vielä, Hööki tahkosi parissa minuutissa pelin 4-5:een, johon comeback kuitenkin pysähtyi. Hööki jatkoi momentumilla ja käänsi tasaisen nelospelin nimiinsä ja vei sarjan viidenteen ratkaisevaan otteluun.

Hööki jatkoi momentumia ja kovensikin myllytystä viimeiseen peliin vetäen maalia kohti yhteensä 13 kertaa. Beerhana nappasi niistä vedoista 11 torjuntaa ja kun kaksi muutakin vetoa menivät ohi, Hööki jäi jollain ihmeen ilveellä vitospelissä ilman maalia! Beerhana veti vain neljä kertaa, joista yksi lattiaveto luikersi kaikkien kolmen puolustajan välistä ja otti joukkueelle uskomattomasti koko turnauksen voiton! Upea dramaattinen finaali.

Allstar 10.2.

Ensimmäisen Allstarin voittaja SAWO Esports ei edennyt finaaliin asti vaan tipahti 10.2. pelatussa turnauksessa And Icen toimesta losers brackettiin. Losers bracketissa vastaan asettui suomiturnausten vakiomenestyjä Stinkers (Dansku, Porsas, Jasumar), joka lähetti SAWOn tylysti ulos hävittyään ensin ensimmäisen pelin selvästi. Stinkersin noususuhdanne katkesi kun toinen menestyjä VISU Gaming (Renshiro, Sparks, karhu) oli täpärästi parempi seuraavalla kierroksella.

VISU eteni turnauksen finaaliin selvittäen helpommasta alakaaviosta komeasti Winners ja Losers Finaaliin asti tiensä kairanneen Goal Diggersin (Tukia, Nvaduksi, Traske). VISU tipahti losers brackettiin jo ajoissa häviten SAWOlle ja suoritti hyvin harvinaisen Losers bracketin läpileikkauksen edeten aina ensimmäiseltä kierrokselta grand finaaliin asti. 5 voittoa losers bracketissa, 0 upper bracketissa.

And Ice (Lexxa, Tossis, Doggo) ei jättänyt missään vaiheessa mitään sattuman varaan vaan kirkasti ensimmäisen turnauksen finaalitappionsa viikkoturnausten ylivoimaisimmalla esityksellä. Yhteensä kahdeksan peliä, kaikki voittoja; maaliero 26-6. Tossismylly oli käynnissä.

Rising Star 3.2.

3.2. pelatussa Rising Starissa voittajaksi suoriutui Lokki (Tyranni, Rixhard, Seesami), joka kukisti pidemmän kaavan kautta pelatussa BO7 finaalissa Roskakuskit (Crossie, oltsu86, Elgoras) selkeästi 4-1. Tupla-eliminaationa pelatussa turnauksessa Lokki eteni vakuuttavasti voittoon, joukkue hävisi vain kolme peliä ja voitti 10. Roskakuskit vei Lokilta kaksi peliä kahdessa eri ottelusarjassa ja ensimmäisellä kierroksella Autokoulu (Sampholio, Roppari, snaatti) otti Lokilta myös yhden pelin.

Allstar 27.1.

Allstar-turnauksessa 27.1. SAWO Esports (kalle, Nixnax, Regser) voitti And Ice:n (Lexxa, Doggo, Tossis) finaalissa 3-1. Turnauksen suurin ylisuorittaja oli varmastikin Niken kalapojat (DortS, Salmonsnake, Nikke) joka haastoi tosissaan SAWOn välierässä häviten vain 2-1. Neljäs välieriin yltänyt joukkue oli VISU Gaming (Renshiro, Sparks, karhu).