NEN Masters Invitational -turnausennakko – Hupiukot liitelemässä vappupäivänä!

Alunperin sinne tänne liiteleville hupiukoille järjestetty NEN Masters on kausi kaudelta kohentanut tasoaa ja edennyt kymmenenteen osaansa, kolmanteen Pelaajatcomilla. Arttu ”Olvari” Hämäläisen selostama turnaus lähetetään 1.5. 18.00 osoitteessa https://www.twitch.tv/pelaajatcom. Tuttuun tapaan ohessa Rakettiliigan ennakko turnauksen osallistujista.

Pelaajien joukosta löytyy tätä nykyä korkeimmalle Grand Champion rankkitasolle yltäviä, mutta myös viitisen tasoa matalampia timanttipelureita. Pääosa kuuluu C1–C3 massaan. Joukosta ei löydy Suomen kovatasoisimman Rakettiliiga PRO-liigan pelaajia joten viihteellisiä ohilentoja on luvassa, tosin yksi Rakettiliiga PRO analysti, Sriox, löytyy!

Jokaisessa joukkueessa on yksi pelaaja jota on helppo kutsua kantavaksi voimaksi: Sriox (Sohvaperunat), Lepakkotappelu (Raketticuck Rimaclub), Markusstr (Kebab keisarit) ja Drakh (Roskakuskit). Villinä korttina myös Sohvaperunoiden Lycenda voi olla nopeana pelaaja kova suorittaja jos onnistuu pelaamaan tarpeeksi fiksusti. Kaikilla neljällä joukkueella on hyvin onnistuvan kärkipelaajan myötä aito mahdollisuus voittaa.

Neljään joukkueeseen mahtuu myös yksi selkeästi heikompi pelaaja per joukkue: Seesami, Wurpmeister, Råtta ja oltsu86. Kolmospelaajan hyvä pelaaminen voi nousta arvoon arvaamattomaan.

Joukkue-esittelyt

1. Raketticuck Rimaclub (RCRC)

Lepakkotappelu, SadPanda, Wurpmeister

3xPM-harrasteliigan admineista koostuvalta joukkueelta löytyy samaisesta liigasta aiempaa menestystä ja tappioita. Kaudella viisi, Lepakkotappelu ja SadPanda etenivät yhdessä Terästankin kanssa aina finaaliin saakka. Kaudella kuusi Lepakkotappelu ja Wurpmeister jäivät pudotuspelien ulkopuolelle.

Lepakkotappelu on ehkä vahvin ehdokas turnauksen värikkäimmäksi ja eniten pisteitä tekeväksi pelaajaksi. 3xPM pistepörssissä aina top 10:ssä, 96 pelaajan sarjassa tämä osoittaa kovaa tulospotentiaalia. Nopea pelaaja, joka vie joukkuekavereidensakin pallot jos tempo ei pysy yllä. Lyhyessä rypistyksessä riskialtis ja vauhdikas peli voi kantaa pitkälle varsinkin jos SadPanda pystyy pelaamaan tasapainottavaa peliä rinnalla. Wurpmeisterkin on kehittynyt pitkän linjan timanttijyrästä pelaajaksi, jonka uskoisin pärjäävän tässä seurassa vähintään mukiinmenevästi. Veikkaisin kokemuksellaan nousevan päivän parhaaksi kolmospelaajaksi.

2. Sohvaperunat

Sriox, Lycenda, Seesami

Sohvaperunat on kahden potentiaalisen suorittajan takia nostettava kahden ennakkosuosikin joukkoon. Joukkueesta löytyy myös mahdollinen synergiayhteys. Lycenda on Jazkottajan joukkuekaveri Oulun Yliopiston Rocket League -joukkueesta, Sriox ja Jazkottaja puolestaan ovat vanhin tuntemani suomirällätutkapari. Kaksikon alkuhistoria juontuu aina Rocket Leaguen edeltäjän SARPBC:n aikoihin. Ehkä jonkin sortin yhteys löytyy yhteisten pelikavereiden takia?

Mitä järjestelmällisyyteen tulee, Rakettiliiga PRO analysti Sriox lienee turnauksen eniten peliä analysoiva pelaaja joka pystyisi helposti tekemään replay-analyysiä. Mutta riittääkö pääosin kasuaalisesti pelaavalla ja pitkiä taukoja pitäneellä taso ja kiinnostus suoriutua? Hupiturnaukseen tuskin lähdetään hikoilemaan liikoja.

Seesami oli todennäköisesti viime 3xPM-kauden eniten kehittynyt yksilö. Kausi 7 sujui heikosti, mutta maaliskuussa päättyneellä kaudella 8 Champion 1:een yltänyt pelaaja väläytteli kovempien suorittajien joukossa välillä hirveitä jägerpommeja. Kokemattomuuden ja nopeuden puutteen takia voi kuitenkin tulla isojakin hasseja.

3. Kebab keisarit

Markusstr, Togetic, Råtta

Tuhannet Rocket league pelaajat elävät kuvitelmassa olevansa GC-tasoisia pelaajia, mutta jumissa C2:ssa tai C3:ssa koska joukkuekaverit ovat huonoja. Heillä on helppoa verrattuna Markusstriin. Markusstr oli C3-pelaaja jo vuosi sitten, mutta pelaa 3v3 pelimuotoa lähinnä Oltsun, Råtan ja Togeticin kanssa. Repunhihnojen kestävyyttä siis koetellaan jatkuvasti. Ensimmäisessä pelaajatcomin NEN Mastersissa repussa oli Råtta, tuloksena hopeasija 2v2 turnauksessa. Voittoihin lukeutui mm. Roskakuskit (oltsu86, Crossie83).

Togetic on allekirjoittaneelle täysin tuntematon, mutta Oltsulta saatujen tietojen mukaan C3 joka on pelannut melko paljon Markuksen kanssa. Menestyäkseen tutkaparin täytyy toimia ja Råtankin pärjättävä. Yhteiset pelitunnit voivat osoittautua arvokkaaksi.

4. Roskakuskit

Drakh, Crossie83, oltsu86

Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan epäpyhä liitto täydennettynä aimo annoksella kokemusta. Drakh ja Crossie83 ovat pelanneet lähes pelkkään demoamiseen pelinsä perustavan oltsu86:n kanssa useammankin turnauksen karsinnoissa.

Joukkueen ainoa Grand Championiin vakituisesti yltävä pelaaja Drakh vaikuttaa peruspelaajalta joka perustaa pelinsä enemmän sijoittumiseen kuin pirskahtelevaan hyökkäyspeliin. ”Roskachampion” Crossie83 on pitkän linjan C2–C3 joka intoutuu välillä tekemään tuhoa hyökkäyksessä ja välillä omassa puolustuksessa. oltsu86:n vastustajan räjäyttelypelityyli on riskialtis varsinkin jos joukkuekavereilla ei ole hyvä päivä. Oltsu on myös yllättävän hyvä pallonkäsittelijä, joka turnauksessa nähdäänkin aina muutama soolosuoritus.

Roskakuskit voi voittaa kenet vain, vain romahtaakseen täysin seuraavassa pelissä. Päätoive on, että Roskakuskit kantaisi turnauksen viihdyttävimmän joukkueen titteliä. Potentiaalia hirveisiin misseihin ja aggressiivisiin räjäytysmaaleihin ainakin on.