Suomiraketin viime aikojen tapahtumia

Rakettiliiga PRO:n kausi huipentui. TSM RLCS:n Promotion turnauksessa. Suomalaisväriä Brittien, Sveitsin ja Ruotsin liigassa. Viikottainen Nicecactus cup. Euroopan Yliopistoturnauksen suomalaistulokset. The European Invitationalin yllätysfinalisti tuli Saudi-Arabiasta. Tässä viime aikojen tapahtumia Rocket Leaguen maailmasta.

Rakettiliiga PRO

Kahdeksasta joukkueesta neljä parasta lunasti seitsemän ottelun runkosarjassa paikan Rakettiliiga PRO:n huipentaviin pudotuspeleihin. Välieräsarjat olivat Full Control (2.) – RixToxPox (3.) ja Kolmenkopla (1.) – BANG BANG (4.)

RixToxPox (Tossis, Rix_Ronday, edurp) kukisti ensimmäisessä välierässä Full Controlin (Nixnax, Torquey, Psycho). Rix_Ronday teki sarjassa 8+2 kun koko Full Controlin joukkue yhteensä vain 9+6, turnauksen toiseksi tasaisimmalle joukkueelle Full Controlille osui pahaan saumaan vaisu hetki. Epätasaisen runkosarjan pelannut RixToxPox puolestaan nousi hyvälle tasolle juuri oikeaan aikaan.

Toisessa välierässä Kolmenkopla (LethalKale, Aleksii, Labyrinth) oli normaaliin tapaansa ylivoimaisessa vedossa, puhdas 4-0 voitto BANG BANG:stä (Emilia, kalle, Nojgaarden). Seuraavana pelattiin pronssista, jossa Full Control palasi tutulle tasolleen, 4-1 voitto ja 400 euron palkinto plakkariin.

Finaalissa runkosarjan suveneerille hallitsijalle Kolmenkoplalle tuli yllättäen seinä vastaan. RixToxPox ei päästänyt Kolmenkoplaa pelaamaan rentoutuneesti vaan jopa hallitsi useita pelejä napaten 4-2 finaalivoiton ja 1800 euron palkintopotin. Kolmenkopla otti toisesta sijasta 800 euroa jo entisestään runkosarjasta saavutettujen n. 1000 euron arvoisten tuotepalkintojen päälle.

RixToxPox päätti kautensa hienon nousujohteisella pelillä, joukkue oli kaksi kierrosta ennen loppua vaarassa tippua pudotuspeleistä ja pääsi jatkoon vain voittamalla viimeiset ottelunsa. Joukkueen suurin kysymysmerkki Edurp (finaalissa 4+5) osoitti olevansa todella vahva turnauspelaaja ja nosti tasoaan ratkaisevilla hetkillä. Turnauksen nimekkäin pelaaja Rix_Ronday (finaalissa 7+4) oli totutun vahva ja Tossiksen (finaalissa 7+4) pelissä paketti oli hyvin kasassa ja hyökkäys niin tehokasta kuin pitääkin.

RLCS putoamiskarsintakatsaus

TSM (Metsanauris, Mognus, Remkoe) valahti RLCS kaudella karsintaturnaukseen toista kautta putkeen jäätyään kymmenen joukkueen runkosarjassa toiseksi viimeiseksi. Runkosarjan tulokseksi tuli lopulta 2 voittoa ja 7 tappiota. Loppukaudella nähtiin positiivisiakin merkkejä kun TSM voitti runkosarjan viimeisellä kierroksella FC Barcelonan 3-2. FC Barcelona eteni pudotuspeleissä lopulta neljän parhaan joukkoon.

Promotion Playoffs nimellä kulkeva karsintaturnaus pelataan 12.4. ja siinä vastaan asettuu ylöspäin mielivät Rival Seriesin (RLRS) 2. RCD Espanyol (Tox, Stake, Zamué) ja 3. Solary (ExoTiiK, Meloshisu, Kérian).

RCD Espanyol pelasi todella kummallisen runkosarjan, näyttäen liki joka sarjassa sekä RLRS:n parhaalta joukkueelta, että todella haavoittuvalta. 8 voittoa ja 1 tappio, mikä merkillisintä, 7 voitoista oli 3-2 voittoja! Joukkue on siis tottunut suorittamaan tiukassa paikassa erinomaisesti. Toisaalta, myös RLRS:n heikompia joukkueita vastaan ottelusarjat ovat olleet veitsen terällä.

Täysi ranskalaisjoukkue Solary hävisi kauden alussa kahdelle kärkijoukkueelle BDS:lle ja RCD Espanyolille, mutta voitti kaikki loput. Nousussa olevassa nopeassa ja vaarallisessa joukkuessa varsinkin Kérian nousi esiin huikeilla yksilösuorituksilla.

Labyrinth Brittien liigassa, Ruotsin liigassa ja Nicecactus cupissa

Labyrinth eteni Brittien mestaruuskilpailuissa (Rocket Kingdom National Championship)  runkosarjavoittajana suoraan välieriin joukkueessa Rain Men (Labyrinth, Gooch, Clean). Välierissä Rain Men kärsi kirvelevän 4-3 tappion Yer Maw:lle (Cal, Shotts, Calzafy) ratkaisevan ottelun yli viiden minuutin jatkoajalla. Turnauksessa ei pelattu pronssiottelua ja koko 1000 punnan palkintopotti meni finaalijoukkueille. Huonoille Rain Men ei hävinnyt, Yer Maw voitti finaalissa Exilliumin (Kingjs, CrisiZ, Cynical) 4-1, eli huomattavasti helpommin kuin suomalaisvahvisteisen Rain Menin.

Rakettiliiga PRO:n hopeamitalisti Labyrinth saattaa hyvinkin olla olla ahkerin suomalainen turnauspelaaja tällä hetkellä, sillä mies on myös Ruotsin liigassa (Svenska Raketiligan), The Lost Part joukkueessa (1-3). Otteluita pelataan ympäri viikkoa, mm. sunnuntaisin.

Eikä tässä vielä kaikki, Labyrinth pokkasi myös toisen sijan Nicecactuksen viikottaisesta cupista joukkueella Stonker Bro (Gooch, Labyrinth, petrick). Voiton vei Magnifico (Emre, AtomiK, Yukiss), joka voitti samalla kolmannen viikottaisen cupin putkeen! Vasta 15-vuotaat AtomiK ja Emre ja kahden kauden RLRS-veteraani Yukiss muodostavat varhaisen suosikin ensi kauden Rival Seriesiin.

Sveitsin liiga

Suomalaisväriä löytyy myös Sveitsin liigoista, TK pelaa mYinsanityn (iRivelA, Thimo, TK, Psynox) väreissä sekä TCS eSports Leaguessa että Swiss Esports Leaguessa. Kyllä, Sveitsissä on peräti kaksi liigaa hyvillä palkintopoteilla.

TCS eSports Leaguessa mYinsanity on voittanut kaikki viisi otteluaan ja yrittää kirkastaa kahden viime kauden kolmossijansa. Liigassa pelataan 9 kierrosta ennen pudotuspelejä. Nimekkäin joukkue, RLRS:stä tuttu Servette Geneva, on voittanut kaikki neljä kautta. mYinsanityä vastaan Servette asettuu vasta 4.5. Ottelut tulevat maanantai iltaisin englanninkielisellä selostuksella osoitteessa: https://www.twitch.tv/tcsesportsleague . Liiga on Euroopan pitkäikäisimpiä ja rahakkaimpia, palkintopottina on tällä kaudella yli 6000 euroa.

Swiss Esports leaguessa mYinsanity on voittanut neljästä ottelusta kolme, häviten vain Servette Genevalle 3-2. Palkintopotti on noin 1700 euroa ja ottelut ympäri viikkoa.

Euroopan Yliopistoturnaus EURC

Oulun Yliopisto jäi Euroopan Yliopistoturnauksessa voitottomaksi sijoille 25–32, mutta viime kauden neljännesfinalisti Jyväskylän Yliopisto (Torquey, Ankka, Maakka, Köse) pääsi parhaan kuudentoista joukkoon. Joukkue tippui losers brackettiin ensimmäisellä kierroksella (top 32), mutta voitti kaksi seuraavaa ottelua, ratkaisevan sarjan 3-2 reverse sweepillä. Myös toisella kierroksella matka kävi losers brackettiin, jossa otettiin yksi voitto, mutta ratkaisevassa ottelussa bensa oli loppu ja 1-3 tappio tosiasia. Loppusijoitus 9–12.

Jyväskylän kaatanut Kit SC Lawnmowers (Matee10, PadS, Arno) eteni lopulta aina finaaliin asti, mutta jäi toiseksi todella täpärästi vasta seitsemännessä ottelussa hävittyään ensin kuudennen ottelun yli 6 minuutin jatkoajan. Neljä parasta joukkuetta olivat viime kautta nimekkäämpiä, sisältäen monta tuttua nimeä pääsarjoista, bubble-pelaajista, korkeita GC-pelaajia ja jopa yhden selostajan! Berlin Phoenix (Tigreee, Gnagflow06, Hyrole, Dot), Fairplay Groningen (Face, xkoeckiiej, Timothius) ja UWE Sea Stags (Sebadam, Jordaan, Incognito). Voittaja lienee nimilistojenkin perusteella vähemmän yllättävä. Pääpalkinnon otti Berlin Phoenix jota tähditti RLCS veteraani Tigree ja RLRS-pelaaja Gnagflow06.

The European Invitational

RLCS:n virallisten turnauksien jälkeen viime aikojen seuraavaksi isoimmassa turnauksessa, Johnnyboi_i:n isännöimässä 20 000 dollarin The European Invitationalissa nähtiin kaikki RLCS- ja RLRS-joukkueet sekä Saudi-Arabialainen Sandrock Gaming.

Suomalaismenestystä ei tullut TSM:n jäädessä alkulohkoon, mutta sensaatiomainen finalisti teki tapahtumasta todella mielenkiintoisen. Finaalissa Team Singularity (ThO., Godsmilla, noly) kohtasi Sandrock Gamingin (Ahmad, SENZO, oKhalid). Sandrock Gamingin odotettiin olevan jopa RLCS-tasoinen joukkue, mutta Saudi-Arabialaiskolmikolla ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta todistaa sitä. Aasialla on omat mestaruuskisansa, mutta ne ovat verrattaen pienet. Virallista RLCS-turnausta ei ole ja Aasialaiset joukkueet saavat osallistua vain joihinkin Eurooppalaisturnauksiin.

Sandrock Gaming on vakikävijä Euroopan bubble-turnauksissa, jonka takia hyvää menestystä pidettiin mahdollisena. European Invitationalissa joukkueen taso tuli selväksi. Sandrock Gaming voitti kaikki muut ottelut paitsi finaalin. Matkalla kaatui sensaatiomaisesti Euroopan 1. ja 2. Dignitas ja Renault Vitality, useampi RLRS-joukkue ja Singularity 2 (!) kertaa.

Singularity osoitti yhden runkosarjan ja yhden upper bracketissa Sandrock Gamingille kärsityn tappion jälkeen Tamin “win the right games” -teesin olevan jälleen totta. Finaaliin mennessä Sandrock Gaming oli noussut kysymysmerkistä ennakkosuosikiksi, mutta RLCS:n 7. Singularity vyöryi voittoon, voittaen viisi ottelua putkeen. Erittäin harvinainen BO9 finaali!