Rival Series suomalaiskatsaus ennen kauden 7 viimeistä viikkoa

RLRS, eli Rival seriesin sarjatilanne on suomalaisnäkökulmasta erittäin mielenkiintoinen kun yksi viikko liigaotteluita on jäljellä. Complexityllä (suomalaispelaaja Mognus, norjalainen Greazymeister, hollantilainen Flakes + suomalainen varapelaaja Aleksii (ex-Sweatymix)) on ZeNoMoonin kahden B-streamissa tulleen voiton ansioista mahdollisuus vielä sijalle 2. Sija 2. takaisi Complexitylle Promotion tournament, eli nousuturnauspaikan. Nousuturnauksen kaksi parasta joukkuetta nousevat pääsarja RLCS:ään.

Mitä Complexityn nousuturnaukseen pääseminen vaatii?

Complexityllä on kaksi ottelua jäljellä, vastassa Vikings ja ZeNoMoon. Koska tällä hetkellä kakkossijalla oleva ARG on tilanteessa 4-3, pelierotuksella +3 (game differential 15 voittoa, 12 tappiota), Complexityn on paitsi voitettava molemmat ottelut, myös hävittävä maksimissaan kaksi peliä/erää kuudesta (ks. myös sarjataulukko alempaa). Kaksi 3-1 voittoa, tai 3-0 ja 3-2 voitot olisivat siis täysin riittävät. Ne takaisivat Complexitylle saman määrän voittoja ja paremman pelierotuksen kuin ARG:lla. Mikäli voitetut pelit menevät tasan ARG:n kanssa, esimerkiksi Complexityn 3-1 ja 3-2 voitoilla, etu on ARG:lla koska ARG voitti keskinäisen ottelun.

Complexity lähti kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, mutta hävisivät yllättäen viikolla 3 The Rightoversille ja ARG:lle. Nyt muiden joukkueiden suotuisten ottelutulosten ansioista kaikki onkin vielä Complexityn omissa käsissä. Ottelut pelataan perjantaina 10.5. Rocket Leaguen virallisessa Twitchissä: https://www.twitch.tv/rocketleague.

RLRS sarjataulukko ennen viimeistä viikkoa

Regular Season
1. Veloce Esports 7-0 21-8 +13
2. ARG 4-3 15-12 +3
3. Vikings 3-3 11-15 -4
4. Complexity 2-3 9-9 0
5. ZeNoMoon 2-3 9-11 -2
6. The Rightovers 2-4 12-14 -2
7. Method 2-4 11-15 -4
8. Baguette Squad 2-4 10-14 -4

Sarjataulukko kopioitu Liquipediasta: https://liquipedia.net/rocketleague/Rocket_League_Championship_Series/Season_7/Europe/Rocket_League_Rival_Series

Kiitos ZeNoMoon

Tällä hetkellä sijalla 5. olevalla ZeNoMoonilla on myös mahdollisuus järjestää historiallinen comeback. Ennen 3.5. pelattuja otteluita he olivat hävinneet kaikki kolme otteluaan ja näyttivät lähes varmalta putoajalta. Neljä alimmaksi sijoittunutta joukkuetta tippuvat pois Rival Seriesistä. Ottelun ARG:ta vastaan piti varmistaa ARG:n sarjan kakkossijoitus ja ZenoMoonin putoaminen. Siltä näyttikin kun ZeNoMoon hävisi ensimmäisen ottelun selvästi. Tämän jälkeen molemmat joukkueet veivät yhden erän. Neljäs ottelu oli hirvittävä puolustustaistelu ja ZNM tasoitti ottelusarjan jatkoajalla 2-2:een. Tämän jälkeen ZeNoMoon puristi vielä 1-0 voiton ratkaisevasta vitospelistä. Sarja oli uskomattoman jännittävä, vitosottelun voitto käytännössä herätti ZeNoMoonin säilymismahdollisuudet ja suomalaisnäkökulmasta ilahduttavasti myös antoi Complexitylle vielä mahdollisuuden nousuturnaukseen.

Pähkähullu skenaario, ZeNoMoon nousuturnaukseen

Kaiken lisäksi ZeNoMoonillakin on kortit kädessä nousuturnaukseen pääsystä. He voittivat päivän toisessa ottelussaan Vikingsin 3-0, joten kahden viimeisen ottelun päättyessä heille 3-0 ja 3-1 (vastassa Complexity ja Baguette Squad), ZeNoMoon ryöstäisi paikan nousuturnaukseen ARG:n, Vikingsin ja Complexityn nenän edestä. Kahdella häviöllä he puolestaan tippuvat sarjasta pois, kaikki on vielä auki.

Complexityn säilyttäessä suosikin viitan ja ottaessa voiton päivän ensimmäisessä ottelussa ZeNoMoonia vastaan, Baguette Squad vs ZeNoMoon on vielä keskeinen ottelu määrittämään sarjassa säilyviä joukkueita. Toinen ratkaiseva ottelu on The Rightovers vs. Method. Complexityllä ollessa tällä hetkellä vain kaksi voittoa, myös he voivat tippua pois Rival Seriesistä, häviämällä molemmat ottelunsa. Sarja on ollut tällä kaudella dominoivaa Veloce Esportsia lukuunottamatta äärimmäisen tasainen, joten loppusijoitukset ratkaiseva perjantai tulee olemaan erittäin jännittävä!