Kaudenpäätöskyselyn tuloksien tiivistelmä.

Kiitoksia kaikille vastanneille. Kyselyyn osallistui 33 pelaajaa, joista 2 ei osallistunut ensimmäisen kauden peleihin. On erittäin hienoa nähdä, että niin moni vastaajista olisi osallistumassa myös seuraavan kauden peleihin. Kaksi kuulemma ei aio osallistua. Ensimmäinen mielipidekysely oli karsintojen max osallistujamäärä. 75,8% oli sitä mieltä, että kyseessä on sopiva määrä. 18,2% mielestä oli liian vähän ja loput ajattelivat sen olevan liikaa. Ainakin teoriassa karsintojen osallistujamäärään ei tehtäisi muutoksia ensi kaudelle. Karsintojen lopputuloksen muutokset jakoi kansaa ja ympyrädiagrammin erittäin värikkäästi. Sekä top4:n muodostama joukkue, että karsintojen voittajan dräftäämä joukkue saivat molemmat 41,9% kansan äänistä. Tämän lisäksi tuli muutama ääni “en osaa sanoa, molemmat voivat toimia” -tyylisiä vastauksia. Tämän lisäksi kapteenin dräftäämis-ideaa muokattiin niin, että karsintojen korkearänkkisin valittaisiin suoraan kapteeniksi, ellei joku muu pelaaja halua haastaa häntä kapteenin paikasta. Tämä on mielenkiintoinen idea. Se lyhentäisi karsintoja ja nopeuttaisi kautta. Tätä pitää pohtia.

Karsintojen runkoa pohtivassa kysymyksessä lähes 70% vastaajista oli sitä mieltä, että nykyinen round robin (kaikki pelaa kaikkia vastaan) on hyvä. Seuraavaksi suosituin oli Swiss (voittajat pelaa voittajia vastaan, häviäjät häviäjiä jne) ja single eliminationin kannalla oli vain yksi vastannut. Todennäköisesti jatketaan siis samalla round robinilla myös ensi kaudella. Runkosarjasta ihmisillä oli enemmän mielipiteitä kuin suomalaisilla maahanmuuton suhteen. Selvästi suurin osa (39,4%) oli sitä mieltä, että nykyinen runkosarja on hyvä. 21,2% halusi jakaa joukkueet lohkoihin ja peluuttaa joukkueet kerran vastakkain. 12,1% halusi lohkoissa pelattavan useamman kerran samaa vastustajaa vastaan. Yhtä monta (12,1%) halusi runkosarjasta pitemmän.) Tämän lisäksi tuli erilaisia ehdotuksia:
-Joukkueet vähintään kahteen lohkoon, joukkueiden määrästä riippuen montako peliä pelataa per vastustaja. (Pienemmissä useasti, isoissa lohkoissa kerran)
-Lohkot jaettaisiin joko itä/länsi tai pohjoinen/etelä divisiooniin.
-Riippuu kovasti siitä minkälaista pelitahtia tahdotaan. Mikäli peli/viikko ja joukkueita on vähintään saman verran kuin 1. kaudella, on nykyinen hyvä. Jos joukkueita esim 7 tai alle (jostain kumman syystä) voisi kahdesti kohtaaminen toimia. Jos lohkoja niin korkeintaan kaksi. Joukkueiden tulee ehdottomasti pelata useampaa joukkuetta vastaan.

Selkeä enemmistö (71,9%) haluaa, että Vaakunaliigaan voi osallistua kaikilla alustoilla. Kysymys tiimivärityksistä provosoi taas kirjailijat runoilemaan tekstejä. Ei vastaus keräsi 39,4%, Ohi ja kyllä vastaukset 21,2%, ja loput jakaantuivat jossitteluun:
-Jos puhutaan autokohtaisesta värityksestä niin kelpaa; jos puhutaan ”club” tapaisesta värityksestä jossa koko kenttä muuttaa väriään niin ei.
-Joukkueiden päätettävissä, olisihan se ihan kiva jos kaikki jaksaisivat sen verran ”panostaa”
-Jos kaikille pelaajille sopii. Itse en pidä erikoisväreistä, koska osa niistä tekee pelin lukemisesta erittäin vaikeaa esim ku pallo tai pelaaja katoaa värityksen sekaan
-Ehkä, kunhan servun tekijä ne laittaa eikä kaikkien tarvitse olla samassa club:ssa.
-Halukkaat kyllä mutta ei pakosta Tässä pitää selvittää, että voiko privaattimatsissa serverin tekijä asettaa joukkueiden värit niin, että itse pelaajat voivat laittaa asetuksista custom värit pois klikkaamalla rastin ruutuun. Perus pelien puolella clubiväritykset (jotka tulevat esiin ainoastaan kun on kaksi täysi lukuista klubia vastakkain) voidaan ottaa pois asetuksista. Parhaimmassa tapauksessa väritykset näkyisivät ainoastaan katsojille.

Ainoastaan kaksi pelaajaa vastustaa All-Stars ottelun peluuttamista. (WTF?) All-Stars ottelun muodostaminen taas herättimielipiteitä. Pohjoinen vs Etelä oli suositui, Itä vs Länsi toiseksi suosituin, pistepörssien (maali, syöttö ja torjunta) vs playoffit voittanut joukkue ja pistepörssin ykkönen dräftää joukkueen vs playoffit voittanut joukkue. Myös katsojien ja selostajien valitsemat joukkueet mainittiin. Selkeä enemmistö (62,5%) on sitä mieltä, että Vaakunaliigan karsintoihin ei pitäisi asettaa rankin alarajaa. Vapaasanassa paljon kehoitettiin aikatauluista kiinni pitämiseen. Tämä oli selkeä ongelma ja kauden pituus pääsi venymään aivan liikaa. Tulevalla kaudella pidetään paremmin kiinni säännöllisestä rytmistä. Mahdollisesti viralliset pelipäivät voisivat helpottaa tätä ongelmaa. Myös oli pohditaan, että pitäisikö pudotuspeleistä tehdä double elimination. 1v1 karsintaformaatti 3v3 liigassa nähdään vieläkin ongelmallisena. Tälle ei kuitenkaa tarjottu vaihtoehtoa, kuten ei ennen kauttakaan. Jos on tarpeeksi pelaajia yhdelle maakunnalle, kyseiseen maakuntaan perustettaisiin toinen joukkue. Ja totta kai kovasti kiiteltiin pelatusta kaudesta.