Rocket Leaguen suomenmestaruus ratkaistaan tänä viikonloppuna – tässä ennakkopaketti turnaukseen!

Ensimmäiset Rocket Leaguen eSM-kilpailut pidetään 25.10.–26.10 Porissa Insomnia verkkopelitapahtumassa. Jos USA:n RLCS:ssä on The Big 3 (NRG, Cloud9, G2), SM-kilpailuihin on esiturnauksessa ja karsinnoissa muodostunut samanlainen kolmikko (HAVU Gaming, KAALI Gaming, Phat Monkeys). Pre-SM-kilpailuissa Kasuaalii otti neljännen paikan, mutta ensimmäisessä virallisessa karsinnassa Kovera oli se joukkue joka ylsi neljännellä sijallaan jatkoon ja lähes myös kolmen kärkeen.

Lan-tilanteessa voidaan nähdä suuriakin yllätyksiä, vaikka paperilla joukkueilla on selkeitä tasoeroja, Rocket Leaguen pääsarjoissa on useampiakin pelaajia joilla on historiaa niin yli- kuin alisuoritumisestakin laneilla. Lue alempaa ennakkoanalyysit laniin osallistuvista joukkueista!

Aikataulu ja formaatti

Perjantaina pelataan 8 ottelua n. 14.00–20.00 ja lauantaina 6 ottelua 13.00–18.30. Otteluille on määrätty 45 minuutin aikaslotti, joka on todennäköisesti liian tiukka, joten katsojien ja pelaajien kannattaa varautua peliajan venymiseen. Koko turnaus pelataan finaalia lukuunottamatta paras viidestä -formaatilla. Lauantaina ratkeavan turnauksen suomenmestari kuittaa voitosta 1000€, hopeasijoitettu 500€, kolmanneksi tullut 300€ ja neljänneksi sijoittunut saa tuotepalkintoja.

Kaikki ottelut striimataan livenä osoitteessa https://www.twitch.tv/elisaviihdesport. Päivittyvä turnausohjelma löytyy täältä: www.insomnia.fi/verkkopelitapahtuma/tapahtuma/ohjelma/ohjelma-insomnia-xxi/

Ensimmäiset ottelut perjantaina 25.10.

14.00
1. HAVU Gaming (Tossis, Topa, Niiko)
Vs.
8. Hurmos (Kuhardinho, Kangaroo Larva, Vile)
14.45
4. Kovera (Veikkeli, Korro900, Razzle, (Nikkezz))
Vs.
5. Kasualii (Jölli, hopotihoi, R3GSER, (JRovii))
15.30
2. KAALI Gaming (LethalKale, Nixnax, Doggo)
Vs.
7. Nicer Dicer (kalle, Pastor1, Samwais)
16.15
3. Phat Monkeys (Aleksiii, Torquey, Orient)
Vs.
6. Lahepuliukot (Foggy, jjatee, Valsu)

Turnauksen loppuohjelmasuunnitelma

Losers bracket round 1 17.00–18.30
Upper bracker round 2 18.30–20.00
Lauantai 26.10.
Losers bracket round 2 13.00–14.30
Semifinaali 14.30–15.15
Losers bracket round 3 15.15–16.00
Losers finals 16.00–16.45
Finaali (BO7) + palkintojen jako 17.00–18.30
Turnauksen etenemistä voit seurata lähes reaaliajassa challongesta: https://challonge.com/esmfinaalit

Joukkue-esittelyt

Nimen perässä karsinnoissa saatu seed, eli ennakkoranking.

HAVU Gaming (1.)

Topa, Tossis, Niiko
HAVU voitti ensimmäisen karsinnan ja oli Pre-eSM -turnauksessa 3. Kolmikko on todennäköisesti kisojen nuorin, mutta taidollisesti kaikkea muuta kuin junnuja. Lan-kokemusta on vain Tossiksella, mutta kun muillakaan vastuksilla ei liiemmälti lan-kokemusta ole, tämä saattaa jopa muodostautua vahvuudeksi. Mekaanisesti kisojen tasaisin joukkue.

HAVU treenaa erittäin säännöllisesti todella kovia vastuksia vastaan, joten joukkuepelillä on potentiaalia kehittyä turnauksen parhaaksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että aina säännöllinen treeni ei johda joukkuepelin parantumiseen vaan lyhyitä ja pidempiäkin takalukkoja saattaa muodostua. Aivan viime aikoina HAVUn peli onkin ollut pienessä takalukossa (RBRS kaksi 3-0 tappiota putkeen).

HAVUlla on ehkä joukkueista eniten paineita pärjätä, ei vähiten nimekkään organisaation taustatuen takia. Täytyy toivoa että nuoret pelaajat onnistuvat säilyttämään rentouden, sillä luovasti pelaava kolmikko hyötyy rennosta ja arvaamattomasta pelityylistä. Syöttöpeli on myös online-peleissä ollut HAVUn vahvuus, joskaan se ei missään nimessä ole kansainvälisen eliitin tasolla. Selkeä top 3 joukkue.

KAALI Gaming (2.)

LethalKale, Doggo, Nixnax
Konkarit LethalKale ja Doggo ovat etukäteen erittäin varmoiksi tiedettyjä pelaajia. Molemmilla on pitkä historia bubble-turnauksista, LethalKalella aivan kohtalaista menestystä ja jopa pieniä rahapalkintojakin. Kolmas pelaaja Nixnax on ennakkoon tiedetty vain todella korkean MMR:n (1900+) pelaajaksi, mutta historia joukkueena pelaamisesta on liki olematon. Hänen sopeutuminen ja nousu jopa ratkaisusuoritusten tekijäksi Pre-eSM -turnauksessa olikin ilahduttava yllätys.

Kaalin tasaisen laadukas äärimmäisen fiksusti pelaava kaksikko ja Nixnaxin kyky ottaa pelejä haltuun, tekee KAALIsta kärkijoukkueista varmimman. LethalKalen ja Doggon syöttökuvioita saadaan varmasti ihailla monta kertaa lanillakin. Joukkueen pitäisi selvittää sijojen 4.–8. vastukset jo kahden kärkipelaajan hyvällä pelillä. Voittoon tarvitaan mustan hevosen Nixin nousua esiin. Vaikka joukkue on etukäteen vain seed 2, se on vain hiuksen hienolla erolla HAVUun. KAALI voitti Pre-eSM-turnauksen ja hävisi ensimmäisen karsinnan finaalin vasta ratkaisevan pelin jatkoajalla. Kantaa HAVUn ja Phat Monkeysin ohella ennakkosuosikin viittaa.

Phat Monkeys (3.)

Aleksiii, Torquey, Orient
Korkein potentiaali koko turnauksessa. Aleksiii on kaikilla tavoin turnauksen paras pelaaja ja häntä säestää yksi turnauksen mekaanisesti parhaista pelaajista, Torquey. Torquey on hivenen ailahteleva ja kolmas pelaaja Orient ei ole aivan kärkikaksikon tasolla. Orientin taidoista ei kuitenkaan kannata olla liian huolissaan, mies on täysin kykenevä vastaamaan lähes kenen tahansa seedien 4.–8. pelaajien taitotasoa. Orient on myös fiksusti ottanut passiivisimman roolin rotaatiossa ja antaa Aleksiii’n ja Torqueyn olla aktiivisempia pallossa. Kärkimiesten keskimääräistä huonompiin päiviin ei kuitenkaan ole varaa.

Aleksiii on yhden miehen highlight-kone. Kaikki mekaaniset hienoudet, mm. double tapit ja flip resetit onnistuvat hurjalla varmuudella. Koko Phat Monkeysin peli pyöriikin hänen ympärillään, jos joku joukkue onnistuu samaan Aleksiiin kuriin, niinkuin Kovera eSM-karsintojen pronssiottelussa, Phat Monkeys voi olla lyötävissä. On tosin vähintäänkin yhtä todennäköistä että vastukset todistavat Torqueyn ja Orientin nousua parrasvaloihin jos he keskittyvät liikaa Aleksiii’n pelin sulkemiseen.

Kovera (4.)

Korro, Veikkeli, Rattlé, (Nikkezz)
Korro on kehittynyt tasaisesti ja omaa mahtavan perustekniikan. Erittäin tehokas pelaaja, jonka vedot lähtevät todella kovaa, ja perussuoritukset ovat kohdallaan. Ei yleensä yritä mitään turhaa vaan tehokkuus on kaiken a ja o. Ennakkoon ehdottomasti Koveran tähtipelaaja.

Veikkeli voisi olla älyttömän kova pelaaja jos viitsisi treenata enemmän, jonkun verran show-luonnetta löytyy, paljon feikkejä ja yllättäviä ratkaisuja. Potentiaalia erinomaiseksi suorittajaksi.

Rattle on joukkueen tuntemattomin tekijä. Väläytteli molemmissa karsintaturnauksissa muun muassa hienolla double tapilla ja muutenkin kokonaisvaltaisella pelillä. Ei omaa ehkä ihan yhtä kovaa potentiaalia kuin Korro ja Veikkeli, mutta voi liimata joukkueen pelin yhteen.

Kasualii (5.)

Jölli, hopotihoi, R3GSER, (JRovii)
JRovii siirtyi syrjään Kasualiin alkuperäisestä miehistöstä ajanpuutteen takia ja R3GSER nousi High Fly:stä vakivahvuuteen. Pikkulintujen laulun mukaan motivaatiota treenamiseen on myös löytynyt. Naftaliinista kaivettu ESL Monthly Elite hopotihoi otti hienon harppauksen toisessa eSM-karsinnassa vanhaa statustaan kohti. Eräs pelaaja kommentoi Jöllin olevan paras pelaaja joukkueiden kärkikolmikon ulkopuolella. Jos tämä pitää paikkansa ja hopotihoi tekee edelleen murhaavan tehokasta työtä sekä R3GSER pääsee 3v3 pelissä lähelle 1v1 tasoaan, Kasualii on turnauksen musta hevonen.

Mahdollisuudet jopa voittoon, mutta ensin pitää olla vireessä heti turnauksen alkuottelussa Koveraa vastaan, tai ottaa pitkä lower bracket voittoputki. Papereissani Kasualii on kuitenkin suosikki tähän otteluun. Toivottavasti Koveran kolmikko huolii allekirjoittaneen vielä Poriin menevään autokyytiin mukaan.

Lahepuliukot (6.)

Foggy, Jjatee, Valsu
Todellinen villi kortti. Rennolla lanisuorittamisella voi ottaa päänahan kenestä tahansa, mutta myös hävitä kenelle vain. Kolmikko on pelannut yhdessä ennenkin lanissa, joka voi olla yllättävän suuri vahvuus Phat Monkeysiä vastaan tulevassa ensimmäisessä sarjassa. Paperilla Lahepuliukoilla ei kuitenkaan ole mitään saumaa.

Valsu oli lähes maaginen Tampere Esports Gatheringissä, Jjatee pelailee rennosti (jos pääsee päihtyneenä edes sisään alueelle) ja Foggy koittaa tasapainottaa joukkuekaveriensa luovia rykäyksiä pelaamalla kokonaisvaltaisella pelityylillä.

Nicer Dicer (7.)

Kalle, Pastor1, Samwise
Sanoiko joku first round exit? Omaa pienet mahdollisuudet lähes jokaista turnauksen joukkuetta vastaan, mutta KAALI Gamingin perusvarma suorittaminen on Nicer Dicerille liikaa.

Kalle ja Pastor1 ovat kuitenkin todella laadukkaita pelaajia jotka voisivat mahtua lähes minkä tahansa muun joukkueen kokoonpanoon. Pastor1 on perusvarma köyhän miehen ViolentPanda. Kalle on ailahteleva, mutta miehestä voi löytyä todellinen lanijyrä-aines tai ensimmäiset lanit saattavat myös tiputtaa pelitason alarekisteriin.

Samwise on paperilla todennäköisesti turnauksen heikoin pelaaja, joten Pastor1 ja Kalle joutuvat perusduunin lisäksi auttelemaan Samwisea kuin Sam Frodoa. Samwise tuskin koskaan ajatteli pelaavansa eSM-kisoissa, mutta niin vain hyvällä suorituksella tie Poriin avautui. Jokainen pelaaja turnauksessa on kuitenkin enemmän kuin kykenevä nousemaan yksittäisessä ottelussa esiin, niin myös Samwise, jos vain pystyy minimoimaan virheet kovempitasoisten pelaajien mankelissa.

Nicer Dicerilla on täydet mahdollisuudet ottaa yksi voitto losers bracketissa, jossa vastaan asettuu hyvin todennäköisesti Lahepuliukot. Jos näin käy siitä tulee vanhojen tuttujen eeppinen kohtaaminen. Foggy on ollut Pastor1n ja kallen joukkuekaveri useissa turnauksissa vuosien varrella. Voitto lower bracketissa edellyttää Samwisen ja Pastor1n vanhojen kemioiden löytymistä. Nicer Joukkue voi lähteä turnaukseen rennosti sillä jo laniin pääsy oli hieno suoritus. Sillä voidaan saada pienimuotoinen hurmiokin päälle.

Hurmos (8.)

Kuhardinho, Kangaroo larva, Vile
Juuri kukaan ei uskonut Hurmoksen olevan täällä. Hurmos hävisi turnauksesta karsiutuneelle Takavoltille ensimmäisessä karsinnassa, mutta yltyi toisessa karsinnassa valtavaan lyöntiin ja voitti paperilla todella kovatasoisen Puulaaki Gamingin ratkaisevassa ottelussa. Peruspelaajista erottui edukseen Vilen maalintekokyky ja joukkueen varma puolustus niin takalaudassa kuin torjunnoissakin.

Hurmos voi lähteä ensimmäiseen otteluun HAVUa vastaan rentoutuneesti sillä kukaan ei oleta heidän pärjäävän siinäkään. Kaikki on kotiinpäin. Kuhardinho pelasi Tossiksen joukkuekaverina TEG:llä, joten lanikokemusta löytyy yhtä paljon. Rauhallisella pelikokemuksella Kuha voi jopa yllättää entisen joukkuekaverinsa vaikeassa ensimmäisessä ottelussa, en kuitenkaan laittaisi rahojani sen puolesta.

Ensimmäisen kierroksen häviö vie Hurmoksen Koveraa tai Kasuaalia vastaan losers bracketissa, joka lienee niin ikään liian kova paikka. #LAHE tai Nicer Dicer olisi yllätettävissä, mutta tällä rakenteella Hurmos ei päässe kohtaamaan kumpaakaan.