Kuopiossa pientä suurta juhlaa – Gyostagen Rocket League turnausraportti

Kuopiossa taisteltiin lauantaina Rocket Leaguen paikallisherruudesta ja mukavan kokoisista palkinnoista Gyostage-lanitapahtumassa. Paikalle saapui lopulta neljä joukkuetta mittelöimään non-byoc double elimination turnauksessa. Vaikka turnaus oli osanottajamäärältään pieni, eikä turnausta aiempien suunnitelmien mukaan nähty ollenkaan isolla lavalla tai streamissä, turnaus oli hyvää viihdettä rakettiautojalkapallon pelaajille ja lajin ystäville. Ja mikä parasta, turnaus oli kaiken puolin ystävällinen tapahtuma. Varsinkin finaaliottelussa oli suorastaan sydäntä lämmittävää, kun pelaajat huutelivat toisilleen, joukkuerajojen ja tietokonepöytien yli ”hieno maali” ja muita kannustushuutoja. Ainoa suola, jota turnauksessa nähtiin, oli Leväsen Grilliltä saaduissa herkuissa.

Kaikki ottelut pelattiin paras kolmesta järjestelmällä, paitsi finaali paras viidestä.

Ensimmäisellä kierroksella Rypysuon Sale Esports (Samwise, Pastor1 ja Mr. Hgrt) kaatoi Pulssiklaanin (Sebbo, White Tumu ja Zumo) suoraan kahdessa erässä (3-0 ja 4-1) ja Sakurain Kätyrit (pelaajien nimiä ei ole valitettavasti saatavilla) taipui JeJeJa:a (Oriz, Jolk ja Surmapallo) vastaan (0-3 ja 1-7 (BRAZIL!)). Jatkoaikoja ei nähty ensimmäisellä kierroksella lainkaan.

Losers bracketissa Pulssiklaani kampesi itsensä seuraavalle kierrokselle kaadettuaan Sakurain Kätyrit suoraan kahdessa erässä (7-2 ja 8-2). RSE sen sijaan pudotti JeJeJa:n myös kahdessa erässä winners bracketista Pulssiklaanin seuraan. Vain neljä pelattua erää ja RSE oli jo varmistanut itsensä palkintorahoille.

Losers bracketin finaalissa Pulssiklaani oli yksinkertaisesti vahvempi kahdessa erässä (4-2, 5-2) ja jätti JeJeJan nauttimaan kolmannelle sijalle varatuista tuotepalkinnoista. Ensimmäisellä kierroksella koettu tappio RSE:tä vastaan oli nyt mahdollisuus korjata ottamalla revanssiottelu turnauksen finaalissa. Pulssiklaanilla oli kuitenkin vastassa isompi urakka: double elimination formaatin sääntöjen mukaan Pulssiklaanin tulisi voittaa RSE kaksi kertaa kun RSE:lle riitti vain yksi paras viidestä voittosarja.

Heti ensimmäisessä erässä peli oli tasaista ja jatkoajalle mentiin 1-1 numerot taulussa. Turnauksen ensimmäistä jatkoaikaa ei kuitenkaan ehditty pelata minuuttia enempää kun Samwise pääsi pallon kanssa yksin läpi ja heitti jättimäisen nahkakuulan verkkoon. Toisessa erässä nähtiin yhtä monta maalia kun ensimmäisen erän varsinaisella peliajalla. Tällä kertaa maalit iskettiin kaikki Pulssiklaanin maaliin, joten jatkoaikaa ei tarvittu. Viimeisessä erässä oli kaikki pelissä ja Pulssiklaani taisteli kovemmin kuin koskaan tämän turnauksen aikana. Tämä palkittiin jälleen jatkoajalla, mutta RSE:n stamina oli hieman kovempi ja jatkoaikamaali merkittiin heidän tililleen.

Kuvassa turnauksen Bracket (JeJeJa on merkittynä JesseJami nimellä).

Finaalivoitolla Rypysuon Sale Esports kuittasi itselleen 300 euron palkinnon. Voitosta on varmasti hyvä ottaa vauhtia ensi viikolla Porissa järjestettäviin eSM-kisoihin. Pastor1 ja Samwise osallistuvat eSM-kilpailuihin joukkueellaan Nicer Dicer jossa kolmas pelaaja on Mr. Hgrt:n sijaan kalle. Pulssiklaani kuittasi itselleen 120 euron saaliin kakkossijasta. JeJeJa palkittiin kolmannesta sijasta kolmella pelihiirellä.

Vaikka turnauksen järjestäminen vaati hirveästi säätöä ja kaikki suunnitelmat eivät onnistuneet, tämä oli erittäin kiva kokemus. On hienoa päästä näkemään livenä pelaajia, joiden kanssa on ollut tekemisissä vain internetin välityksellä ja jotka tuntee vain nimimerkeillä. Tällaisia liveturnauksia soisi olla useamminkin. Ehkä tulevaisuudessa onkin.

Kiitoksia minun puolesta Gyostagelle, joka mahdollisti tämän turnauksen järjestämisen. Kiitoksia myös kaikille osallistujille. Rakis kiittää ja kumartaa.

-Rakis