Vaakunaliigan runkosarja on lähes puolivälissä – katsaus tuloksiin ja tuleviin turnauksiin

Vaakunaliigan runkosarja on pelattu lähes puoleenväliin, kahdeksan neljästätoista joukkueesta on pelannut 3 ottelua. Kokonaisuudessaan runkosarjassa pelataan 6 ottelua per joukkue. Runkosarjan alussa on käyty iso osa ennakkoon epätasaisista otteluista ja ennakkosuosikit eivät ole kohdanneet vielä toisiaan. Loppua kohden tahti tiivistyy.

Lohko A

Alkukauden tasaisimpia suorittajia on ollut Päijät-Häme (3-0 vs Keski-Suomi, Pohjois-Karjala ja Etelä-Karjala). Toki 3-0 voitto Keski-Suomesta oli ainoa ottelu, jossa yksi kauden voittajasuosikeista joutui edes hiukan hikoilemaan.

Vaikka Keski-Suomi kärsikin 3-0 tappion Päijät-Hämettä vastaan, 2-1 voitto Varsinais-Suomesta oli pätevää suorittamista. Viimeinen peli vaikutti lipsahtavan tappioksi keskittymisen herpaantumisen takia.

Varsinais-Suomi kärsi 2-1 tappion myös Pohjois-Karjalaa vastaan, joukkueen onneksi otteluita on vielä 4 jäljellä. Tasaisessa keskikastissa voitot Satakunnasta ja Etelä-Karjalasta saattavat hyvin riittää pudotuspeleihin. Ennakkoon kaksi pistettä on aikalailla odotettu saldo.

Pohjois-Karjala venyi tyylikkääseen 2-1 voittoon Varsinais-Suomea vastaan ja osoitti pystyvänsä taistelemaan pudotuspelipaikasta myös tällä kaudella. Satakuntaa vastaan kärsitty 3-0 kuitenkin syö pistesaldoa pahasti. Ankkurikaupungin joukkue tarvitsee viimeisessä kolmessa ottelussa vähintään voiton Etelä-Karjalasta ja pisteitä Keski-Suomelta ja/tai Pirkanmaalta.

Pirkanmaa on kahdessa ottelussaan ollut odotetun ylivoimainen (3-0 vs Satakunta, 3-0 vs Etelä-Karjala, maaliero +21). Tosin Etelä-Karjalan yksi ottelu meni plörinäksi nettiongelmien takia ja Satakunnalla pelasi varapelaaja, ensimmäinen todellinen haaste on Päijät-Häme kierroksella neljä. Foggy vs Tossis, kumpi voittaa tällä kertaa?

Satakunnasta puheenolleen, tulossarakkeessa on vähintäänkin toivottavat 6 pistettä 9:stä mahdollisesta. Pohjois-Karjala voitettiin tasapainoisilla otteilla, mutta jumbojoukkue Etelä-Karjala olisi hyvinkin ansainnut pisteen. Satakunta oli paikoin täysin myllyn alla, mutta otti kuitenkin täydet pisteet selkeästi paremman maalinteko- ja puolustustaidon avulla. Etelä-Karjala jäi Satakuntaa pahemmin jyrän alle Pirkanmaalle ja Päijät-Hämeelle. Vaikka pudotuspelipaikka näyttää jo tässä vaiheessa lähinnä haaveunelta, Etelä-Karjalan pääottelut lohkon keskikastia ovat Satakuntaa lukuunottamatta vasta edessä.

Lohko B

B-lohkossa on pelattu paljon A-lohkoa enemmän ristiin. Yksikään joukkue ei ole välttynyt pistemenetyksiltä, A-lohkossa kaksi joukkuetta on selvinnyt täysin puhtaalla pelillä. Kun A-lohkossa 7/9 ottelua ovat olleet 3-0 tuloksia, B-lohkossa näitä on 5/9.

A-lohkon tavoin suuria konttaamisia ei ole tullut, mutta joukkueiden pelitasot ovat heitelleet ristiin rastiin. Kärjessä on Uusimaa, joka on yhtä peliä lukuunottamatta vaikuttanut täysin ylivoimaiselta (2-1 Suur-Pohjanmaa, 3-0 Pirkanmaa B, 3-0 Uusimaa B). Tämä yksi peli oli Suur-Pohjanmaata vastaan, he veivät erän Uusimaalta, vaikka jäivät täysin jyrän alle ensimmäisessä kahdessa pelissä. Täysin samanlaista pohjanmaalaista sinnikkyyttä osoitettiin ottelussa Pääkaupunkiseutua vastaan. Suur-Pohjanmaan pelaajien luonteenlujuus on ollut ihailtavaa ja tuonut kaksi pistettä ennakkoon kovemmilta vastuksilta. Tuloksellisesti ehdottoman positiivinen kauden alku, vaikka 4/6 peliä ovatkin olleet turpiin ottoa.

Pääkaupunkiseutu on pelannut vasta kaksi ottelua ja näyttänyt niissä äärimmäisen tehokkaalta. R3GSERillä on turnauksen korkein pistekeskiarvo, mutta paikallisvastustaja Uudenmaan pelaajat Kalle ja Niiko ovat yhden ottelun enemmän pelanneina pistemäärissä sijoilla 1. ja 2. Pienen kysymysmerkin Uudenmaan peliin aiheuttaa TK:n siirtyminen subin rooliin. Lexxa on todella pätevä pelaaja, mutta TK oli ennakolta turnauksen parhaiden pelaajien joukossa, Lexxa vain yli keskikastin. Potentiaalia voi olla nostaa pelitasoa turnauksen edetessä.

Pohjois-Savo saattaa kaivata hieman Smarttisen perhepizzoja vaikka onkin ottanut 7/9 pistettä. Yhtään kovimmista kilpakumppaneista ei ole kohdattu vaan pisteet on menetetty Uusimaa B:tä ja Pohjois-Suomea vastaan. Lohkovoitto on edelleen täysin omissa käsissä, mutta moneen pistemenetykseen ei ole varaa. B-lohkon ilotulitukset ovat alkamassa kierroksella 5. Pohjois-Savo, Uusimaa ja Pääkaupunkiseutu kohtaavat toisensa viimeisellä kolmella kierroksella.

Lohkon loppupäässä Pirkanmaa B on kärsinyt koko liigan vaikeimmasta alkuohjelmasta (Pohjois-Savo, Uusimaa, Pääkaupunkiseutu). Joukkue on hävinnyt kaikki, mutta erinomaisen aktiivisesti varannut kaikki maanantain Elisan streamin ottelusloteille. Siitä iso käsi. Joukkueen pääkohtaamiset ovat vasta edessä, muita joukkueita vastaan pisteet ovat hyvin paljon todennäköisempiä ja A-lohkossa kaikki ottelut hävinneen Etelä-Karjalan tavoin pudotuspelipaikkakin on vielä periaatteessa mahdollinen.

Suurinta shokkihoitoa tällä kaudella molemminpuolin on esitellyt Pohjois-Suomi. Ensimmäisessä ottelussaan he jäivät täysin Uusimaa B:n jyrän alle. Toisessa ottelussa ennakkoon paljon kovempaa Pohjois-Savoa vastaan kukaan ei odottanut mitään, jolloin Pohjois-Suomi voitti ensimmäisen erän ja vei toisenkin jatkoajalle. Joukkue voi yllättää kenet hyvänsä ja hävitä kenelle vain.

Uusimaa B:n kausi on ollut samoin kaksijakoinen. Ylivoimainen voitto Pohjois-Suomesta jatkui yllättävällä erävoitolla varamiehistä Pohjois-Savoa vastaan. Seuraavat kaksi peliäkin Uusimaa B pysyi kyydissä mukana, joskin häviten ne. Seuraavan viikon otteluun Uudenmaan A -joukkuetta vastaan odoteltiin pirteän alun jälkeen vain pientä tappiota, mutta tuloksena oli täysi rökälehäviö. Pelitaso on siis mennyt alaspäin hyvinkin nopeasti. Potentiaalia kurssin kääntämiseen pitäisi olla, mutta neljännen kierroksen kova ottelu Pääkaupunkiseutua vastaan ei liene paras paikka siihen.

Laaturakettia tarjolla monessa eri osoitteessa

Vaakunaliigan runkosarja jatkuu 16.10. kello 19.00 Etelä-Karjalan ja Varsinais-Suomen kohtaamisella https://www.twitch.tv/rakettiliiga. 21.10. kello 17.50 alkaen Elisan striimissä nähdään useampi ottelu (mm. Pohjois-Suomi vastaan Uusimaa).

Gyostagella on 420 euron Rocket League turnaus. Semi-finaalit ja finaali pelataan lauantaina 19.10. https://gyostage.fi/tournaments/tournament/135/rocket-league-non-byoc. Järjestäjänä häärii Rakettiliigan Rakis.

eSM-kilpailut Porin Insomnia laneilla ovat ohjelmassa 25.10.–26.10. Kaikki eSM-kilpailujen ottelut striimataan karsintojen tapaan www.twitch.tv/insomniaesm -kanavalla. Ottelut käydään double elimination BO5 turnauskaaviolla. Myös Rakettiliiga.comin Interc on paikan päällä Porissa tekemässä turnausraportteja, pelaajahaastatteluita ja behind the scenes -videoita.

Kanaliigan tasosarjojen finaalit nähdään Nalletuntuman selostamana 15.10., 16.10. ja 17.10. kello 20.00 osoitteessa https://www.twitch.tv/kanaliigatv. Tasosarjojen voittajat tulevat lisäksi pelaamaan HAVU Gamingia vastaan myöhemmin määritettävänä päivänä. Turnauskaavio: https://www.toornament.com/en_US/tournaments/2530151025812709376/information 

Vaakunaliigan pistepörssi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AFNQCouQ4Z8SUSrCO3as-frxSct3DN_S7Tj7R09_Ozg

Vaakunaliigan turnauskaavio: https://rfl.challonge.com/Vaakunaliiga2