Toisen Rocket League eSM-karsinnan tulokset ja muita meneillään olevia turnauksia

Ensimmäisistä eSM-karsinnoista 21.9. jatkoon pääsi HAVU Gaming, Kaali Gaming, Phat Monkeys ja Kovera. Toisessa karsinnoissa neljä joukkuetta lisää lunasti lipun Porin Insomnia laneille. Panoksena oli lanipaikan lisäksi seed 5.–8. josta varsinkin sija 5. oli merkityksellinen; sillä välttyy kohtaamasta ketään kolmesta ennakkosuosikista Insomnian ensimmäisellä kierroksella.

Jos pelaajaruletti kävi melko kuumana ennen ensimmäistä karsintaa, aivan 28.9. käydyn toisen karsinnan allakin tehtiin vaihdoksia. Merkittävimpinä R3GSER siirtyi viime aikoina alisuorittaneen High Fly’n rivistöstä Kasualiin (hopotihoi, Jölli, JRovii) miehistöön ja pelasi karsinnoissa JRoviin ollessa poissa. High Fly vaihtoi nimekseen Nicer Dicer ja värväsi Samwaisin R3GSERIN tilalle.

TK siirtyi HAVUn subin roolista Puulaaki Gamingiin Emilian tilalle. Mänty Gamingista Puulaakiin nimenkin vaihtanut joukkue toivoi, että ensimmäisessä karsinnassa vaivanneet pelityylien yhteensopivuusongelmat saataisiin tällä korjattua.

Uusina merkittävinä haastajajoukkueina esiin astui Nothing But The Net (Golden, Doge, Tomppaw0w) ja Laatupojat (Epeli4, MixAndDip, KarretGCrossbaari). Lähes kaikki viime karsinnoissa mukana olleet joukkueet olivat myös mukana

Ennakkoseedin sijojen 15.-18. joukkueet pelasivat kaksi ottelua ennen striimiä. Kaikki muut yhden. Likipitäen yhtään C3-tasolle yltämätöntä pelaajaa ei nähty karsinnoissa, joten taso oli toisessakin karsinnassa erittäin hyvä.

Lyhyet BO3 karsinnat olivat odotetun armottomia.

Turnauskaavio: https://challonge.com/esmkarsinnat2

Neljännesvälierät

BO3, 16 joukkuetta mukana

Neljännesvälierissä ainoa ennakkoon alemmaksi sijoitetun joukkueen voitto oli seed 9. Grand Potatoesin (Westu, Ogga, Oriz) 2-1 päänahka Laatupojista (8.). Molemmat ovat täysiä GC-joukkueita, joten suureksi yllätyksi sitä ei kuitenkaan voi kutsua. Maitomiehet (15., milkman, ak6427, McBain) ottivat tyylikkäästi yhden erän eräältä toisen karsinnan ennakkosuosikeista Puulaaki Gamingilta (2. TK, Gucci, Lexxa).

Puolivälierät

BO3

Valitettavasti lani-paikan ratkaisseet ottelut olivat vain BO3. Tämä teki monesta sarjasta nopean tulos tai ulos -tilanteen jossa myös yllättäjäjoukkueella oli aito mahdollisuus.

Kasualii (1.) – Grand Potatoes (8.)

Kasualii hankki varapelaaja R3GSERin vain pari päivää ennen ilmoittautumisten sulkeutumista, joten treenikerrat jäivät varmasti vähäisiksi. Kenties sillä oli myös merkitystä sarjan alussa sillä Grand Potatoes oli hyvin mukana ensimmäisessä ottelussa. Kasualii hallitsi huomattavasti enemmän hyökkäyksessä, mutta Potatoes sai vaarallisia vastahyökkäyksiä ja onnistui maalinteossakin 2-1 lopputulos.

Toisen ottelun Grand Potatoes aloitti vauhdikkaasti painaen ensimmäistä kertaa sarjassa pitkää hyökkäystä Kasualiin päätyyn, kunnes hopotihoin heppa lähti täysin laukalle. Hopotihoi luki takaseinäpallot ja seinäpomput huomattavasti tehokkaammin kuin Grand Potatoesin puolustus ja rankaisi joka virheestä. Kun vielä Jöllikin painoi soolomaalin ja muutaman syötön taululle, syksyn varhaisperunat oli mädätetty. Kasualii Insomnia laneille 2-0.

Nothing But The Net (4.) – Nicer Dicer (5.)

Vain toisessa karsinnassa esiintyvät Golden ja D0ge oli ennakkoon väitetty jopa 1700 mmr yltäneiksi pelaajiksi ja Tomppa on pitkäaikainen GC. Se teki merkittävän haasteen Nicer Dicerille. Kalle ja Pastor1 saivat kolmanneksi pelaajakseen Samwaisin R3GSERin tilalle, joka ainakin paperilla oli selkeä heikennys joukkueen tasoon.

Nothing But The Net joukkueen nimi näytti olevan enne. Hirvittävää maalipommitusta heti sarjan alusta alkaen. 7-0 ensimmäiseen peliin joista 5 maalia kahteen minuuttiin. Näytti että Nicer Dicer oli supistunut Pastoriksi ja kuoropojiksi.

Nicer Dicer heräsi onneksi toiseen otteluun ja teki tästä sarjan. 1-1 asemassa tullut Pastor1n hirvittävä torjunta käänsi viimeistään sarjan momentumin:

Lohjan lahja Suomen Rocket Leaguelle Kalle heräsi ja laukoi maalin toisensa perään, Samwaiskin säesti tasaisesti molemmissa päissä ja Nicer Dicerin puolustus venyi tarpeen vaatiessa isoihin torjuntoihin. Nothing But The Net ei löytänyt verkkoa toisessa ja kolmannessa pelissä kuin yhteensä kaksi kertaa. Nicer Dicer laukoi puolestaan 9 maalia ja vei lanipaikan nimiinsä. Nicer Dicer laneille 2-1.

Puulaaki Gaming (2.) – Hurmos (7.)

TK, Gucci ja Lexxa olivat ainakin paperilla saaneet pelinsä rullaamaan, ilmeisesti joukkue ehti harjoitella useammankin kerran ja tulokset olivat rohkaisevia.

Jos päivän aiemmat sarjat aaltoilivat odottamattomasta niin teki myös Puulaaki vs. Hurmos -sarja. Puulaaki meni jo kolmen maalin johtoon ensimmäisessä ottelussa, mutta Hurmos (Kangaroo larva, Kuhardinho, Vile) näytti että ennakkotulokset ovat pelkkää paperia. Joukkue tasoitti ottelun voitti pelin.

Sarjasta tuli käsittämätön jännitysnäytelmä. Toinen peli oli pääosin Puulaakin kontrolissa, mutta Hurmos puolusti erinomaisesti, rankaisi vähistä paikoistaan ja vei pelin jatkoajalle. Jatkoaika ratkesi nopeasti upeasta Lexxa -> Gucci -> TK syöttökuviosta ja vei sarjan tasoihin.

Kolmas peli oli sarjan tasaisin, Hurmos oli erinomaisesti mukana pelissä ja vastasi ennakkosuosikki Puulaakin antaamaa haastetta täysin. Molemmat joukkueet puolustuvat hyvin ja peli meni 1-1 tilanteessa jatkoajalle. Jatkoajalla Vile astui esiin. Hurmos laneille 2-1:

Lahepuliukot (3.) – Takavoltti (6.)

Takavoltti (SeBbo, Shues, Dansku) pelasi pelaajien nuoresta iästä huolimatta äärimmmäisen miehekkäästi ensimmäisessä karsinnassa Phat Monkeysiä vastaan. Toinen karsinta olikin sitten brutaalimpi. SeBbon internet-yhteys oli koko sarjan täysin romutuskunnossa ja Lahepuliukot (Foggy, Valsu, Jjatee) vei sarjan periaatteessa 3vs2 pelillä helposti nimiinsä. Lahepuliukot laneille 2-0.

Välierät

BO5

Välierissä ja finaaleissa ratkaistiin Insomnian seedit 5.–8.

Kasualii – Nicer Dicer

Nousujohteisesti viime sarjan pelannut Nicer Dicer ei missään nimessä ollut ennakkosuosikki voittamaan Pre-SM -kilpailujen 4. sijoittunutta Kasualiia. Mielenkiintoisena kuviona High Fly:ssä vielä viime karsinnoissa pelannut R3GSER oli nyt vanhoja joukkuekavereitaan vastaan Kasuaalissa.

Nicer Dicer vei ensimmäisen pelin nimiinsä ja johti toistakin ottelua pitkään, kunnes lento katkesi ja momentum kääntyi Kasualiille. Kasualii voitti toisen pelin, jyräsi kolmannen ja neljäskin oli Kasualiin komennossa vaikka päättyikin vain maalin erolla. Kasualii otti selkeän sarjavoiton. Kasualii finaaliin 3-1.

Hurmos – Lahepuliukot

Kestääkö Hurmoksen Hurmos vielä välierissäkin? Liki käsittämättömästi jatkopaikan lunastanut joukkue lähtee tästä lähin jokaiseen matsiin selkeänä altavastaajana. Lahepuliukkoja vastaan Hurmos pysyi pelissä mukana, mutta hävisi jokaisen ottelun yhdellä tai kahdella maalilla. Varsinkin Puliukko-Valsu ja Hurmoksen Vile astuivat tänään esiin tehopelaajina. Kun Valsun suoritukset TEG-laneilla olivat erittäin rentoja, Puliukkojen potentiaali laneissa on kiistamaton. Lahepuliukot finaaliin 3-0.

Pronssiottelu

BO5

Voittajalle oli tarjolla 7. seed ja lanien ensimmäisen kierroksen vastukseksi KAALI Gaming, häviäjä tulisi kohtamaan HAVU Gamingin 8. seedin paikalta. Ennakkoon panos ei siis ollut suuren suuri sillä molemmat joukkueet ovat likipitäen yhtä pelottavia vastuksia.

Nicer Dicer – Hurmos

Hurmos ja tiukat pelit ja Vile katto clutch-suoritukset on olleet näiden karsintojen ikoniset duot. Puolivälierissä 2 jatkoaikaa ja pronssiottelussa 3. Sarja meni aina viidenteen peliin asti. Lähes kaikki Hurmoksen maalit teki tässäkin sarjassa Vile. Nelospelissä Pastor1 teki viisi maalia, mutta Nicer Dicer hävisi silti! Ennakkoluuloton suoritus Hurmokselta joka ei kuitenkaan riittänyt aivan Nicer Dicerin kaamean taitavaa hyökkäyskaksikkoa Pastor1ia ja Kallea vastaan. Nicer Dicer seed 7. Laneilla, Hurmos seed 8.


Finaali

BO5

Kasualii – Lahepuliukot

Kasualiilta räjähtävä alku, Lahepuliukot jätettiin täysin sillan alle pakkaseen ilman makuupussia. Hopotihoi oli laukalla koko päivän ja painoi maalia maalin perään finaalissakin. Kun toivo näytti olevan game 3:ssa jo menetetty Kasualiin hallittua peliä miten tahtoi jjatee nousi esiin kaksi minuuttia ennen loppua tehden kaksi maalia. Peli näytti ensimmäistä kertaa koko sarjassa olevan Lahepuliukkojen hallussa. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan Kasualii otti todella vakuuttavan sarjavoiton. Kasualii seed 5. laneilla, Lahepuliukot seed 6.

Turnauskaavio: https://challonge.com/esmkarsinnat2

Mitä karsintojen jälkeen?

Seuraavan kerran eSM-Rocket Leagueta pääsee näkemään 25.10. alkaen Insomnia-laneilla. Kaikki eSM-kilpailujen ottelut striimataan karsintojen tapaan www.twitch.tv/insomniaesm -kanavalla. Tällä kertaa ottelut käydään double elimination BO5 turnauskaaviolla. Myös Rakettiliiga.com on paikan päällä Porissa tekemässä turnausraportteja, pelaajahaastatteluita ja behind the scenes -videoita.

Ensimmäisen kierroksen ottelut
1. HAVU Gaming (Tossis, Topa, Niiko)
Vs.
8. Hurmos (Kuhardinho, Kangaroo Larva, Vile)

4. Kovera (Veikkeli, Korro900, Razzle)
Vs.
5. Kasualii (Jölli, hopotihoi, JRovii, R3GSER)

2. KAALI Gaming (LethalKale, Nixnax, Doggo)
Vs.
7. Nicer Dicer (kalle, Pastor1, Samwais)

3. Phat Monkeys (Aleksiii, Torquey, Orient)
Vs.
6. Lahepuliukot (Foggy, jjatee, Valsu)

Muita turnauksia

Vaikka eSM Rocket Leagueta nähdään seuraavan kerran vasta lähes kuukauden päästä, hyvätasoista Suomi-skenen Rocket Leagueta on tarjolla monta kertaa viikossa Vaakunaliigassa. Suurin osa eSM-kisoissa mukana olevista pelaajista oli mukana karsimassa maakuntansa joukkueeseen.

Rakettiliigan Rakis on selostamassa Non-Byoc Rocket League-turnausta Kuopion Gyostagella 17.10.2019 – 20.10.2019 (palkintopotti yli 400€). Tarkemmat tiedot täältä: https://gyostage.fi/tournaments/tournament/135/rocket-league-non-byoc.

Useampi karsinnoissa ollut suomalaisjoukkue on mukana RBRS-liigassa, jonka pelejä tulee säännöllisesti perjantai iltaisin, joskus englanniksi ja joskus suomeksi Realityn streamissä, Suomalaisjoukkueiden pelejä lähetetään myös muina päivinä.

Lisäksi 29.9. käytävissä RLRS-karsinnoissa on mukana useampi suomalainen, joskaan kukaan ei ole ennakkosuosikki pääsemään kahdeksan Rival Seriesiin karsiutuvan joukkueen joukkoon. Karsintojen virallinen streameri on Rival Esports.

Joukkue / seed / suomalaiset
Uniquestars / 16. / Aleksiii
Upset / 46. / Labyrinth
HAVU / 48. / Tossis, Topa, Niiko, TK)
Pre-Flip / 52. / JZR
Infinity Void / 119. / Gucci
Nothing But The Net / 123. / Golden, Doge