Toisen karsinnan sunnuntain ottelut ja huippuhetket

Rakettiliiga PRO:n toisen karsinnan ensimmäinen päivä tarjosi taas hyvää viihdettä ja hienoja maaleja. Tiukempiakin pelejä on nähty, mutta yksikään sarjoista ei ollut täysi ylijuoksu. Ohessa turnauskaavio ja alla katsaus lähetyksessä nähdyistä otteluista huippuhetkineen. Karsinnat jatkuvat maanantaina 18.00 neljällä ottelulla, jotka ratkaisevat viimeiset 4 liigaan pääsevää joukkuetta (https://www.twitch.tv/elisaviihdesport). Maanantaihin eteni 43:n joukkueen joukosta seitsemän kahdeksasta ennakkoon kovimmasta joukkueesta: Ballchasers, BANG BANG, Team name, Triple D, High Fly, Wiffers, Mystic eSports ja v2. Otteluraporteissa joukkueiden perässä seed, eli ennakkorankingnumero.

DontMindUs (16.) – Savu & Pönttö (17.)

DontMindUs yllätti positiivisesti. Saksalaisvahvistus Felix pyöritti kokeneimpana pelaajana joukkueensa peliä ja Porsas sekä Jazur tekivät tarpeellisen. Savu & Pöntön kolmikko (Kevinov, Technodictator, Veggie Sauce) ovat kaikki tuttuja Kanaliiga firmaliigan järjestäjinä. “Kanaliiga all-stars” pommitti maalia kohti itseasiassa enemmän kuin vastustajansa, mutta ei meinannut onnistua maalinteossa sitten millään. Suomen takavuosien jääkiekkomaajoukkuetta vastaava maalinteko-ongelma selätettiin viimein kolmannessa pelissä ja Savu & Pönttö otti sarjassa ansaitusti edes yhden voiton. DontMindUs meni jatkoon 3-1.

Seuraavassa sarjassa DontMindUs kohtasi kivenkovan Ballchasersin ja kärsi 3-1 tappion. Yksikin voitto oli hyvä suoritus ja joukkue osoitti potentiaalinsa. Helppo olla jälkiviisas ja todeta että allekirjoittanut olisi voinut seedata DontMindUs:n korkeammallekin. Ballchasers eteni toisen kerran maanantain peleihin.

Triple D (4.) – Tikka eSports (13.)

Triple D pelasi ilman ehdotonta tähtipelaajaansa FiremanJonasta, mutta onnistui ottamaan suoran 3-0 voiton. Pelillisesti Tikka ei jäänyt täysin jalkoihin, kuten melko tasan mennyt torjuntatilastokin osoittaa. Joukkoon mahtui muutama hieno maalikin. Triple D oli vain tasaisesti laadukkaampi.

Sparks oli viime kaudella Vaakunaliigan hopeajoukkueessa ja on kaiken osuessa kohdilleen karsintojen parhaimpien pelaajien joukossa, Emels ja Karhu tiedetään pitkän linjan GC-pelaajiksi. Huomenna heillä on iso työ osoittaa pysyvänsä pelissä mukana kun vastaan asettuu tasaisen vahvaksi kolmikoksi tiedetty High Fly. Pääseekö yksi kauden nimekkäimmistä pelaajista FiremanJonas viimein irti?

Savage Hoppers (7.) vs v2 (10.)

v2 oli jo ensimmäisessä karsinnassa odotettua parempi ja jatkoi samaa linjaa tänään. GS, Salo ja Luka osoittivat hienoa joukkuepeliä, uudella joukkueella luotto joukkuekavereiden hyviin pallokosketuksiin oli yllättävän hyvin esillä.

Savage Hoppersin kolmikko (Maakka, Ankka, Kangaroo Larva) vaikutti jäävän jälkeen nopeudessa, yrittäen hidastaa peliä väärissä paikoissa. v2 teki useamman maalin nopeista haastoista. Ainoa Savage Hoppersin voittopeli oli juurikin peli jossa joukkue, eritoten Kangaroo Larva oli tarpeeksi nopea maalipaikoissa. Ero ei missään nimessä ollut viimeistä peliä lukuunottamatta suuri. v2 maanantain peliin voitoin 3-1.

Nähdäänkö maanantaina karsintojen suurin pommi kun v2 kohtaa BANG BANG:n 21.00 alkavassa ottelussa?

Mystic eSports (8.) – Smart (9.)

Mystic eSports (Orizes, Ogga, MixAndDip) ei pärjännyt lainkaan Koveraa vastaan ensimmäisessä karsinnassa, mutta selvästi tämä kokemus oli tarpeellinen. Tänään nähtiin hermot- ja pallon hallitseva joukkue. Smart (Nvaduksi, xeGi, TaCo) esitti hienoa puolustustyötä, mutta joukkue ei tuntunut pääsevän hyökkäämään vahvuuksillaan. Lähes kaikki Smartin maalit tulivat nopeista vastahyökkäyksistä ja Mystic vyörytti hyökkäyksen toisensa perään Smartin maalille.

Smartin fiksu puolustuspeli ja hyvä ensiesiintyminen Rakettiliigan turnauksissa päättyi 3-1 tappioon odotetun kovaa vastusta vastaan. Mystic eSports etenee sunnuntain ratkaisevaan otteluun jossa vastaan asettuu äärimmäisen nopea ja vaarallinen Ballchasers.