Vaakunaliigan karsintojen ennakkoasetelmat ja ennakoidut joukkueet

Vaakunaliigan karsinnat ovat alkaneet 1.9. Ohessa ennakkopaketti karsintoihin osallistuvista pelaajista.

Jokaisen karsinnan 4 parasta pelaajaa muodostavat joukkueen (3 pelaajaa ja varapelaaja). Joukkueita on muodostumassa 12 kappaletta, mutta on hyvin mahdollista että joukkuemäärä nostetaan 14:ta muodostamalla kaksi kakkosjoukkuetta.

Espoo, Vantaa, Kauniainen (8 pelaajaa) + Helsinki (3)

R3GSER, korro900, Dansku, Nalletuntuma, imotti, Staax-, Giquli, Veikkeli, OsQ, BulletBeast, Sntr

Ennakoitu tiimi: R3GSER, korro900, Veikkeli, (OsQ)

Karsinnoissa on vähintään kuusi erittäin laadukasta pelaajaa Espoosta ja Vantaalta, joiden marssijärjestys on myös selvä. Yksi Helsinkiläinen villi kortti OsQ kuitenkin sekoittaa pakkaa. Nuori osuja R3GSER on kokenut 1v1 pelaaja ja saattaa voittaa 1900+ mmr (3v3) korron karsinnoissa. Joukkueessa he tulevat olemaan loistava syömähammas, jota täydentää kokenut Veikkeli. Dansku on niinikään nuori pelaaja, jonka rankki on C3, mutta potentiaali ehdottomasti paljon korkeammalla. Voittaako Imotti Danskun kokemuksen voimalla ja riittääkö Imotin taso jopa viime kauden hopeamitalisti Osq:a vastaan? Myös R3GSER, Korro ja Veikkeli voivat kärsiä tappioita tämän kolmikon käsittelyssä.

Nalletuntuma on konkari, mutta taso ei riitä kovempia 1v1 jyriä vastaan pitkällä tähtäimellä. Myös Giguli ja Staax- ovat rankeiltaan kelpo pelaajia ja voivat haastaa yksittäisessä ottelussa. Panosta kuitenkin riittää, sillä tämän karsinnan 5. ja 6. sijoittuneilla voi olla mahdollisuus pelata yhdistelmäjoukkueessa Muun Uudenmaan 5. ja 6. sijoittuneiden kanssa. Erittäin mielenkiintoinen karsinta!

Etelä-Karjala (5) + Kymenlaakso (1)

Nonsense, JoKu40, Kurmuuttaja, eino, Drakh, SirEsbe, Kasperi88

Ennakoitu tiimi: Kurmuuttaja, Joku40, Drakh, (Nonsense)

Paljon keskinkertaisia pelaajia, jotka voivat voittaa toisensa ristiin rastiin. Kurmulla ja Joku40:llä on enemmän kokemusta 1v1 pelimuodosta, joten uskon heidän nousevan joukkueeseen. Kaksi muuta paikkaa ovat täysin auki Drakhin, Nonsensen ja Einon välillä. Sir Esbe tai tupla platina Kasperikin voi yllättää jonkun heistä.

Kainuu (3) + Lappi (3)

Koski, Bobbish, Benis, Frozeni, pehi66369, Poppis

Ennakoitu tiimi: Koski, Poppis, Frozeni, (pehi66369)

Karsinnan kärkikolmikko on harvinaisen selvä, kaikki nähtiin myös viime kauden Pohjois-Suomen joukkueessa. Ainoastaan pehi voi kohtalaisen kovalla 1v1 rankillaan syrjäyttää jonkun heistä, mutta todennäköisesti eväät eivät riitä.

Satakunta (7)

JRovii, Irspe, mi-cah, Tepazi, Sriox, Jebbe, Noodleman

Ennakoitu tiimi: Jrovii, Jebbe, Irspe, (Sriox)

Satakunnan täyttyminen omaksi joukkueeksi meni kalkkiviivoille; joukkue sai loistavia ilmoittautuneita pelaajia aivan viimeiseen päivään asti. JRovii menee turnauksen tähtipelaajien joukkoon ja Jebben pitäisi myös selvittää karsinta rutiinille. Joukkueen viimeiset paikat ratkaisevat Irspe, Sriox, mi-cah ja Noodleman. Sriox olisi ennakkosuosikki, jos hän ei olisi viime aikoina viettänyt hiljaiseloa pelaamisen suhteen. Sen myötä viimeiset kaksi paikkaa voivat kääntyä aivan miten päin vain.

Keski-Suomi (6)

Köse, Ankka, Shues, NalleKarhu, Torquey, Maakka

Ennakoitu tiimi: Torquey, Shues, Ankka, (Maakka)

3v3 taidossa nelikko on selvä, mutta järjestys voi elää. Torquey on ollut tauolla, mutta vanhat pohjat pitäisi siivittää miehen jatkoon. Shues on paitsi 1v1 GC myös todella aktiivinen; voittanee tällä kovat kilpailijat Maakan ja Ankan jotka ratkaisevat subin paikan. Köse ja Nallekarhu eivät ole montaa rankkia perässä dueleissa, joten hyvänä päivänä he voivat voittaa jomman kumman.

Pirkanmaa (10)

Tossis, Gucci, Sparks, jihuuu, TheAllu, JuuC, Kahwiii, Peni, Aleksiii, qb

Ennakoitu tiimi: Aleksiii, Tossis, Sparks, (Gucci)

JÄR-JET-TÖ-MÄN kova karsinta. HAVU Gamingiin kiinnitetty Tossis on viime aikoina päässyt duelissa jopa maailman top 50 listalle. Hän ei ole kuitenkaan edes karsintojen tähtipelaaja, se titteli menee luonnollisesti pitkän linjan pro-joukkueiden subipelaaja Aleksiii:lle. Suomen ehkä paras duelaaja on aivan maailman eliittiä halutessaan. Meriiteiksi käy muunmuassa viime kauden 3v3 ja 2v2 yli 2000 mmr.

Kaksi muuta paikkaa ratkaisee kolme loistavaa korkeaa GC 3v3 pelaaja, joista kukaan ei kauden pelimäärien perusteella ole kovin innoissaan 1v1 pelimuodosta. On aivan mahdotonta ennakoida mitä käy Sparksin, TheAllun ja Guccin keskinäisessä väännössä. Täysin onnistuessaan jopa Tossis on tälle nelikolle voitettavissa. Vaakunaliigan runkosarjan pistepörssin viime kauden 2. TheAllu on pitänyt taukoa Rocket Leaguesta, joten vaaka saattaa kallistua häntä vastaan.

Pirkanmaan viime kauden pelaajalle qb:lle ja subi-pelaaja Jihuuulle pikainen RIP. Vai muodostuisiko Pirkanmaalta toinenkin joukkue?

Pohjois-Karjala (8)

DeeQuu, Qazior, Jambba, Carnivora, Elgoras, Teurastaja, SlothGaminG | NeoFlix, oltsu86

Ennakoitu tiimi: Qazior, Carnivora, Teurastaja, (DeeQuu)

Mielenkiintoinen karsinta, jossa voidaan nähdä yllätyksiä! On myös mahdollista, että viime kauden Pohjois-Karjalasta vaihtuu vain subipelaaja kun karsintojen korkeimmat rankit ovat myös viime kaudella joukkueeseen yltänyt kolmikko. Viime kauden subipelaaja White Tumu pelasi lopulta yli puolet joukkueen peleistä, mutta on nyt Suur-Savon karsinnoissa.

Qazior on hyvä aktiivinen duelaaja, jonka uskallan luvata yltävän joukkueeseen. Carnivorankin pitäisi karsiutua jatkoon kohtuu helposti. Teurastaja on 1v1 rankeissa 3. ja peliltään villi kortti, mies voi suolata Carnivoran suohon ja hävitä seuraavassa hetkessä jollekin karsintojen platina 1 pelaajista. DeeQuun 1v1 rank on 4. korkein, mutta kaikki loput karsintoihin osallistuvat pelaajat ovat rankeiltaan aivan DeeQuun tuntumassa.

Pohjanmaa (6); Etelä-Pohjanmaa (2), Pohjanmaa (1), Pohjois-Pohjanmaa (3).

MixAndDip, Gkko, Juloppi, JarkkoN, SadPanda, Lycenda

Ennakoitu tiimi: Gkko, MixAndDip, Lycenda, (Juloppi)

Gkko ja MixAndDip ovat niin kovia yleispelaajia että lienevät selviä nostoja joukkueeseen. Kolmannen ja neljännen paikan voi ottaa kuka hyvänsä. Lycendalla on ennakkoon kovin duel-rank, mutta Juloppi ei ole kaukana. SadPanda ja JarkkoN ovat myös suunnilleen samantasoisia 3v3 pelaajia. Päivän kunto ratkaisee.

Päijät-Häme (6)

Hawk, Foggy, Arkkis27, valsubobz, Jjatee, Kangaroo larva

Ennakoitu tiimi: Foggy, Valsubobz, Jjatee, (Kangaroo larva)

Lahepuliukot nimellä SM-karsintoihin osallistuvat pitkän linjan GC-pelaajat (Foggy, jjatee, Valsubobz) ovat ennakkosuosikkeja ottamaan pelipaikat haltuunsa, mutta Kangaroo larva voi heittää kapuloita rattaisiin. Kangaroon jäädessä subipelaajaksi, hänelle myönnettäneen jonkin sortin kunnialahtelais-titteli, mutta entä jos mies murtautuukin kokoonpanoon? Viime kauden Vaakunaliigapelaajat Hawk ja Arkkis27 jätetään statistin rooleihin.

Suur-Savo (7); Pohjois-Savo (6) + Etelä-Savo (1),

Smarttine, Tyranni, SeBbo, Pastor1, Mr. Hagert, Topa, White Tumu

Ennakoitu tiimi: Topa, SeBbo, Pastor1, (White Tumu)

3v3 tilastoissa viime kauden voittaja Suur-Savon kolmikko on selvä Topa, SeBbo ja Pastor1. Pastor1:n pitäis korvata viime kauden suurin clutch-platina Smarttine helposti, tehden Suur-Savosta entistäkin vahvemman joukkueen.

Pastor1 on kuitenkin sen verran epäaktiivinen 1v1 pelaaja, joten joku heikommista pelaajista voi jopa yllättää. Potentiaalisin on GC-tasollekin yltänyt White Tumu. Smarttisen salaisuus loistavaan 3v3 peliin oli viime kaudella parin perhepitsan syöminen ennen ottelua, nyt on syytä syödä pari perhepitsaa jo karsinnoissa sillä joukkueeseen pääsy vaatii kovaa venymistä. Subin paikkaan on aivan hyvät mahdollisuudet myös muilla karsintoihin osallistujilla.

Muu Uusimaa (7)

Crossie83, Lexxa, Niiko, Westu8, kalle, ppbac, TK

Ennakoitu tiimi: TK, Lexxa, Niiko, (Bot-Kalle)

Karsinnassa on sekä laatua, että hyvä määrä pelaajia. TK on ehkä todennäköisin pelaaja kokoonpanoon, muut kolme paikkaa ratkaisevat Lexxa, Niiko ja Kalle. Yksi todella kova 3v3 pelaaja jää väkisinkin varapelaajan rooliin. Westu8 jää taistelemaan b-joukkuepaikasta, mutta saattaa pystyä horjuttamaan todella taitavaa nelikkoa. Jatkon kannalta on mielenkiintoista jos sekä HAVUn vakipelaaja TK, että subi Niiko lunastavat paikan joukkueeseen.

Varsinais-Suomi (8)

Limsku, Pelicram, Knaapi, KUHARDINHO, DatAlfa, GrazRL, Orient, Leerde

Ennakoitu tiimi: Orient, Kuhardinho, Limsku, (Pelicram)

Pohjois-Karjalan ohella toinen joukkue, jolla on mahdollisuus viime kauden toisintoon. Varsinais-Suomella jopa subipelaajaa myöten. Joukkue riemastutti viime kaudella hyvällä joukkuepelillään. Subiksi jäänyt Kuhardinho saa nyt uuden mahdollisuuden lunastaa paikan joukkueeseen. Orient lienee turvassa, mutta Limsku ja Pelicram joutuvat taistelemaan kynsin hampain pelipaikasta Kuhardinhoa ja selostajana paremmin tunnettua Leerdeä vastaan.

Kolme kokonaan uutta nimeä taistelevat varapelaajan paikasta, mutta todennäköistä on että Knaapin, DatAlfan tai Grazin resurssit eivät vielä riitä.

Tyhjät karsinnat (Kanta-Häme, Ahvenanmaa, Keski-Pohjanmaa)