Vaakunaliigan runkosarja alkaa tänään, lue ennakkoasetelmat tästä!

Vaakunaliigan runkosarjan alkamisen kunniaksi ohessa ennakkoanalyysipaketti joukkueiden voimasuhteista. Suurin osa tiedoista perustuu eri Rocket league trackereiden tietoihin, mutta noin puolet pelaajista on skoutattu myös pelissä. Tiimin nimen perässä ennakoitu runkosarjasijoitus.

Keski-Suomi (1-3)

Suurimpia voittajasuosikkeja. Varapelaajakin on standard (3vs3) Grand Champion (GC). Tuplissa loistava Maakka on todella kova ennakkoon vasta kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi. Kapteeni TheAllu on ollut vähintään GC Season 3:sta lähtien. TorqueyCorn43:lla ei ole edes duel rankkia, mutta 3vs3 mmr (matchmaking rating) on yli 1600 mmr (GC:n raja on 1500). Teoriassa monenkaan tiimin ei pitäisi pystyä voittamaan Keski-Suomea.

Pohjois-Suomi (1-3)

Kapteeni n00p on pirun kova tekijä, C3 dueleissa on yksi korkeimmista duelirankeista. Myös GC standardissa ja tuplissa. Kolmas pelaaja Koski on pitkän linjan GC, ei mikään säkenöivin yksilö, mutta hyvä perustason pelaaja. Jos Kosken voittaneessa Poppiksessa (en löytänyt trackereista) on ainesta, Pohjois-Suomen kolmikko voi voittaa kenet tahansa.

Uusimaa (1-3)

1.8 miljoonalla asukkaalla GC tasoisia pelaajia jäi ylikin. Syvyys on ylivoimainen. Vaakunaliigan Kanadan maajoukkue, mutta kun vain kolme pelaajaa valitaan yllätyksiäkin tapahtui: OsQ, Champ 1 dueleissa champ 3 tuplissa, mutta vain D3 standardissa! Uudellamaalla on siis yksi turnauksen huonoiten rankatuista Standard pelaajista! Onko miehestä ottamaan kovilla rankeilla myös standard rotaatiosta rooli?

Veikkeli (mmr 1513) ja Korro (1538) pystyvät lähes kaksiteenkin voittamaan heikompia joukkueita, mutta OsQ:sta tarvitaan tulitukea kärkikamppailuun. Jos sitä ei saada, Uusimaa voi tipahtaa useamman sijan alaspäin. Varapelaaja Regserin (C3-GC) kanssa olisin huomattavasti luottavaisempi!

Pirkanmaa (4-6)

Hyvä, keskimäärin juuri ja juuri GC:ta hipova tiimi. Tossis on paljon panostava, jatkuvasti kehittyvä pelaaja, Spugine on rankeiltaan standardissa kovin. Qb on Champ 3 tason vääntäjä. Tasainen tiimi joka voi onnistuneella joukkuepelillä voittaa parempia yksilöitä sisältäviä kilpakumppaneitaan. Jos Tossiksesta ja Spuginesta on tähtipelaajiksi, joukkue voi mennä vaikka kuinka pitkälle.

Varsinais-Suomi (4-6)

Varsinais-Suomella C3 Pelicram vei kapteenin roolin Orientilla joka on ollut GC-tasolla jo useamman kauden. Kolmas pelaaja Limsku on kuitenkin vain Champ 2 Standardissa ja C3 Doublesissa. Pudotuspeleihin menemisen pitäisi olla selviö, mutta rahkeiden riittäminen kolmen parhaan joukkoon vaatii venymistä.

Suur-Savo (4-6)

Topa (1633 mmr) on kenties turnauksen paras pelaaja. GC kaikessa jos vain niin haluaa. Mutta riittääkö topalle tulivoimaa kavereista? Sebbo on self-titled ”paperi GC”, GC-tittelin pelaajista heikoimmassa luokassa, vaikkakin sama meriitti on sekä doublesissa että standardissa. Varapelaaja Tyranni on noin Champ 1 tasoinen, joten kolmanneksi pelaajaksi tiimiin murtautunut Smarttine lienee jotain tältä väliltä (tracker tiedot jäivät löytämättä). Jos Savo haluaa menestyä Smarttisen pitää pystyä tukemaan kovatasoista Topa ja Sebbo kaksikkoa.

Päijät-Häme (7-8)

Foggy on turnauksen parhaiden pelaajien joukossa, mutta hawk sitä vastoin huonoimmissa noin D3-C1 rankeillaan. Välissä oleva Urbaanigamer on mysteeri, tarvitaan vahvaa C3-GC tasoa jotta Päijät-Häme voi taistella kärjessä. Jos urbaani on vain matala champpi, alemmaksi rankatut joukkueet voivat hyvin tiputtaa Päijät-Hämeen pudotuspeleistä.

Länsi-Suomi (7-8)

Länsi-Suomen kapteeni Mix and dip menee C2/C3 tasolla joka on ennakkoon parhaaksi pelaajaksi heikko. Gkko on menneisyyden panostaja, nykyinen harrastaja, kenties silti joukkueensa tähtipelaaja. Season 1 top 100. Kolmanneksi sijoitettu Mummis on tasainen paljon syöttelevä pelaaja, jonka taidot eivät millään kuitenkaan riitä kovempia pelaajia vastaan (n. C1-C2). Taistelee vahvasti viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Satakunta (9-11)

Keitä nämä jampat ovat? Satakunnan joukkue: Sriox (captain), Jazkottaja (c3), Tepazi (d1) voittivat Rocket leaguen 3v3 turnauksen Insomniassa Porissa lokakuussa! Kaiken huipuksi Sriox ja jazkottaja voittivat myös 2v2 turnauksen. Joukkueita oli turneissa kuitenkin yhteensä vain 7 ja 10.

Tepazin D1 rankki ei lupaa hyvää, Tepazi lienee turnauksen huonoiten rankattu pelaaja. Jos Sriox on Jazkottajan tasoinen C3 pelaaja, joukkue voi välttää viimeiset sijat hyvällä joukkuepelillä. Aiemmin yhdessä pelaaminen on vahvuus, mutta yhteistaidot eivät riitä korkealle, jolleivat Tepazi ja Sriox esitä jotain yllättävää. Tossiksen analyysi Srioxista lupaa paljon: “Sriox pelaa mercillä, se kertoo kaiken tarvittavan tästä kaverista”.

Pohjois-Karjala (9-11)

Qazior ja Teurastaja ovat C1-C2 tasoisia pelaajia, skill-cappina matala C3. Kapteeni Carnivora on hitusen kovempi. Se ei riittäne tässä turnauksessa korkeisiin sijoihin, mutta voi viedä juuri ja juuri playoffeihin.

Kaakkois-Suomi (9-11)

Kapteeni Kurmuuttaja on ollu C3 jo kaudesta 6 lähtien, Joku40 on joku noin C2. Kahden passelin pelaajan turmioksi, kolmanneksi sijoitetusta Einosta löytyy todellinen ankkurivaara. Eino hävisi joukkueet määrittävässä 1v1 turnauksessa myös subi TunneliRotalle. Jos Einosta on edes C1-tasolle, pudotuspelipaikka on mahdollinen, jos ei, kirjoittaisin Kaakkois-Suomen alarekisteriin.