Vaakunaliigan supersunnuntai oli nimensä veroinen!

Metsänauriin mielipide Vaakunaliigan supersunnuntaista

Vuoden ensimmäinä sunnuntaina 6.1.19 Vaakunaliigassa pelattiin kolme ottelua, jotka sisälsivät muun muassa nöyryytyksiä, hienoja maaleja ja huikeita jännitysnäytelmiä. Ottelut olivat kolmannelta ja neljänneltä kierrokselta: 19:30 Varsinais-Suomi vs Pohjois-Suomi, 20:00 Keski-Suomi vs Pohjois-Karjala ja 20:30 Päijät-Häme vs Satakunta.

Jokaisessa ottelussa pelattiin formaatin mukaisesti kolme peliä/erää. Jokaisella pelivoitolla joukkue saa yhden pisteen. Sarjataulukko: https://rakettiliiga.com/vaakunaliiga/.

Varsinais-Suomi vs Pohjois-Suomi

Ensimmäisen ottelun ennakkosuosikki Pohjois-Suomi, joutui käyttämään kovimman pistenikkarinsa Kosken sijaan vaihtopelaaja Frozenia. Frozeni vastasikin huutoon tyylikkäästi tekemällä 4 maalia, mutta kun Poppis ja N00p onnistuivat tekemään yhteensä vain yhden ja joukkue kärsi selkeistä rotaatio-ongelmista, Varsinais-Suomi käytti otsikkoaikansa hyväksi. N00pin maali oli todennäköisesti päivän hienoin soolosuoritus, ks. Jambba94:n leikkaama clippi alta.

Varsinais-Suomen pelaajat miehittivät pistepörssissä ennen tätä ottelua sijat 1., 3. ja 4. Vaikka tulosta onkin tullut osittain heikompia vastuksia vastaan, onnistuivat he myös Pohjois-Suomea vastaan erinomaisesti voittamalla lopulta sarjan suoraan 3-0. Kaksi peleistä oli yhden maalin pelejä, ensimmäinen ratkesi jatkoajalla kun Frozeni oli tasoittanut pelin vain 2 sekuntia ennen loppua. Viimeinen repsahti täysin Varsinais-Suomelle.

Varsinkin Orient oli taas huikeassa maalivireessä, tehden 6 maalia. Pelicram oli pelipäällä jättäen vastustajan GC-pelaajat varjoonsa tehoilla 3+5. Kun Varsinais-Suomen joukkuepelikin näytti siltä että he ovat saattaneet jopa treenata(!?), ero Pohjois-Suomeen oli iso ja tulos sen mukainen.

Pohjoissuomalaisten ei kannata kuitenkaan painaa päätään lumipenkkaan. Joukkue on aloittanut liigan erittäin hyvin ja on tappiosta huolimatta yhä jaetulla ensimmäisellä sijalla juurikin Varsinais-Suomen kanssa. Ensimmäisissä kolmessa pelissä erätappioita tuli vain yksi (3-0 vs Päijät-Häme, 2-1 vs Satakunta, 3-0 vs Pirkanmaa).

Keski-Suomi vs Pohjois-Karjala

Goliath vs David. Viimeistään tämä ottelu sai selostaja Rakiksen nimeämään supersunnuntain ”subisunnuntaiksi”, molemmilla joukkueilla oli vaihtopelaaja kehissä. Vaihdossa tulleet Ankka ja White Tumu eivät kuitenkaan muuttaneet ennakkoasetelmia juurikaan suuntaan tai toiseen, Keski-Suomen GC-ryhmittymän piti murskata Pohjois-Karjala täysin. Ja niin he tekivätkin, tuhoten Pohjois-Karjalan ensimmäisessä pelissä 9-1. Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin. Torquey 6 maalia. Toisessa pelissä Pohjois-Karjala sai juonen päästä kiinni ja Keski-Suomi näytti leikittelevän jopa liikaa. Keski-Suomen peli näytti helpolta, mutta joukkue voitti lopulta vain 2-1.

Kun kolmannessa pelissä Keski-Suomi oli 2-0 johdossa alle 2 minuutissa pelin piti olla selvä. Qazior teki kuitenkin heti seuraavasta aloituksesta maalin ja Carnivora tasoitti pelin pian sen jälkeen. Heti 2-2 aloituksen jälkeen White Tumu pamautti pallon yläristikkoon ja vain hetkeä myöhemmin Qazior ohjasi komeasti Pohjois-Karjalan 2-3 johtoon! Ja jälleen! Keski-Suomi hävisi aloituksen ja White Tumu pääsi laittamaan pelin jo 2-4:een. Keski-Suomi otti ohjat odotetusti käsiinsä ja tasoitti pelin viimeisellä minuutilla. Jatkoajan ensimmäisen minuutin lopulla, subisunnuntain kenties suurin sankari White Tumu veti kovan päätysyötön, demotti maalivahdin ja Qazior laittoi vaikeasta asennosta hattutemppumaalin aivan riman alle! Pohjois-Karjalalta loistavaa kanttia nousta yhteen voittoon ensimmäisen pelin höykytyksen jälkeen. Mahtavaa draamaa!

Pohjois-Karjala on pelannut vasta kaksi ottelua ja saavutti nyt ensimmäisen pisteensä. Keski-Suomi on kerännyt kolmesta ottelusta 7 pistettä yhdeksästä mahdollisesta ollen aivan kärkipäässä.

Päijät-Häme vs Satakunta

Päijät-Häme lähti toista kertaa putkeen Foggy, Hawk, Arkkis27 miehistöllä otteluun, mutta Satakunta turvautui subisunnuntain kunniaksi subi Johnaan. Ottelusta vetäytymään joutuneen Srioxin (turnauksen ylivoimaisesti paras ja ylivoimaisesti ainoa Merc-kuski) kunniaksi Johna lähti otteluun Mercillä! Myös Turpakäräjät turnauksen järjestäjä imotti saapui selostuskoppiin täydennysmiehistöksi.

Päijät-Häme otti Satakunnan pelaajavaihdoksen myötä ennakkosuosikin viitan itselleen tyylillä. Ensimmäinen peli pidettiin tasaisena, 2-0 voitto Hämeeseen, toinen peli repsahti 4-0:aan, mutta kolmannessa Satakunta sai koneen käyntiin. Loistavan ottelun pelannut Päijät-Hämeen Hawk teki varhaisen maalin kunnes, pari yötä sitten kuulemma noin 5 tunnin pelisession päätteeksi champpirewardit viimein saanut Johna, tasoitti 1-1:een. Satakunnan tähtipelaaja Jazkottajalla oli jo alle minuutissa kolme torjuntaa, savior-mitali kasassa. Seuraavat 4 maalia menivät päikseen, Päijät-Hämeen GC Foggy 2 ja Satakunnan diamond 1 Tepazi 2. Jatkoaika. Satakunta oli luomassa lähes yhtä hienoa tuhkimotarinaa kuin Pohjois-Karjala, mutta samalla kun selostamosta lähti ääni, Satakunnan kulmapelistä loppui voima. Arkkis voitti pallon maalin eteen ja kukapa muukaan kuin Foggy viimeisteli hattutempun. Arkkikselle pelin neljäs syöttö.

Päijät-Hämeellä on nyt kolmesta ottelusta 4 pistettä ja Satakunnalla neljästä ottelusta niinikään 4. Molemmat taistelevat tiukasti pudotuspelipaikoista.

Turnauksen pistepörssi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WMvo0sg3WtwvqvFlUA4m17EY8f0annl0tz67t-5HLvU

Rakettiliigan Discord-kanavalta löytyy lisää sisältöä, peliseuraa ja muuta: https://discord.gg/xqP29w