Dreamhackin ja RLRS:n loistavat suomalaistulokset, Turpakäräjät tulee taas, kuulumisia pienemmistä turnauksista ja muuta ajankohtaista

Rocket league uutisia ja turnauskatsauksia suomalaisnäkökulmasta.

Uutisia

Vaakunaliigan toinen kausi järjestetetään syksyllä, ilmoittautuminen avautunee aikaisintaan elokuun lopussa.

Rakettiliigan discordista löytyy nyt avoimet turnaukset kanava. Sitä kautta löytyy helposti samasta paikasta avoimet turnaukset ja karsinnat, joihin kuka hyvänsä voi osallistua. Jos listasta puuttuu jotain lisää itse tai ilmoita admineille: https://discord.gg/4ZDHw74

Rocket leaguen SM-kisat järjestetään 24. – 27.10.2019 Insomnia-laneissa Porissa. Tarkempi info löytyy tästä artikkelista. Rakettiliigan Interc tulee matkustamaan paikan päälle raportoimaan otteluista ja tapahtumasta!

17.– 20.10 Kuopiohallissa järjestettävän Gyostagen Rocket League -turnauksen järjestelyssä saatetaan myös nähdä Rakettiliiga.com-hahmoja.

Kaksi Suomen tunnetuimpien joukkoon kuuluvaa pelaajaa ovat vaihtaneet nickejään. Jhzer lyhensi nimensä pelkäksi JZR:ksi ja Sweatymix vaihtoi hikimiksauksen muotoon ”Aleksiii”.

Turpakäräjät tulee taas!

Isoin tähän asti järjestetty Turpakäräjät 3v3 turnaus pidetään lauantaina 8.6.19 alkaen n. klo 17.00. Ilmoittautuminen on täysin avoin ja palkintopotti mennee lahjoitusten myötä ainakin 200 euron tuntumaan. Todennäköisesti kyseessä tulee olemaan toiseksi rahakkain Suomessa tähän asti järjestetty turnaus Tampere Esports Gatheringin jälkeen.

Ilmoittautuminen: https://docs.google.com/forms/d/1jArYcA1B0YqsL6NZ5jELZAuxCu8ORt1jQ54MnJLd2TY
Discord: https://discord.gg/g8V6br2
Stream: https://www.twitch.tv/imotti

Turpakäräjien isä Imotti on lisäksi järjestänyt pieniä, mutta laadukkaita turnauksia lähes viikoittain. Perjantaina 24.5 pidetyssä 2v2 turnauksessa voittajaksi nousi dabdabdab (Foggy & Jossee). Finaalin hävisi Vestori & Paikkeli (Pastor1 & Veikkeli). Pronssin ottaneet Pastorin kuoropojjaat (R3gser, Kallemachine), kukistivat erittäin kovan ps4 joukkueen Rovi, etiks casualii (jrovii, nezy) https://challonge.com/5mfxpwiz

Turnauskatsaukset

RLCS

Metsanauriin TeamSoloMid karsiutui RLCS kauden 7 finaaleista. TSM oli runkosarjan 6., joka antoi joukkueelle vielä mahdollisuuden Regional Championship-turnauksessa johon eteni Euroopan 6. parasta joukkuetta. TSM kuitenkin hävisi Dignitasille 4-2 ja karsiutui lopputurnauksesta.

Viime kauden toinen ja kaksi sitä edellistä voittanut Dignitas karsiutui niin ikään, häviten PSG:lle. Lopputurnauspaikan ottivat PSG, ennakkosuosikki Renault Vitality sekä yllättävän hyvät kaudet pelanneet tämän kauden RLCS-nousijat FC Barcelona ja Triple Trouble.

Finaalit pidetään 21.-23.6.19 New Jerseyssä Devilsin kotiareenalla. Ne ovat valitettavasti myös ensimmäiset RLCS-finaalit, jossa ei ole suomalaispelaajia mukana, sitten kauden 3.

Dreamhack

Karsinnat

27.4. pidetyssä Dreamhack Dallas Closed Qualifiereissä TSM (Metsanauris, remkoe, Eyeignite) menestyi upeasti, lunastaen ”maksetun” paikan turnauksessa joka pidettiin 31.5-2.6. Dreamhackien taso on hyvin verrattavissa RLCS:ään ja karsintaturnaukset äärimmäisen kovia, ainoastaan kaksi Euroopan parasta joukkuetta läpäisee karsintaturnauksen. Muutkin kärkijoukkueet pääsevät toki paikalle avoimella ilmoittautumisella, kunhan maksavat mm. matkustuskulunsa itse. Dreamhack-turnauksia on tänä vuonna 4.

Dreamhack Valencian karsinnassa, joka pidettiin myöhemmin TSM ei yltänyt kahden parhaan joukkoon, mutta tulee pääsemään Dreamhack Dallasin sijoituksen perusteella sisään. Dallasin Dreamhackin neljä 4 parasta joukkuetta saivat automaattisen paikan.

Mognuksen Complexity kunnostautui myös karsinnoissa, voittaen Dallasin karsinnoissa mm. ZeNoMoonin (RLRS), Mousesportsin (RLCS) ja Dignitasin (RLCS). Se ei kuitenkaan riittänyt Euroopan kahden parhaan joukkueen joukkoon.

Dreamhack Dallas

Dreamhack Dallasin loppulaneissa. TSM ja Complexity (Mognus, gReazymeister, Flakes) menestyivät molemmat erittäin hyvin. TSM ja Complexity etenivät pudotuspeleihin voittamalla muun muassa kaksi ylivoimaisesti tämän vuoden parasta joukkuetta. NRG:n (GarretG, Fireburner, jstn.) ja Renault Vitalityn (Scrub Killa, Kaydop, Fairy Peak!). Complexityn voitto Vitalitystä myös tiputti Vitalityn kokonaan ulos turnauksessa.

32 joukkueen turnauksessa on käytännössä kaikki maailman parhaat pelaajat, joten top 8 pudotuspeleihin selviytyminen oli loistava saavutus.

Pudotuspeleissä Complexity hävisi odotetusti ensimmäisen kierroksen ottelun Cloud 9:ää (Squishy, Gimmick, Torment) vastaan. TSM:llä oli yllättävän tiukkaa Metsanauriin ja Mognuksen entisen joukkuekaveri al0tin Mousesportsin (al0t, Tigree, Speed) kanssa, mutta lopulta TSM otti 3-2 voiton trillerimäisen sarjan jälkeen.

Välierissä TSM kohtasi turnauksen suurimman yllättäjän, Pohjois-Amerikan RLCS:stä tipahtaneen Evil Genius’n (Drippay, CorruptedG, KLASSUX). TSM voitti sarjan selvästi päästen finaaliin, jossa C9 oli kuitenkin valitettavasti parempi. Toinen sija oli kuitenkin loistava, huomattavasti odotuksia parempi sijoitus. Hyvän sijoituksen lisäksi TSM lähti kotiin 20 000 dollaria rikkaampana.

Tarkat lopputulokset: https://liquipedia.net/rocketleague/DreamHack/Pro_Circuit/2019/Dallas

RLRS

Complexity lunasti paikkansa Promotion playoffseissa voittamalla kaksi viimeistä otteluaan runkosarjassa. 26.5. käydyssä Promotion playoffs -turnauksessa oli 4 joukkuetta, kaksi RLCS-kauden huonointa, ja kaksi RLRS-kauden parasta. Kaksi parasta pääsee pelaamaan ensi kaudella pääsarjassa RLCS:ssä.

Promotion playoffs oli vastoin useimpien odotuksia Complexityn yksipuolinen näytös. Joukkue voitti The Bricksin (Kuxir, miztik, speed) 4-1 ja ratkaisuottelussa Velocen (Freakii, Flame, Nielskoek) suoraan 4-0. Ylivoimainen päivä ja ansaittu RLCS paikka. Toinen RLCS-paikan lunastanut joukkue oli The Bricks.

Muut turnaukset

UERLA Machine Masters

LethalKalen Bolo eteni finaaliin asti Uerlan Machine masters turnauksessa 22.5. Yksittäisiä Machine masters turnauksia on järjestetty tasaisin väliajoin muutaman viikon jaksoina.

Magun ja Mercyn kanssa pelannu LethalKale hävisi finaalissa Notorious Legion Esportille (Espumita, Dead-Monster, Barist) (https://smash.gg/tournament/uerla-machine-masters/events/uerla-machine-masters-7/brackets/587358/978614). Bolon suorittaminen UERLAN turnauksissa oli muutenkin tasaisen hyvää, sillä 15.5. ja 29.5. joukkue pääsi välieriin.

Fragleague

Karsintaturnauksista on edennyt lopputurnauksiin useita suomalaisjoukkueita.

Finland (Tossis, TK, Topa, Torqueycorn43) eteni Frag Leaguen finaaliturnaukseen, joka pidetään 4.6. – 6.6. (https://liquipedia.net/rocketleague/Fragbite/Fragleague/Season_2). Joukkue hävisi tiukoissa otteluissa vain ???:lle, joka koostuu mainioista bubble-pelaajista (Waffle, Maadzz, Tater, Finex).

Fragleaguen lopputurnaukseen eteni niinikään erittäin kovat Sweatycarry (Zeddo, Aleksiii, Sharp) ja 2 1s players and a spinny boy (eekso, JZR, OSM).

Myöhemmistä helpommista karsinnoista jatkoon pääsi myös High Fly (Kallemachine, veikkeli, pastor1, foggy) ja monkaS (Joyo, Lexxa, Le Böff, Liicewhe). Muut vähemmän nimekkäät lopputurnaukseen päässeet suomalaispelaajat ovat  täysin suomalaiset joukkueet Light eSports Finland-1 (Fishbon3, kuukkeji, Andu), Karhunkaatajat (Nalletuntuma, Ghost.exe, Matte) ja Flake eSports (Kuhardinho, White Tumu, eikkuu).

Holdimoldiin turnaus

Holdimoldiin pitämässä karsintaturnauksessa, joka sisältää useita hyviä bubble-joukkueita. High Fly’n ja Finlandin sekakokoonpano Topa, Pastor1, korro voitti Wind and Rainin väliaikaiskokoonpanon finaalissa (bjayb, Blackstrike, niseron). Tämän myötä joukkue eteni finaaliturnaukseen. 166 euron Finaaliturnauksessa joukkue hävisi puolivälierissä tiukassa sarjassa 2-1 https://challonge.com/Monthly_closed_3v3_EU_Final_with_150EURO_prize_pool_Series_4

Vastaavia bubble-tiimeillä suunnattuja 3v3 turnauksia on tulossa lisääkin. Allekirjoittanut teki englanninkielisen selostusdebyytin viime turnauksessa ja lisääkin on vielä tulossa. Holdimoldii järjestää myös 1v1 show-matcheja säännöllisesti. Lisätietoja holdimoldiin pitämistä turnauksista löydät täältä. https://discord.gg/BcAqVqk. Seuraavat turnaukset järjestetään ja streamataan 4.6. ja 6.6.

Suomen bubble-skene kuulumisia

Parissa aktiivisesti eri turnauksiin osallistuneissa suomalaisjoukkueissa on tullut pieniä kokoonpanomuutoksia. Finlandin kokoonpanossa Torqueycorn jäi pienellä tauolle ja ainakin toistaiseksi kokoonpano on: Topa, Tossis, TK, Korro.

High Fly löysi uudeksi subipelaajakseen Foggyn, kokoonpano on nyt Kallemachine, Pastor1, R3gser, Foggy.

Foggyn lähtiessä Northern Legacy gamingistä, nyt vain valsubobzin ja jjateen sisältävä joukkue siirtyi ainakin toistaiseksi tauolle.

SM-kisojen lähestyessä suomalaistiimien kokoonpanot varmasti vielä elävät. Onko sinulla joukkue joka meinaa tosissaan lähteä tavoittelemaan SM-kisapaikkaa?