Ensimmäisen Rocket League eSM-karsinnan tulokset

eSM-karsintojen ensimmäinen osio striimattiin 21.9. osoitteessa https://www.twitch.tv/insomniaesm. Karsintojen neljä parasta joukkuetta lunastivat paikan eSM-turnauksen loppukilpailuun Porin Insomnia laniin (25.10.-26.10.). Toinen karsinta on tulossa viikkoa myöhemmin 28.9., yhteensä eSM-kilpailuihin pääsee siis kahdeksan joukkuetta. Pre-eSM-kilpailujen tapaan selostamon hoitivat timanttisesti Imotti, Leerde, C0pter ja T_panda.

Karsinnoissa oli 19 laadukasta joukkuetta, ottelut puolivälieristä eteenpäin pääsivät striimiin. Ennakkoseedin sijat 14.-19. joutuivat pelaamaan kaksi ottelua ennen striimiä. Karsintojen tasosta kertoo jotain, että myös viimeiseksi seedatulla joukkueella on pelin korkeimmalle grandchampion-tasolle yltänyt pelaaja.

Turnauskaavio: https://challonge.com/esmkarsinnat1

Neljännesvälierät

BO3, 16 joukkuetta mukana

Neljännesvälierissä nähtiin jo muutama pienimuotoinen yllätys. Phat Monkeysiltä Pre-eSM-kisoissa erän ottanut Hurmos (7., Kuhardinho, Kangaroo larva, Vile) hävisi KAALI Gamingilta selkään saaneelle Takavoltille (10., SeBbo, Dansku, Shues) 1-2. Takavoltti eteni siis karsintapeliin Phat Monkeysiä vastaan.

Ennakkoon tasaisimmassa ottelussa Mänty Gaming (8., Lexxa, Emilia, Gucci) vs Lahepuliukot (9., Foggy, jjatee, valsu), #Lahe otti 0-2 voiton ja pääsi testaamaan tasonsa Pre-eSM-mestari Kaalia vastaan heti striimin enismmäisessä ottelussa. Muut ottelut päättyivät ennakkoon korkeamman seedin voittoon.

Puolivälierät

BO3

Suurimpina ennakkosuosikkeina eSM-karsintoihin lähti Pre-eSM-turnauksen 1.–3. Kaali Gaming (LethalKale, Doggo, Nixnax) Phat Monkeys (Aleksiii, Torquey, Orient) ja HAVU Gaming (Topa, Tossis, Niiko).

Valitettavasti lanipaikan ratkaisseet ottelut olivat vain BO3. Ensimmäisessä karsinnassa oli kuitenkin suurimmassa osassa kohtuu selvä ennakkosuosikki.

Kaali Gaming (1.) – Lahepuliukot (8.)

Kaksi kokenutta joukkuetta, #LAHE on eSM-kisojen meemikuningas, jolta voi odottaa mitä vain. Lahepuliukot ovat pelanneet yhdessä kauan, joten joukkuepelin napsahtaessa uomiinsa myös iso päänahka oli mahdollinen. KAALI vaikuttaa olevan treenannut säännöllisesti jo kuukauden päivät, joten hyvää joukkuepeliä oli myös lupa odottaa.

LAHE alotti sarjan todella pirteästi, tehden ensimmäisen maalin ja pitäen palloa pitkään KAALIn päädyssä. KAALIn saatua hyökkäys käyntiin LAHE puolustus kuitenkin mureni helposti. KAALI meni johtoon muutaman helpohkon puolustusvirheen jälkeen eikä luovuttanut johtopaikkaansa.

Sama sävel jatkui myös sarjan ratkaisseessa toisessa pelissä, LAHE vyörytti hyökkäyksiä tyylikkäästi tehden avausmaalin, mutta KAALI rankaisi Lahden puolustusvirheistä ottaen 4-2 voiton. LethalKale teki likipitäen kaikki KAALIn maalit, tosin muutamakin niistä oli erinomaisen syötön päätteeksi. KAALI Gaming jatkoon Insomnia laneille 2-0.

Kasualii (4.) – Kovera (5.)

Pre-eSM 4. Kasualii (Jölli, hopotihoi, Jrovii) menetti rosteristaan Niikon HAVUun. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Kovera (Veikkeli, Korro900, Rattlé).


Kovera johti ensimmäistä peliä pitkään Rattlén brutaalin syöttö ja taklauspelin jälkeen.

Peli näytti jo kääntyvän Koveralle, mutta Jölli laittoi möllin 1 sekunti ennen loppua dunkkaamalla Rattlén. Jölli oli muutenkin liekeissä ottelussa ottaen 6 torjuntaa.


Ensimmäisen pelin jatkoajan ratkaisi Rattlé Koveran voitoksi.

Toisessa pelissä hallinta oli ensimmäisen puoliskon lähes yksinomaan Koveralla. Kun Kasualii sai vihdoin palloa myös Koveran päätyyn Veikkeli iski uskomattoman ohjausmaalin Korron pitkästä syötöstä. Kovera jatkoon laneille 0-2.

Phat Monkeys (2.) – Takavoltti (10.)

Ennakkoon ainoa selvä peli. Phat Monkeysin tulivoima on hurja ja joukkue on ollut viime aikoina myös kovassa vedossa (mm. RBRS 3-0 voitto vs Handicap [Seeb, Major, Kriss]). Takavoltti haastoi kuitenkin mainiosti.

SeBbo oli tehdä muutamalla yksilösuorituksella 1-0 maalin, mutta loppuen lopuksi pelin numero yksi ratkaisi yksi Phat Monkeysin pitkä purku joka lipsahti Takavoltin maaliin.

Takavoltti jatkoi pirteitä otteluita toisessa ottelussa ja teki ensimmäisen maalin Shuesin maapinchillä, kun peliä oli alle 2 minuuttia jäljellä. Phat Monkeys vei seuraavan aloituksen selvästi ja tasoitti pelin, tehden vain hetkeä myöhemmin johtomaalin. SeBbo sai kaksi maalipaikkaa lopuksi, mutta Phat Monkeysin puolustus kesti. Voitolla Hurmoksesta ja hyvästä kamppailusta yhtä turnauksen kovimmista joukkueista vastaan, Takavoltti paransi kuitenkin osakkeitaan seuraavan karsintaan. Phat Monkeys laneille 2-0.

HAVU Gaming (1.) – High Fly (6.)

HAVU Gamingilla TK astui syrjään ja Kasualiin Niiko (Pre-eSM 4.) nostettiin HAVUn eSM-rosteriin. Se jätti HAVUn suoriutumiseen todella suuren kysymysmerkin.

High Fly (kalle, Pastor1, R3GSER) hävisi Pre-eSM-turnauksessa Kasualiille 2-0 tasaisten otteluiden jälkeen. HAVUa vastaan High Fly oli puolustuspäässä hyvä, mutta hyökkäyksen tehokkuus oli 0 %. HAVU ottikin kontrollin ensimmäiseen peliin hyökkäysrummuksesta tulleen puolustusvirheen jälkeen, ja hiukan myöhemmin Tossiksen todella nopea aerial veto Niikon pinch-syötöstä varmisti voiton.

Kun High fly’n hyökkäys jäi nollille toisessa pelissä ja HAVU teki yhden maalin. HAVUlle kohtuullisen vakuuttava voitto, vaikka maaliero olikin vain 3-0. HAVU laneille 2-0.

Välierät

BO5, kaikki välieriin yltäneet joukkueet lunastivat paikkansa laneille, karsinnat jatkettiin loppuun asti joukkueiden seedausta varten.

Karsintojen ehkä hienoin taidonnäyte nähtiin Välieräotteluissa (Kappa)

Kaali Gaming – Kovera

Kuten monta kertaa näissä karsinnoissa, altavastaaja oli erittäin hyvin mukana pelissä, mutta ennakkosuosikki piti pelinsä hivenen paremmin kasassa. Ensin 2-1 ja 1-0 voitot KAALIlle, toinen yli 4 minuutin jatkoajan jälkeen. Kovera otti pelin haltuun kahdella pikamaalilla kolmannessa ottelussa, mutta neljäs meni selvästi Kaalille. Kaali Gaming finaaliin 3-1.

Phat Monkeys – HAVU Gaming

Phat Monkeys voitti toisella kierroksella Benchwarmersin (White Tumu, Nalletuntuma, Giquli) kahdella yhden maalin pelillä, Kolmannella kierroksella puolestaan Takavoltin kahdella yhden maalin pelillä. Vastus on koventunut exponentiaalisesti ja välierissä vastaan asettui HAVU.

Uskomaton Game 1 aaltoili HAVUn 2-0 johdosta Phat Monkeysin 2-4 johtoon, kunnes HAVU ylsi vielä come-backkiin ja voitti pelin 3 minuutin jatkoajan jälkeen 5-4. Päivän viihdyttävin ottelu.

Seuraavassa kolmessa pelissä Phat Monkeysin maalipaikat olivat todella kortilla. HAVUn puolustus sulki Phat Monkeysin yleensä räjähtävän hyökkäyksen ulos kokonaan, mutta Monkeys onnistui kuitenkin voittamaan 3. pelin 0-1. 4. Peli meni HAVUlle 3-1. HAVU finaaliin 3-1.

Pronssiottelu

BO5

Phat Monkeys – Kovera

Phat Monkeysillä oli eilen todella vakuuttava päivä ja kenties noin kahdeksan tunnin tiimitreenit kostautuivat koska joukkueen peli näytti koko päivän huteralta, joskin useita mielettömiä maaleja silti nähtiin.

Kovera pisti Phat Monkeysin todella tiukalle ja tällä kertaa altavastaaja onnistui ottamaan kaksi erääkin. Aleksiii ratkaisi Phat Monkeysin yhden ottelun jatkoajan tyylikkäällä tuplatäpillä,

Korro oli nelospelissä aivan liekeissä, ratkaisten pelin käytännössä yksin.

Game 5:een oltiin jo lähdössä 2-2 tilanteessa kunnes yhden Koveran pelaajan oli lähdettävä ja subilla ei ollut eSM-lisenssiä hankittu. Tulos: Phat Monkeys 3. seed Insomniassa, Kovera 4. seed.

Finaali

BO5

Kaali Gaming – HAVU Gaming

Kaali Gaming ja HAVU Gaming ovat ainoat kolmesta molempia turnauksia hallineesta joukkueesta, jotka eivät ole vielä kohdanneet. Finaalin panos on seed 1. Seed 1 myös tarkoittaa sitä että, voittajan ei tarvitse kohdata 3. sijoittunutta Phat Monkeysiä lanien upper bracketissa. Panos on suuri koska Phat Monkeysin tulivoima on parhaimmillaan järjettömän kova.

Sarja sai uskomattoman köykäisen alun KAALIlta, monta helppoa virhettä ja HAVU sai viedä palloa käytännössä tyhjiin 4 kertaa, ottaen ensimmäisen ottelun.


Kaali piristyi ensimmäisen ottelun lopussa ja ottaen nousujohteisen pelin myötä toisen ja kolmannen ottelun nimiinsä 3-2 ja 4-2.


HAVU oli nelospelissä siis selkä seinää vasten, nuoren miehistön hermot kestivät; 1-3 voitto ja sarja ratkaisevaan Viidenteen otteluun.

Viides ottelu oli kaamea jännitysnäytelmä. Alle puolen minuutin jälkeen Topa syötti Niikon vapaaseen vetopaikkaan, Niiko veti tolppaan, mutta Topa kiersi viimeistelemään johtomaalin. Pelin edetessä HAVUn puolustus rupesi näyttämään yhä haavoittuvaisemmalta, useita tuplakommitteja palloihin, mutta hyökkäys oli erittäin vaarallinen. Lopulta KAALI Gaming tuli tasoihin Pre-eSM-kilpailut ratkaisseen Nixnaxin soolomaalilla.

Niikolle ja Topalle avautui vielä avoimet vetopaikat viimeisillä minuuteilla, mutta Niikon veto epäonnistui ja Doggo torjui Topan vedon upeasti. Game 5 jatkoaika! Jatkoaika kääntyi HAVUlle Topan katkosta, haltuunotto ja syöttö keskelle salamana paikalle ryntäävälle Tossikselle:

Vedot olivat tasan ja torjunnatkin lähes tasan, joka kielii siitä miten tasainen viimeinen ratkaiseva peli oli. HAVU turnausvoittoon, 1. seed laneille, KAALI 2. seed.

Bracket: https://challonge.com/esmkarsinnat1

Lopuksi

Jos USA:n RLCS:ssä on The Big 3 (NRG, Cloud9, G2), SM-kisoissa näyttää muodostuvan samanlainen kolmikko (HAVU Gaming, KAALI Gaming, Phat Monkeys). Pre-SM-kilpailuissa Kasuaalii otti neljännen paikan, mutta ensimmäisessä virallisessa karsinnassa Kovera oli se joukkue joka ylsi jatkoon ja lähes murtautui myös kolmen kärkeen.

Seuraava ja viimeinen karsinta pelataan 28.9., 4 parasta joukkuetta pääsee siitäkin jatkoon Insomnia laniin loppukilpailuun. Tämänkin karsinnan pelit näytetään puolivälieristä eteenpäin suorana twitchissä: https://www.twitch.tv/insomniaesm. 

Ennakkoseed toiseen karsintaan voi näyttää tältä:
1. Kasualii (Jrovii, Jölli, hopotihoi, ?)
2. Lahepuliukot (Foggy, Jjatee, Valsu)
3. High Fly (Kalle, R3GSER, Pastor1)
4. Mänty Gaming (Gucci, Lexxa, ?)
5. Takavoltti (SeBbo, Dansku, Shues)
6. Hurmos (Kuhardinho, Kangaroo larva, Vile)
7. Grand Potatoes (Westu, Ogga, Pryme Orizn)
8. VALU (Jazkottaja, Irspe, Kalitsu)
9. Reason eSports (Alderation, Kalle sharp, Fokin Jusbe)
10. Halti (Limsku, Pelicram, Kurmuuttaja)
11. Benchwarmers (Nalletuntuma, White Tumu, Giquli)
12. Gravity Super sharks (Tempo, L0ckdown, Keyo)
13. Maitomiehet (milkman, ak6427, McBain)
14. Light-Esports (Fishbon3, Moti, Newula, Andu)
15. FlyBy (Voidbink, Daasaman, Lebbe)
16. Tactical Whiffers (ppbac, Staax, köse)