Pre-SM-kilpailujen lopputulokset 9.9. – Kaali Gaming turnausvoittoon

Pre-SM-turnaus striimattiin 9.9. Elisa Viihde Sport Twitch-kanavalla (https://www.twitch.tv/elisaviihdesport). Paikan päällä Pasilan studiossa pelejä selostamassa olivat Imotti, Leerde, cOpter ja T_Panda.

Ensimmäisellä kierroksella ennakkoon sijoille 4.–13. rankatut joukkueet selvittivät viidessä otteluparissa joukkueet puolivälieriin. Sijojen 1–3 joukkueet sijoitettiin puolivälieriin suoraan. Lähes kaikki SM-kilpailujen ennakkosuosikit olivat mukana.

Kaikki kahdeksan ennakkosuosikkia selvittivät tiensä eteenpäin ennen varsinaista striimipäivää. Yhden seedin loppupään kauneusvirheen takia muutama joukkue sai hieman helpomman vastuksen kuin muut, mutta kaikki sijojen 4–8 joukkueet ottivat lopulta suoran 2–0 voiton.

Puolivälierät

BO3

Kaali Gaming (1.) – Takavoltti (8.)

Yksi turnauksen kokeneimmista kaksikoista LethalKale ja Doggo kohtasivat todennäköisesti nuorimman joukkueen Takavoltin. Takavoltin pelaajilla on mahdollisuus SM-kisoihin, mutta suurempaa menestystä he tulevat todennäköisesti saamaan vasta tulevaisuudessa.

Kaali Gaming ei ottanut vankeja vaan ratkaisi sarjan helposti ja näytti miksi on yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Takavoltti sinnitteli kuitenkin lähes koko sarjan vain pienessä tappioasemassa ja vasta toisen ottelun lopussa nähtiin suurempi maaliero. Kaali Gaming välieriin 2-0.

High fly (4.) – Kasualii (5.)

Pitkään yhdessä pelannut kolmikko (Pastor1, R3GSER, kalle) vastaan Kasualiin pitkään yhdessä pelannut kaksikko (jrovii, Niiko) täydennettynä Jöllillä. Ennakkoon tasaisin sarja. Jrovin sijaan Kasualii joutui ottelun alla kuitenkin turvautumaan subi hopotihoin avustukseen.

Vähämaalisessa ja tasaisessa sarjassa High Fly teki maaleja lähinnä Kasuaaliin rotaatiovirheistä. Kasuaalii teki kaksi salamamaalia toiseen peliin ja High fly ei pystynyt koskaan tasoittamaan. Subi hopotihoi suoriutui mainiosti. Kasualii välieriin 2-0.

Phat Monkeys (2.) – Hurmos (7.)

Turnauksen nimekkäimmän pelaajan Aleksiiin Phat Monkeys on yksi kolmesta ennakkosuosikista koko turnauksen voittoon. Joukkue ei ole kuitenkaan ehtinyt harjoitella paljoa yhdessä. Hurmoskaan ei ole vielä pitkäaikainen kokoonpano, Takavoltin tavoin joukkue, joka voi murtautua viimeisille SM-kisapaikoille, mutta suurta menestystä ei odoteta.

Phat Monkeysillä on ehkä korkein upside koko turnauksessa ja joukkue näytti miksi. Maalikarkelot käynnistyivät ensimmäisessä ottelussa samantien – Aleksiii ja Torquey paukuttivat vetoja maaliin joka kulmasta. Hurmos sinnitteli mukana minkä pystyi onnistuen hyökkäyksessä useamman kerran, mutta puolustus puhkottiin reikäjuustoksi.

Toisessa ottelussa Phat Monkeys heilutti niinikään heti verkkoja, jonka jälkeen joukkue vaikutti luulevan sarjan olevan helppo. Hetken aikaa nähtiin freestyle-tuplauksia ja liian vaikeita yrityksiä, joka kostautui. Hurmos yllätti tekemällä noin minuuttiin kolme maalia ja käänsi loppupelin nimiinsä Kangaroo larvan muutamalla hienolla suorituksella ja Vilen hattutempulla.

Ratkaisevassa kolmannessa pelissä Phat Monkeys alotti kovaa, jonka jälkeen Hurmos pääsi taas peliin mukaan. Kuhardinhon ja Kangaroon huikea pre-jump kavennus 3-1 tilanteeseen oli kuitenkin laiha lohtu. Phat Monkeys otti viihdyttävän sarjan itselleen. Clipin arvoisia maaleja nähtiin helposti puolen tusinaa. Phat Monkeys välieriin 2-1.

HAVU Gaming (3.) – Kovera (6.)

Kolmas turnauksen ennakkosuosikeista HAVU kohtasi SM-turnausta varten kootun kolmikon Koveran, joka turvautui vakipelaaja Korron sijaan Foggyyn.

HAVUlla oli sarjaan vaikea alku, mutta joukkue kiipesi mukaan pelin edetessä. Heikkous maalipaikoissa ja muutama hermostunut virhe kuitenkin käänsivät ensimmäisen ottelun ansaitusti Koveralle.

Foggy napsi useita tärkeitä torjuntoja, mutta HAVU käänsi toisen ja kolmannen pelin nimiinsä. HAVU pääsi pitkiin painostusjaksoihin Koveran päässä ja ratkaisi ottelun muutamalla loistavalla suorituksella. HAVU välieriin 2-1.

Välierät

BO5

Kaali Gaming – Kasualii

Kaali Gaming vei kaksi hurlumhei ottelua nimiinsä, jonka jälkeen Kasualii sai vakiopelaaja jroviin mukaan hopotihoin tilalle.

Kolmas koitos oli sarjan tasaisin ja vähiten rikkoinainen, hyvän Kasualiin alun jälkeen se kuitenkin kääntyi Kaalin nimiin. LethalKale ja Doggo löysivät toisensa muutaman kerran hienoilla syöttökuvioilla. Top 4 suoritus oli kuitenkin Kasualiille mainio tulos. Kaali Gaming finaaliin 3-0.

Phat Monkeys – HAVU Gaming

Hirvittävän hyökkäysmyllyn puolustuksen kustannuksella luonut Phat Monkeys vastaan epävarmasti aloittanut, mutta loppupelit tarkasti esiintynyt HAVU Gaming. Keskeisin kysymys: kestääkö HAVUn puolustus paremmin kuin Hurmoksen?

Ensimmäinen peli oli tarkkaa hyvää peliä, jonka Phat Monkeysin speedyboi numero 1. Aleksiii kävi ottamassa nimiinsä ryöstämällä pallon kesken hitaan syöttökuvion jatkoajalla.

Toinen peli jatkoi samaa linjaa, Phat Monkeys missasi jatkoajalla muutaman loistavan maalipaikan, HAVUn pelaajat ehtivät väliin ja iskivät vastahyökkäyksestä maalin.

Kolmannen pelin Phat Monkeys voitti kohtuu selvästi. Neljäs peli meni taas jatkoajalle, HAVUn kantti kesti; mutta viitospelissä Phat Monkeys sai taas hurjan hyökkäyskoneensa auki ja voitti hitaan alun jälkeen 5-0. Tasainen sarja jossa Phat Monkeysin kisakunto kesti viimeisessä pelissä paremmin. Phat Monkeys finaaliin 3-2.

Phat Monkeysin peli pyörii pitkälti Aleksiii:n ympärillä. Todella taitava Torquey komppaa erityisesti hyökkäyspelissä ja Orient tekee loput pelaten hiukan passiivisemmin kuin kärkikaksikko. Jos hyökkäyssuorittaminen on Orientilla ollut joukkuekavereita hiljaisempaa, puolustuksessa tuli HAVU-sarjassa useita tärkeitä venymisiä.

Finaali

BO5

Kaali Gaming – Phat Monkeys

Jos HAVU Gamingin peleissä rakenne vaikutti selvältä. Kaali Gaming – Phat Monkeys alkoi taas Phat Monkeysin vahvuusalueella eli maaliryöpytyksellä. Kaali Gaming kuitenkin osoitti, että tulivoimaa riittää, viemällä ensimmäisen ottelun 5-4.

Toinen ottelu oli vähämaalinen vääntö, jossa Torquey löysi maalin täysin yllättäen 6 sekuntia ennen loppua laskeutumalla seinälle ja vetämällä tarkan etunurkkavedon maalin perukoille. Tämä vei sarjan tasoihin.

Kolmannessa erässä Aleksiii ja Torquey siivittivät soolosuorituksilla ja Kaali Gamingin puolustuksen rämpimisellä selvän voiton. Kaali Gaming kuitenkin käänsi seuraavan ottelun jatkoajalla ja tämäkin sarja meni ratkaisevaan viidenteen otteluun.

Viides ottelu: LethalKale vei joukkueensa johtoon tyylikkäällä kovalla laukauksella puolesta kentästä. Jos Phat Monkeysin rotaatio oli kyseenalainen Kaalin ensimmäisessä maalissa, tasoitusmaalissa Kaali sekoili omalla maaliviivallaan jopa team bumpaten toisiaan.

Vain hetkeä myöhemmin Nixnax ampui tippuvan lehden kentän yläkulmasta itselleen ja vei Kaalin johtoon. Hetki myöhemmin, Doggon hyvän 50-50:n jälkeen, Nixnax pommitti pallon ylärimaan ja luki pompun täydellisesti, 3-1. Ottelun ratkaisumaalin teki kukas muu kuin Nixnax kerrassan huimalla soolosuorituksella. Jos Rizzon vetoja pienistä kulmista hehkutettiin 6.9.–8.9. käydyssä Dreamhack Montrealissa, Nixnaxin veto ei kalvennut niiden rinnalla:

Kärkikolmikko olisi voinut kääntyä miten päin vain, tänään Kaali Gaming oli hitusen kovemmassa lyönnissä kuin kilpakumppaninsa ottaen Pre-SM turnauksen mestaruuden. Nixnax pelasi likipitäen ensimmäistä turnaustaan koskaan ja tuloksena heti voitto. Kokeneiden turnausjyrien LethalKalen ja Doggon panosta ei voi myöskään vähätellä. Joukkue on ehtinyt viime aikoina pelailla säännöllisesti, ehkä se teki juuri sen pienen eron joka voittoon tarvittiin? Phat Monkeys oli 2., joukkueen pelin hioutuessa treenien myötä uomiinsa, lokakuun lopulla kolmikko voi olla pysäyttämättömän kova.

HAVU Gaming ja Kasulii jakoivat 3. paikan koska pronssiottelua ei pelattu. HAVUlla on ollut treenien osalta hiljaiseloa siviilipuolen kiireiden johdosta, heidän pelissään on paljon potentiaalia parantua. Kasuliin kolmas pelaaja Jölli lisättin kolmikkoon viime aikoina, joten kuten lähes kaikilla muillakin joukkueilla, treenigrind on vasta alkanut. Mielenkiintoista nähdä kuka onnistuu kehittämään peliään eniten. Joukkueella jos toisellakin on vielä aikaa paiskia duunia enemmän kuin vastustajansa ja nostaa pelinsä sitä kautta uudelle tasolla.

Pelit olivat erittäin kovatasoisia ja selostusnelikko Imotti, Leerde, T_panda ja C0pter tekivät loistavaa työtä. Kerrassaan hieno lähtölaukaus SM-kilpailuille, joiden ensimmäinen karsinta nähdään 21.9. ja toinen 28.9. Ilmoittaudu mukaan tästä: https://insomnia.esm.gg.

Bracket: https://challonge.com/preesm