eSM-kilpailut Insomniassa – Finaali – KAALI Gaming vs Kasualiii

Posted by Interc 26.10.2019 in eSM 2019SuomiturnauksetTurnausraportti

Finaaliin lähti ehdottomasti kaksi turnauksen parasta joukkuetta. Hopotihoi, Jölli ja R3GSER vaikuttavat olevan kaikki yhtä nopeita pelaajia, jotka pystyvät pitämään temmon yllä. KAALI Gamingin kokenut kolmikko LethalKale, Nixnax ja Doggo taas osaa muutella pelin tempoa haluamalleen tasolle ja saavat pelin näyttämään todella vaivattomalta.

KAALI onnistui sulkemaan Kasualiin pelityylin jo kerran. LethalKale ei ollut täysin tyytyväinen omaan peliinsä turnauksessa, mutta joukkuepanos kantoi finaaliin asti. Jos mvp-palkintoa jaetaan. LethalKale ja Kasualiiin Hopotihoi ovat hyvin lähellä sitä. Tässä ottelussa kuitenkin uusi mvp voi vielä löytyä!

Koska KAALI Gaming meni finaaliin ilman tappioita sääntöjen mukaan, he lähtivät sarjaan 1-0 johdossa.

Aivan käsittämätön intensiteetti löydettiin heti toiseen otteluun, kylmät väreet kulkivat kropan läpi viimeistään R3GSERin jatkoaikavoittomaalin aikaan. Kaalilta yhdeksän torjuntaa kun Kasualiin tarvitsi torjua vain muutaman kerran. Kasualiii löysi heti alkuun KAALIn suojauksesta aukon joka joukkueiden viime kohtaamisessa, semifinaalissa jäi löytymättä.

Nixnax ja hopotihoi tasasivat kolmannessa pelissä maalit 1-1een ja peli meni tietysti jatkoajalle. Kasualii pääsi huutamaan kurkku suorana taas muutenkin kuin commseissa kun Jölli veti ensin puolustajaa päin ja jatkoi pienellä onnellakin pallon maaliin jatkoajalla. Kasualiii veti taas useammin kuin vastustajansa, joka yleensä johtaa maaleihin vastusta enemmän, niin tälläkin kertaa.

Neljännessä pelissä nähtiin toinen toistansa hienompia maaleja. Doggo otti maalinteon haltuun kaksi kertaa todella tärkeään aikaan. KAALI pystyi paineistamaan enemmän kuin aiemmissa peleissä joka saattoi jopa enteillä sarjan kääntymistä. KAALI Gamingille 3-2 voitto. Sarja tasan 2-2.


clipped by jambba

LethalKale löysi nelospelissä Doggolle yhden maalin ja myös vitospelissä hieno pallo löysi koiran ja Doggo ampui sydämensä kyllyydestä ja vei KAALIn 1-0:aan. Toisessa maalissa tämän finaalin clutch-suorittaja numero 1 Doggo bumppasi viimeisen puolustajan pois alta ja Nixnax otti vaikean pallon haltuun ja vei sen maaliin.

Ensimmäinen ratkaiseva ottelu, sarja katkolla KAALI Gamingille 3-2. Nixnax otti taas ratkaisupeliin ensimmäisen haltuunoton. Jälleen Nix löysi pallon haltuunsa ja veti likipitäen täydellisen vedon tolpan kautta sisään. Eläinten välinen kaksintaistelu ei kuitenkaan olltu vielä ratkennut. Hopotihoi katkoi Kaali Gamingin hyökkäykseen lähdön, eikä aikaillut vaan syötti pallon R3GSERille joka pamautti pallon tolpan juureen ja vei pelin tasoihin. Myös tärkeä torjunta joka käynnisti vastahyökkäyksen. Se ei kuitenkaan johtanut maaliin vaan myöhemmin Hopotihoi ratkaisi itse Jöllin pitkästä syötöstä KAALI Gamingin kaamean hyökkäysprässin jälkeen. Ottelun tasaisuudesta kielii kuitenkin se että vedot ja torjunnat olivat molemmat lähes tasan.

Game seven

Nixnax mursi Kasualiiin puolustuksen demopelin jälkeen. Kenenkäs muun kuin Doggon syötöstä. Jölli oli löytää aloituksesta maalin, mutta veto suuntautui hieman ohi maalin. Hopotihoi oli ottaa pelin haltuunsa uskomattomalla yksilösuorituksella, mutta KAALI Gamingin joukkue yhteisvoimin työnsi pallon ulos maaliviivalta. Kommunikaatiossaan ehdottomasti vähiten kasualii joukkue, Kasualii oli tappioasemassa, mutta venyi LethalKalen uskomattoman flickin eteen ja ottelu pystyi 1-0:ssa.

Puolenvälin krouvissa ei ollut mitenkään selvillä kumpi joukkue pystyy tekemään maalin. Hyökkäykset seurasivat toisiaan molemmissa päissä R3GSER soolosi kahdella laukauksella viimein pelin tasoihin ohittaen kaksi puolustajaa. 1 minuutti 25 sekuntia jäljellä. Kuka nousee esiin ja ratkaisee finaalin? Hopeinen maali, yksi maali voisi tässä vaiheessa riittää. Kylmät väreet menivät kropan läpi ja allekirjoittaneet silmätkin olivat kostua tästä käsittämättömästä jännitysnäytelmästä. KAALI meinasi tehdä oman maalin 30 sekuntia ennen loppua mutta onnistui kahden miehen voimin pinchaamaan pallon pois.

Vain hiukan torjuntojen jälkeen kun peliä on 9 sekuntia jäljellä REGSER SOOLOAA MAALIN ja ratkaisee finaaliin!

Kasualiii voittaa mestaruuden! Rocket Leaguen ensimmäiset eSM-kilpailut saavat arvoisensa päätöksen kun Kasualiii voittaa mestaruuden liki tuhkimotarinan lailla. KAALI Gaming sai toisesta sijastaan 500€ palkinnoksi, Kasualiii kuittasi voitosta 1000€.