Kuudennen peliviikon tapahtumat, ottelutilastot ja pudotuspeliasetelmat

Kuudes viikko oli tähän asti nähdyistä epätasaisin. Viikon otteluissa oli jokaisessa samanlainen teema, toinen joukkue vei ja toinen sinnitteli mukana. Kolme joukkuetta tipahti varmuudella pois pudotuspeleistä ja taistelee enää kunniasta. Maanantaina 18.15 alkaen nähdään runkosarjan ratkaiseva kuudes kierros Elisan kaapelikanavilla ja Twitchissä osoitteessa: https://www.twitch.tv/elisaviihdesport

RixToxPox – BANG BANG

BANG BANG aloitti ottelun totutun vahvasti, ylivoimainen 5-1 esitys ensimmäiseen peliin. RixToxPox:lle tyypillisesti moottorit käynnistyivät toisessa pelissä vaikka BANG BANG oli saada senkin jatkoajalle. Edurpin hieno pallonhallinta laidan vieressä ja syöttö maaliviivalle Rix_Rondayn viimeisteltäväksi käänsi sarjan momentumin pelin viimeisillä sekunneilla.

Prässi jatkui loppusarjan RixToxPox keräsi jokaisessa pelissä enemmän boostia, varsinkin toisessa ja kolmannessa pelissä ero oli huomattava, joka johti siihen että pallo vietti huomattavasti enemmän aikaa BANG BANG:n puoliskolla.

Pallonhallinta näkyi tälläkin kertaa maalisarakkeissa ja Rix käänsi pelit kolme ja neljä nimiinsä 2-0 ja 4-1. RixToxPox:n kymmenestä maalissa Rix_Ronday oli mukana kahdeksassa. Ottelu saattoi olla parasta joukkuepeliä RixToxPoxilta koko kautena. RixToxPox voittaa 3-1.

Pudotuspelitilanteet

RixToxPox pääsee pudotuspeleihin varmasti, mikäli voittaa Team namen ja Ballchasers häviää Kolmenkoplalle. Tappiolla joukkue on varmasti ulkona. Ballchasersin yllättäessä ja voittaessa ottelunsa, RixToxPoxilla on voitolla vielä mahdollisuus ohittaa BANG BANG tai Full Control voitettujen erien ja hävittyjen erien erotuksella ja lunastaa pudotuspelipaikka. BANG BANG ja Full Control pelaavat viimeisellä viikolla vastakkain.

Voitolla ensi viikolla BANG BANG on varmasti jatkossa. BANG BANG:lle riittää tappiollakin, että joko RixToxPox tai Ballchasers häviää. Kolmen joukkueen tasapeli on myös mahdollinen, sen laskukaavojen selvitys hoidetaan parhaassa (lue: pahimmassa), tapauksessa ensi viikon lähetyksessä!

 

Ballchasers – Triple D

Triple D joutui turvautumaan kauden ensimmäiseen hätäsubiin. Apuun hälytetty Salo tuli ennakkoluulottomasti kehiin tekemällä heti kaksi maalia, toisen Karhun loistavasta esityöstä. Peli oli kokonaisuudessaan tasainen mutta jatkoajan edetessä siirtyi Ballchasersin kontrolliin. Sparks pelasti pelin aikana joukkueensa monta kertaa loistavilla puolustusratkaisuilla, mutta Triple D:n hyökkäykset olivat lopuksi vain pitkiä palloja. Hieno jatkoaika ratkesi ikävään backflippiin, joka loi tyhjän maalin Ballchasersille. 11 torjuntaa Triple D:ltä. Ballchasersin hermot pitivät.

Triple D oli toisessakin pelissä johdossa, mutta ensimmäistä helpommat puolustusvirheet ja aggressiivinen backboard hyökkäys ratkaisi toisen pelin Ballchasersille. Ja kuinka ollakkaan kolmannessa kohtaamisessa resepti oli täysin sama. Ballchasers oli paperilla parempi ja aggressiivisempi joukkue, mutta lähes koko erä eteni Triple D:n johdossa. Ballchasers tasoitti vasta 5 sekuntia ennen loppua, kuinkas muuten kuin backboard-hyökkäyksellä. Niikon tehokas soolosuoritus voitti ottelun jatkoajalla Ballchasersille 3-0.

Sekä karhu että Sparks tuntuivat pääsevän käyttämään hyökkäysavujaan selkeästi enemmän kuin kahdella viime viikolla ja Salokin oli hyökkäyspäässä positiivinen onnistuja. Triple D:lle papukaijamerkki, vaikka tulos oli 3-0, hätäsubin kanssa otteet olivat aikaisempia viikkoja parempia. Triple D olisi aivan hyvin voinut voittaakin kaksi erää, mutta on helppoa sanoa että Ballchasersin voittotulos oli enemmän kuin oikeutettu.

Pudotuspelitilanteet

Triple D on tappion myötä ulkona playoffeista ja taistelee sijoista 6–8, ensi viikon ottelussa Koveraa vastaan.

Ballchasers on tällä hetkellä sijalla 4. ja playoff-haaveet ovat elossa, mutta ensi viikolla joukkueen on voitettava Kolmenkopla tai toivottava että Team Name kaataa RixToxPoxin. Ballchasers on hyvässä noususuhdanteessa, joten olisi sääli jos se katkeaisi runkosarjaan. Yksikin voitto Kolmenkoplasta olisi jo meriitti, johon kukaan muu joukkue ei yltänyt.

Team name – Kolmenkopla

Kolmenkopla hallitsi, Team name vikisi. Team name kuitenkin väläytteli ensimmäisessä kahdessa pelissä ja oli tasoittaa toisen pelin viime hetkillä. Lexxa demosi 2, mutta Finn veti kohtalaisen vaikeasta vetokulmasta tyhjän maalin ohi. Vähän myöhemmin Icy pääsi nopeaan 1v1 tilanteeseen isoveljeään Labyrinthia vastaan, mutta veto meni yli. Veljeskamppailu meni kokonaisuudessaan odotetusti isoveljelle.

Viimeinen erä oli Kolmenkoplan totaalista näytöstä. Otteluvoitto Kolmenkoplalle, koko kauden pelit 18-0. Jäätävää. Labyrinth teki monta joukkueen harvoista puolustusvirheistä, mutta oli myös hyökkäyksessä jälleen vaarallisin pelaaja sekä syöttäjänä että maalintekijänä. Ilahduttavasti Kolmenkopla sai syöttöpelinsä kulkemaan, yhdestätoista maalista yhdeksän oli syötettyjä ja monet suoraan syötöstä tehtyjä puhtaita suorituksia. Kolmenkopla voittaa 3-0.

 

Pudotuspelitilanteet

Kolmenkopla varmisti viime viikolla pudotuspelipaikan ja tällä viikolla varmistui runkosarjan voitto!

Team namen kausi tulee jäämään runkosarjaan, joukkue voi nousta maksimissaan sijalle 5.

Kovera – Full Control

Ottelusarja on helppo summata: Full Control oli hiukan parempi joukkue kaikilla mittareilla. Kahdessa jälkimmäisessä erässä Full Control hallitsi kaikkia merkittäviä tilastokategorioita ylivoimaisesti: boosti, hyökkäyspäässä vietetty aika ja vetomäärä. Full Controlin hyökkäys ei ollut erityisen vaarallista, sillä joukkue teki vain 6 maalia kolmeen otteluun, mutta pyöritti pelivälinettä kärsivällisesti ja odotti Koveran puolustusvirheitä rankaisten niistä välittömästi.

Koveralta tasapainoinen peli jossa oli maalipaikkojakin maalimäärään (1) nähtynä kohtalaisen paljon. Joukkueen kausi oli oikeastaan summattuna tuloksessa, ei ihan riitä voittoon vaikka lähes tasaväkisesti pystytäänkin pelaamaan. Full Control voittaa 3-0.

Pudotuspelitilanteet

Full Control on voiton myötä hyvin todennäköisesti pudotuspeleissä tappiollakin, mutta voittojen mennessä sopivasti kolmen joukkueen tasapelissä on sellainenkin epätodennäköinen skenaario jossa joukkue tipahtaa pois. Tämä vaatisi Full Controlin 0-3 tappion, Ballchasersin voiton Kolmenkoplasta ja RixToxPoxin 3-0 voiton.

Koveran on tyytyminen sijoihin 6–8., ensi viikolla pelattavassa ottelussa Triple D:tä vastaan häviäjä jää liigan jumboksi.