Pudotuspelit lähestyvät – liigan asetelmat viidennen kierroksen jälkeen

Rakettiliiga PRO:n pudotusasetelmat ovat aimo askeleen lähempänä ratkaisua. Viides kierros on pelattu, kaksi seuraavaa viikkoa ratkaisevat pudotuspeleihin pääsevät joukkueet. Jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuus ja vain Kolmenkopla on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa. Ohessa sarjataulukko ja alla pikanalyysi joukkueiden kaudesta.

Team name

voitot-tappiot (erävoitot-erätappiot): 2-3 (8-12)

Team name piristyi heikon alkukauden jälkeen ja piti itsensä pudotuspelijahdissa. Ensimmäisellä kolmella viikolla joukkue voitti vain yhden erän kymmenestä, mutta kaksi viimeistä otteluaan päätyivät 3-1 ja 3-2 voittoihin. Kovera ja Full Control saattoivat hyvinkin sortua aliarvointiin. Lexxa, Finn, Icy kolmikko näytti tehokkaalta, joskaan ei aina tasaiselta. Jokainen pelaaja on löytänyt selkeän vahvuusalueen jossa on tehnyt tulosta. Lexxa on maalipörssin 4., Finn syöttöpörssin 4. ja taitava dribblaaja Icy tekee tasaisesti kaikkea luoden tilaa pallonhallinnallaan ja demoillaan (sarjan 1.).

Kovera

1-4 (7-13)

Koveran peli lähti kolmannella viikolla loistavassa RixToxPox pelissä rullaamaan, mutta heti perään joukkue otti ja hävisi Team namelle ja Ballchasersille 3-1. Pudotuspelipaikka vaatii muiden joukkueiden sopivaa ristiinpeluuta. Kaiken napsahtaessa kohdalleen voi voittaa kuudennella viikolla Full Controlinkin, mutta on ennakkosuosikki vain otteluun Triple D:tä vastaan.

Full Control

3-2 (11-10)

Full Control kärsi Koveran tavoin ”RixToxPox-oireyhtymästä”. Äärimmäisen vakuuttava voitto RixToxPox:ia vastaan ja seuraavana viikolla sekava 3-1 tappio Team namelle. Team name ottelu oli todella vaisu siihen nähden, että RixToxPoxia vastaan nähtiin ehkä kauden dominoivin joukkue. RLCS-Torquey ja NixNax varastivat show’n Psycholta paukuttaen todella tiiviillä aggressiivisella rotaatiolla tulosta tauluun.

Full Control on menossa joka tapauksessa vahvasti pudotuspeleihin jos ei murru viimeisissä otteluissaan. Sarjan kakkospaikka on täysin omissa käsissä, vastaan asettuvat Kovera, ja tällä hetkellä kakkospaikkaa pitävä BANG BANG. Laittaisin roponi Full Controllin menestyksen puolesta.

Triple D

1-4 (5-12)

Triple D:llä on ollut todella vaikeaa viime kierroksilla. Joukkue hävisi Kolmenkoplalle ja huippuvireiselle BANG BANG:lle 3-0. Pudotuspelipaikka olisi ylisuoritus, joten tilanne ei ole yllätys, mutta joukkueelta odotettiin enemmän BANG BANG ottelussa. Viimeiset kaksi peliä ovat samoilla sijoilla taistelevia Ballchasersia ja Koveraa vastaan, joten toivo ei ole menetetty. Kaksi voittoa voi vielä viedä neljän parhaan joukkoon, mutta se vaatisi jo tuuriakin vastuksien otteluiden suhteen. Joukkueella on sentään hyvä mahdollisuus voittaa torjuntapörssi, Onoz on pörssin johdossa ja karhu ja Sparks aivan tuntumassa.

BANG BANG

4-1 (12-7)

Kolmikko käyttää vahvuuksiaan upeasti hyväkseen. Välillä on nähty sekavuusmetaa, mutta sekin on jollain ilveellä ollut tehokasta. Tulokset ovat olleet yllättävän suotuisia. Sarjassa Ballchasersia vastaan BANG BANG teki neljään otteluun vain kuusi maalia ja voitti silti! Nojgarden teki maaleista yli 80 % (5). Viime viikolla Kalle teki ensimmäisessä pelissä Triple D:tä vastaan SEITSEMÄN maalia, sarjassa yhteensä 11. BANG BANG murskasi vastuksensa. Nojgardenilta 7 syöttöä. Emilialta tasaista peliä joka mahdollistaa joukkuekavereidensa häröilyt ja liekitykset. Kauden yllättävin ja hauskoin joukkue toistaiseksi!

Pudotuspeliskenaariot näyttävät hyvältä BANG BANG:n kannalta. BANG BANG on viiden pelin jälkeen tuloksessa 4-1, joten joukkueelle riittää 1 voitto pudotuspeleihin. Ilmankin voittoja pudotuspelipaikka on todennäköinen. Vain yksi joukkue voi päästä sarjataulukossa voitoissa ohi. Kolme joukkuetta voi päästä tasoihin voittamalla loput kaksi ottelua (tasatilanteessa ratkaisee ensimmäisenä voitettujen erien ja hävittyjen erien erotus). Kun kaksi tasapisteisiin pyrkivästä kolmesta joukkueesta pelaa vielä vastakkain ja kaksi pelaa dominoivaa Kolmenkoplaa vastaan BANG BANG:n mahdollisuudet jatkoon ovat todella hyvät.

Kolmenkopla

5-0 (15-0)

5 ottelua 0 erätappiota. Murskaava game differential 15-0. Kolmenkopla varmistaa sarjavoittonsa voittamalla edes toisen jäljellä olevista otteluistaan. Kahdella tappiollakin BANG BANG’n pitää voittaa molemmat sarjat viedäkseen runkosarjan voiton ja tuhannen euron arvoisen tuotepalkinnon. Ylivoimaisten tulosten takana on kuitenkin peräti 6 jatkoaikavoittoa, 4 yhden maalin voittoa, 3 kahden maalin voittoa, 1 kolmen maalin voitto ja 1 kuuden maalin voitto. Kolmenkopla on hallinnut aikalailla jokaista peliä, mutta valtaosa on silti ollut maaleiltaan tasaisia. Pari pientä lipsahdusta ja Kolmenkopla voi hävitä loppukaudella useammankin tasaisen pelin.

Jatkoaikaotteluissa vastustajat ovat hukanneet useamman maalipaikan ja palloakin on pidetty ilmassa kun se olisi pitänyt vain tappaa! On ehkä kuvaavaa, että ainoa jossittelun aihe on yksittäiset erätappiot. Ylivoimainen ennakkosuosikki on ollut jopa tehokkaampi kuin odotettiin, kävi viimeisissä otteluissa mitä vain.

RixToxPox

2-3 (8-11)

RixToxPox sai viimein kahteen edelliseen otteluun stabiilin kokoonpanon, mutta se ei kääntänyt sarjoja edukseen, toisaalta vastuksinakin oli runkosarjan 3. Full Control ja 1. Kolmenkopla. Kaksi jatkoaikatappiota Kolmenkoplaa vastaan oli moneen muuhun verrattuna hyvin, vaikka voittosarake onkin sama, 0. Rix_Ronday ollaan alustavasti saamassa kokoonpanoon ainakin kuudennelle kierrokselle, joten runkosarjan kaksi ensimmäistä ottelua voittanut ja kolme seuraavaa hävinnyt RixToxPox pääsee jatkamaan pudotuspelijahtiaan. Viimeisen kahden ottelun ohjelma on BANG BANG ja Team name, pisteitä on tultava. RixToxPox:n on viimein näytettävä voittavalta joukkueelta, pelistä on puuttunut tehokkuutta.

Ballchasers

2-3 (10-11)

Ballchasersin konsepti on ollut alisuorittaa joka toinen ottelu ja pelata kohtalaisen hyvin joka toinen. Paino sanalla kohtalainen koska joukkueen potentiaalin tiedetään olevan kovempi kuin mitä on nähty. Kaikki on kuitenkin vielä omissa käsissä, mutta pudotuspelipaikkaan saatetaan tarvita voitto tai ainakin hyvä tulos Kolmenkoplaa vastaan. Kuudennen kierroksen Triple D ottelu on pakkovoitto molemmille joukkueille.