Suomiraketin viime aikojen tapahtumia

RLCS kausi 9 käynnistyi. Suomalaisille menestystä Rival Seriesin alapuolisella tasolla. Psycho voitti vuoden 2019 hienoimman maalin äänestyksen. Rakettiliiga PRO:n kolmas kierros pelattiin 24.2. Euroopan Yliopistoturnaus tulee taas. 3xPM-harrasteturnaus on edennyt loppuvaiheille. Tässä viime aikojen suomalaistapahtumia Rocket Leaguen maailmasta.

TSM:n kausi alkoi alavireisesti RLCS:ssa

Kahden suomalaisen ja yhden hollantilaisen (Metsanauris, Mognus, Remkoe) joukkue on hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan, mutta vastuksetkin olivat kaikki viime kauden top 6 joukkueita (2., 3–4. ja 5–6.). TSM:n voittaneet joukkueet olivat Dignitas (2-3), Veloce (1-3) ja Vitality (1-3). TSM on jäänyt turhan paljon puolustuskannalle, vaikka Remkoe onkin kohentanut peliään viime kaudesta. Rehellisyyden nimissä ainakin yksi sarja olisi pitänyt voittaa. 10 joukkueen runkosarjassa pääottelut ovat kuitenkin vasta tulossa, voittoja tarvitaan pian koska viimeiseksi sijoittunut joukkue tippuu tällä kaudella suoraan ulos pääsarjasta Rival Seriesin puolelle.

Seuraava ottelu on luvassa 1.3. niin ikään kaikki ottelunsa hävinnyttä AS Monacoa vastaan. Ei liene tarpeen korostaa miten tärkeä ottelu on kyseessä.

Nicecactus weekly cupissa ja brittien mestaruuskisoissa suomalaismenestystä

Suomalaisen Labyrinthin (Kolmenkopla), skotti Cleanin (Kolmenkopla) ja englantilaisen Goochin joukkue Rain Men otti toisen sijan kovassa Nicecactus cup 36:ssa. Joukkue kukisti selkein numeroin monta kohtuu nimekästä pelaajaa sisältävää joukkuetta: 3-0 (bamboozled: Bruno_1013, Finex, Bubbley), 3-0 (Blobber: Rafro98, Joyo, Noah), 3-1 (ØL AND BIER: Creamyy, Rexo, Kryptos). Finaalin voitti Tsekeistä ja Slovakiasta muodostettu Star Leaguessa pelaava Onlajneři: Lauty, Nalmon, Dave.

Myös edellisellä viikolla suomalaisjoukkue pärjäsi samassa bubble-tason cupissa tasoonsa nähden hyvin, Full Controlin hybridijoukkue (kalle, Torquey, Nixnax) ylsi kahdeksan parhaan joukkoon voittaen mm. mehukkaasti nimetyn italialaisjoukkueen Pizza Pasta Mandolinon (Dead-monster, Barist, Alex837).

Labyrinthin Rain Men on lisäksi varmistanut paikkansa Rocket Kingdomin järjestämään National Championship -turnaukseen, joka pelataan 5.3.–4.4. Pääosa turnauksen pelaajista on Yhdistyneistä kuningaskunnista, mutta joukossa on RLRS- ja bubble-pelaajia ympäri Eurooppaa. Karsinnat ovat vielä kesken, mutta turnauksesta löytyy varmasti jo toinenkin Rakettiliiga PRO pelaaja, Psycho.

Psycholle vuoden 2019 hienoin maali

Full Controlin englantilaispelaaja Psycho valittiin Gif Your Gamen 25 000 dollarin Goal of the Year -kilpailussa vuoden 2019 hienoimman maalin tekijäksi. Maalillaan Psycho pokkasi paitsi kosolti kunniaa, myös peräti 15 000 dollaria rahaa. Maaginen osuma:

Rakettiliiga PRO:n kolmannen kierroksen pikakatsaus

BANG BANG oli 24.2. pelatun kolmannen kierroksen suurinta draamaa kärsinut joukkue, vaikka sinnittelikin mainiosti Kolmenkoplaa vastaan. Kaikki ottelut ratkesivat jatkoajalla ja yhden niistä Kolmenkopla tasoitti pelikellon ollessa jo nollissa. Kolmenkopla oli oikeissa paikoissa terävä ja voitti kaikki kolme.

Kolmannessa ottelussaan kolmatta kertaa kokoonpanoaan vaihtanut RixToxPox hävisi hyvin joukkueena pelanneelle ja vastuksen virheistä rankaisseelle Koveralle 3-1. Rattlé (5 maalia, 3 syöttöä ja 10 torjuntaa) ja Veikkeli (4+3+4) pelasivat elämänsä rakettia, tälläinen noususuhdanne lupaa todella hyvää Koveran kaudelle.

Kahdessa muussa pelissä Full Control hallitsi Triple D:tä voittaen 3-1 ja Ballchasers voitti samoin numeroin Team namen.

Lisää Suomen parasta Rocket Leagueta tulee joka maanantai kello 18.15 Elisaviihdesportin Twitchissä ja Elisan kaapelikanavilla. Finaali on ohjelmassa lauantaina 28.3.

Rakettiliiga.comin verkkokauppakin on nyt avattu! Tyylikästä Rakettiliiga PRO tavaraa myynnissä osoitteessa: http://rakettiliiga.com/kauppa

Euroopan Yliopistoturnaus EURC palaa

Rakettiliigankin aiemmin striimaama EURC palaa isoimmalla turnauksella tähän asti 2.3.–5.4. kehissä on 32 joukkuetta. Suomalaisista oppilaitoksista osaa ottaa Jyväskylän Yliopisto (Torquey, Ankka, Maakka, Köse) ja Oulu Arctic Gaming (Lycenda, Jazkottaja, E2, Greippi, smU). Pelit tulevat olemaan pääosin maanantaisin Rakettiliiga PRO:n jälkeen. Suomalaisten lisäksi Rakettiliiga PRO pelaajista turnauksessa on muuten kukapa muukaan kuin Psycho (Portsmouth Paladins). Kirkkaimmat tähdet ovat RLCS- ja RLRS pelaajat Tigree ja Gnagflow06

Turnauskaavio: https://liquipedia.net/rocketleague/European_University_Rocketeers/Championship/2020

Harrasteliiga 3xPM:n kahdeksannen kauden loppu lähenee

Kaikille avoimen Harrasteliiga 3xPM:n top 4 joukkueet ovat selvillä (https://challonge.com/3xPM8). Kärkinelikkoon ylsi Hetken Hurmos (Lzy, Arkkis, LordDysp), Super Lit Af Skrrt (Westu, Mr. Hgrt, Alexx), Hikeä Esports (ppbac, Pieti, Jouko) ja Kosken Hinauspalvelu (Koski, Stebunaattori, Peni/Showtime).

Ensimmäistä kertaa 3xPM:n kahdeksan kauden historiassa tarjolla on myös palkintoja: Vyölaukut (!) pörssivoittajille ja kustomoitavat 3xPM t-paidat kauden voittajille!

Noin kuukausi sitten päättyneessä runkosarjassa oli mukana viime kauden tavoin 32 joukkuetta ja noin sata pelaajaa. Pistepörssin voitti Koski (35 maalia, 15 syöttöä, 44 torjuntaa ja 84 laukausta), maalipörssin SeBbo (40 maalia), Syöttöpörssin Jouko (20 syöttöä) ja torjuntapörssin Samwise (52 torjuntaa).