Rakettiliiga -liigan ensimmäisen kierroksen katsaus

Ensimmäinen kierros on nyt yhtä ottelua (Vauhdikkaat Viuhahtajat vs. Nuoret Hurjat, B-lohko.) lukuun ottamatta pelattu. Ensimmäisen kierroksen ottelut näyttävät suhteellisen tasaisilta ja pistejakauma on lähestulkoon identtinen kaikissa lohkoissa. Siinä missä A, C ja D -lohkoissa pisteet ovat jakautuneet 3-2-2-2-1-1-1-0, B-lohkossa pistejakauma on 3-3-2-1-0-0.
3xPM Rakettiliigaliigassa runkosarjan otteluissa pelataan aina kolme erää, joista joukkueet saavat yhden pisteen jokaista voittamaansa erää kohden.

A-lohko olisi voinut olla vielä tasaisempi ilman selkeästi muita heikompaa Lintujen joukkuetta. Ankkurin kantajat -joukkue aiheutti OsQ:n johdolla Linnuille sulkasadon heti ensimmäisellä kierroksella.

2-1 -otteluvoittoon ylsi ppbac:n kipparoima Romutuspalvelu (vs. Poika, Lepakko ja Apina), Maakan ohjaama Råttatuille (vs. Majavanpamputtajat) ja Vergin luotsaama Choke & Stroke (vs. Helvetin Isot Vompatit). Varsinkin jälkimmäinen ottelupari oli tilastollisesti erittäin tasainen, sillä joukkueiden maalieroksi jäi pyöreä nolla! Råttatuille sen sijaan onnistui viemään pallon vastustajajoukkueen maaliin yhden kerran useammin ja näin joukkueille jäi maalieroksi +1 ja -1.

Romutuspalvelu vs. PLA -ottelussa sen sijaan kyyti oli kylmää. Siinä missä PLA onnistui voittamaan ensimmäisen erän tiukasti maalein 2-1, Romutuspalvelu vei seuraavat kaksi erää luvuin 5-0 ja 7-0. On epäselvää oliko ensimmäinen erä Romutuspalvelulle liian jännittävä vai olivatko lämmittelyt jääneet hoitamatta, mutta nimensä mukaisesti he romuttivat PLA:n unelmat ottelun voitosta ottaen erät 2-1.

B-lohkossa odotellaan vielä yhtä ottelua, mutta jo tässä vaiheessa ensimmäisen kierroksen pistejakauma on vähemmän kristillinen. TondEn johtama Konnun Kasvatit kaatoi Violated Watermelonsin puhtaasti kolmessa erässä maalein 3-0, 7-1 ja 5-3. (Tässä ottelussa nähtiin liigan ensimmäinen BRA71L!)

Paljaat Uneksijat kaatoivat Kuhan käskystä (ja toimesta) VatiKlaanin. Vaikka sarvekas ystävämme oli saatu ulos joukkueesta, VatiKlaanin kausi ei olisi voinut alkaa huonommin.
JuuC:n johtama Holy Cows joutui taistelemaan pisteistä kunnolla Mummiksen Apustajat -joukkuetta vastaan. Tämä ottelu selvästi tasaisempi maalein 2-1, 1-2 ja 3-1.

C-lohkossa oli todella tasaista. Faking Maggots vs. Kuolemankylväjänorpat -ottelu jätti joukkueiden maalieron nollaan ja Nuns N Roses vs. Takapenkki Huutelijat -ottelu ratkesi yhden maalin erolla. Huomion arvoinen asia on se, että hävinnyt joukkue Nuns’ N Roses teki ottelussa enemmän maaleja, mutta hävisi lopulta kaksi erää.

Raketti, Rauha ja Rakkaus höykytti tasaisesti Roskajengiä Interc:n johdolla. RR&R teki jokaiseen erään neljä maalia (olikohan Calculated?) ja Roskajengi onnistui maalinteossa vasta viimeisessä erässä. Tämä ottelu jäi C-lohkon ainoaksi 3-0-erin päättyneeksi otteluksi.

Espruits onnistui nostamaan itsensä varman tappion edessä 1-2 kavennukseen Kosken Hinauspalvelua vastaan. Ensimmäisessä erässä kärsitty 6-0-tappio ei aiheuttanut masennusta joukkueessa vaan päinvastoin: seuraava erä oli paljon tiukempi ja päättyi maalein 2-1 Kosken Hinauspalvelulle, mutta viimeisessä erässä Espruits onnistui takomaan vastustajansa verkkoon yhden maalin enemmän. Kolmas erä päättyikin 4-3 Espruitsille.

D-lohkossa Kattomaalarit kaatoivat Rakettispagetin kahdeksan maalin erolla (6-2, 2-1, 4-1).
Lohkon muut ottelut olivat tasaisempia. Kantoraketit kaatoivat Jiipeen johdolla Sunken Sailorsin
niin ikään kahdeksan maalin erolla, mutta Rixhardin luotsaama Sunken Sailors onnistui ryöstämään
vastustajaltaan yhden erän.

Kolme Kuningasta kaatoi Arctic Monkeysin vain kolmen maalin erolla ja Lohikäärmesynnyttäjät
voittivat El Papan vain kahden maalin erolla. Molemmat ottelut päättyivät erin 2-1.

Ensimmäisen kierroksen perusteella huomenna alkavalla kakkoskierroksella tullaan näkemään niin
ikään tasaisia otteluita. Ohjelmassa ovat seuraavat ottelut:
A-lohko:
Choke & Stroke vs Råttatuille (Su 10.3. kello 19.00)
Majavanpamputtajat vs. Poika, Lepakko ja Apina (Su 3.3. kello 19:30)
Omaishoitajaks Linnulle vs. Helvetin Isot Vompatit (To 7.3. kello 19.00)
Romutuspalvelu vs. Ankkurin Kantajat (Su 10.3. kello 20.00)
B-lohko:
Apustajat vs Vauhdikkaat Viuhahtajat
Nuoret Hurjat vs. Violated Watermelons
VatiKlaani vs. Holy Cows
Konnun Kasvatit vs. Paljaat Uneksijat
C-lohko:
Takapenkin Huutelijat vs. Raketti, Rauha ja Rakkaus (Su 10.3. kello 21.30)
Roskajengi vs. Faking Maggots
Kosken Hinauspalvelu vs. Nuns N’ Roses (Ke 6.3. kello 20.30)
Kuolemankylväjänorpat vs. Espruits (Ti 5.3. kello 20.30)
Poikkeuksellinen 3. kierros ottelu Raketti, Rauha ja Rakkaus vs. Kosken Hinauspalvelu (Su 10.3.
kello 20.30)
D-lohko:
Kattomaalarit vs. Sunken Sailors (Ti 5.3. Kattomaalarit vs. Sunken Sailors)
Kantoraketti vs. El Papa
Arctic Monkeys vs. Rakettispagetti
Lohikäärmesynnyttäjät vs. Kolme Kuningasta (Su 10.3. kello 21.00)

Turnauksen kulkua voit seurata Rakettiliiga -liigan challongesta.
Otteluita voit seurata 3xPM:n Twitch -kanavalla.