Suomalaiset RLRS-karsinnoissa maaliskuussa 2019

RLRS, eli Rocket League Rival Series karsinnat ovat taas käsillä. 128 parasta joukkuetta pääsee play-in karsintoihin, joista 4 parasta pääsee Rival Seriesiin, eli euroopan 16 parhaan joukkueen joukkoon. Karsinta on siis valtavan kova.

Euroopan karsinnat käydään suomen aikaa seuraavasti:
Karsinta 1: 3.3. klo 13.00
Karsinta 2: 10.3. klo 13.00
Karsinta 3: 13.3. klo 18.00
Karsinta 4: 17.3. klo 18.00
Play in: 31.3.

Tässä kirjoituksessa käydään läpi muutamia karsintoihin ilmoittautuneita kiinnostavia suomalaisia joukkueita. Todennäköisesti monta potentiaalista joukkuetta on jäänyt pois arvioista, tietovajeen paikkaaminen on enemmän kuin suotavaa! Otsikoissa kirjoittajan arviot sijoituksista ja linkkeinä nimissä joukkueen haku smash.gg:ssä josta pääsee nopeasti karsintatuloksiin.

Top 32

Kaikille kategorian joukkueille pääsy top 128:aan on selviö, mutta RLRS paikka vaatisi venymistä.

Game Fist

LethalKale, Bramdeswaggard, Vano

Renegade cupissa BOLO-joukkueella nimellä hienosti sijoille 9–12 sijoittunut LethalKale hakee uudehkolla joukkueella menestystä RLRS-karsinnoista. Joukkue on lähes järjestään hävinnyt RLRS pelaajia sisältäville joukkueille, mutta voittanut paljon kovia Bubble-joukkueita.

Tulos: Game Fist eteni karsinnasta 2 lohkovoittajana jatkoon

Yowzaa

JHZER, OSM, Fusure

Parhaiten Freestylaajana tunnetun Jhzerin kilpatulokset ovat viime aikoina olleet heikkoja. Mies on ollut subina menestyksekkäissä joukkueissa aivan viime aikoihin asti ja pärjännytkin otteluissa kun joukkuekaverit ovat huipputasoa. Edellinen joukkue Wind and Rain hävisi saksalaiselle bubble-joukkueillekin. Toivoa sopii että erittäin kova duelaaja OSM ja itselleni tuntematon Fusure saavat Yowzaan kemiat kuntoon.

Tulos: Yowzaa eteni lohkovoittajana jatkoon karsinnasta 1

Team Endurance

Andom, Itsulen, Swazer (Zombie)

RLRS:ssä kaksi kautta sitten Triple Troublessa pelannut Andom pääsi viime karsinnoissa joukkuella Luminessence Reunited (w/ Bilbo ja mrvn.) yllättäen jopa viimeiseen karsintaotteluun asti, jonka kuitenkin hävisi. Voittaja The Clappers (Calix, Oscillon, Petrick) tippui myös RLRS:stä kauden jälkeen. Tällä kaudella Andomin joukkue ei ole missään nimessä suosikki pääsemään edes yhtä pitkälle kuin viime vuonna, mutta omaa yllätyspotentiaalia.

Vain kuukausi sitten joukkue julkistettiin Villareal CF esports organisaation alla, mutta karsinnoissa joukkue esiintyy kuitenkin nimellä Team Endurance.

Tulos: Team Endurance eteni lohkovoittajana jatkoon karsinnasta 1 (päivitetty 6.3.)

Top 128, mahdollisuudet useampaan voittoon

Masters of Wonk

Venomous3, MaizorZ, Labyrinth

Labyrinthin edellinen joukkue Moplo Storo yllätti kaikki yltämällä marraskuun Renegade cup turnauksessa, Rocketeers Thunderdome sijalle 6. Matkalla päänahkoja oli mm. Nordavind (Data, Al dente, Godsmilla) ja Reason Gaming (Shakaron, Calix, Pugsay). Kun joukkue ei päässy joulukuun turnauksessa edes top 32:een se hajosi. Tammikuun Renegade Cup turnauksessa Ember seriesissä Labyrinthin uusi joukkue menestyi siedettävästi päästen top 32:een.

Loputtoman kovassa Rocket Leaguen bubble-scenessä Venomous ja maizorz ovat minulle täysin tuntemattomia pelaajia, mutta Labyrinthin maksimitason tietäen menestyskin on mahdollista.

Tulos: Masters of Wonk eteni lohkokakkosena jatkoon karsinnasta 1

Firsttry

Torqueycorn43 (Keski-Suomi), topa (Suur-Savo) ja moreno

Taidollisesti lähes selvä top 128 joukkue, mutta osallistuminen perinteisesti kovimpiin kahteen ensimmäiseen karsintaan voi tuoda vaikeita joukkueita vastaan. Jälkimmäisistä kahdesta karsinnasta menisi ilman muuta läpi. Torqueycornin mukaan top 32 on mahdollista jos kaikki menee nappiin. Scrimmit ovat menneet hyvin ja mm. yhdelle suurimmista ennakkosuosikeista Team Echo Zululle (Dreamhack top 8) ovat hävinneet vain täpärästi.

Tulos: Firsttry eteni lohkokakkosena jatkoon karsinnasta 1

Glacier Esports

TK, Doggo, Kingjs

Glacier on grindannut pitkään gfinityssä, renegade cupissa ja muissa turnauksista, saavuttaen menestystä vain joskus. RLRS joukkueista on tullut voittojakin, joten kaiken napsahtaessa kohdalleen voivat edetä melko pitkälle. Esimerkiksi Leipzig Dreamhack karsinnoissa etenivät top 24 asti ja Tammikuun Ember Seriesissä voittivat useamman kovan joukkueen.

Karsinnat 2 ja 4

Riittääkö Top 128:aan?

Ryhmän joukkueilla on kaikki eväät päästä top 128:aan, mutta muutama samantasoinen joukkue on voitettava matkalla. Kaikki voitot play-in’issä plussaa.

Lahepuliukot

Foggy (Päijät-Häme), jjatee, valsu

Foggy on top 128 konkari, mutta montaa voittoa sen päälle ei ole aikaisemmilla parina kautena saatu. Toivottavasti nyt saadaan oma ennätys. Jjatee on ollut grand champ suunnilleen ikuisesti, suomen seitsemänneksi eniten followeita omaava Rocket league striimaaja, musiikkimakukin on striimaajaksi hämmästyttävän hyvä.

Tulos: Lahepuliukot lähti karsintaan 1 sijalta (seed) 4. Hävisivät Seed 1:lle (Wii not Fit: RelatingWave, Sharp, Virtuoso) ja seed 3:lle (Classic IX: Elite, Hakeem, Hibbs) karsiutuen jatkosta).

Karsinnassa 2 seed 4 Lahepuliukot hävisivät losers bracketin finaalin

Karsinnat 1 ja 2

High Fly

kalleMACHINE (Uusimaa subin subi), Pastor1, R3GSER (Uusimaa)

Foggyn kanssa usein joukkueena ollut Pastor1 on niinikään top 128 konkari. Nuoret nousevat pelaajat KalleMachine ja R3gser ovat pelitasoltaan vaihtelevia, mutta nappipeleillä top 128:ssakin voi tulla muutama voitto. Huonoina hetkinä throwataan matalia Grand champpeja vastaan.

Tulos: High Fly voitto losers bracketin finaalin karsinnassa 2 edeten jatkoon.

Saastat

Tossis (Pirkanmaa), Kuha (Varsinais-Suomi, subi) ja N00p (Pohjois-Suomi)

Tulos: Saastat hävisivät losers bracketin finaalin

Karsinnoista pois olevia huippupelaajia

Sweatymix

Mitkä joukkueet pääsevät läpi?

Yhtenä suurimmista suosikeista pidän Mcon esportsia jos Methodilla try-outissa käynyt Tho. on mukana. Toinen suuri suosikki on useampia RLCS ja RLRS joukkueita kellistänyt Team Echo Zulu.

Vanhoista RLCS veteraaneista koostuvaa Buzzerbeaters on mielenkiintoinen seurattava (Paschy, Killerno7 ja Stocki). Heidän tuloksensa ennen Paschyn hetken kestänyttä eläköitymistä olivat kuitenkin sen verran heikkoja, etten usko rahkojen ihan riittävän RLRS-tasolle.

May contain nuts (jwols, arju eekso) on myös korkealle rankattu joukkue, näiden lisäksi löytyy helposti puolen tusinaa todella potentiaalista RLRS joukkuetta. Mm. Renegade Cup voittaja ARG (ClayX, Marc_by_8, GCR710), Rightovers (Calix, Skyline, Bilbo), Ayy (Godsmilla, Stake, Shakahron)

Octane.gg julkaisi viime vuonna erittäin kattavan listauksen parhaista joukkueista ja voimasuhteista. Listausta ei ole vielä julkistettu, mutta toivotaan että tänäkin vuonna sellainen saadaan.

Jos ja kun unohdin nimekkäitä suomalaisia joukkueita listasta, kommentoikaa asiasta ihmeessä!