Ruotsi-ottelun karsinta 1.9. – Ilmoittautuminen on auki nyt! Finaali 4.9!

Antiikin Kreikassa järjestettiin 776 eKr. ensimmäiset tunnetut yleisurheilukilpailut, perinne jatkui vähintään tuhat vuotta, kunnes häipyi pikkuhiljaa historian hämäriin. Ensimmäiset modernit yleisurheilun olympialaiset pidettiin 1896. Jo vuonna 1925 alkoi yksi Suomen yleisurheilun pisimmistä perinteistä kun Yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu sai alkunsa, se on jatkunut näihin päiviin asti. Nyt, vuonna 2022, yleisurheilumaaottelu laajenee käsittämään myös e-urheilun jossa Rocket League on yhtenä osana!

Rakettiliigalla on ilo ja kunnia järjestää Rocket Leaguen Ruotsi-ottelun karsinnat 1.9. 17.00 alkaen! Yksi joukkue pääsee mukaan edustamaan Suomea e-urheilun Ruotsi-ottelussa 4.9. yleisurheilun perinteisen Ruotsi-ottelun yhteydessä.

 

Suomen ja Ruotsin välisen e-urheilun maaottelun mahdollistaa Suomen Urheiluliiton ja Suomen elektronisen urheilun liiton solmima yhteistyösopimus, jonka myötä maaottelu järjestetään yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä. Siihen kuuluu 6 lajia, Rocket League, CS:GO, Dota2, Tekken7 ja kaksi vielä julkaisematonta peliä. Kaikki maaottelut tulevat verkon yli ilmaisina ottelulähetyksinä. Rocket Leaguessa Rakettiliigalta on tuttuun tapaan selostajat mukana tekemässä tapahtumasta taatun viihdyttävän. Ensimmäiset vuodet tapahtuma järjestetään verkon yli, mutta 2024 on määrä pitää e-urheilun Ruotsi-ottelu Olympiastadionilla.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta: https://seul.fi/ruotsiottelu/