Vaakunaliigan finaali sunnuntaina 8.12. kello 16.00 alkaen

Vaakunaliigan finaalitapahtuma järjestetään sunnuntaina 8.12. kello 16.00 alkaen. Parhaat neljä joukkuetta taistelevat Vaakunaliigan mestaruudesta ja 1000 euron palkintopotista.

Elisan Kampin studiossa juonnetussa lähetyksessä ottelutapahtumista raportoivat T-Panda, Imotti, Interc ja Nalletuntuma. Lähetys tulee Elisa Viihde Sportin Twitchissä: https://www.twitch.tv/elisaviihdesport

Aikataulu

Pirkanmaa vs Pääkaupunkiseutu (semifinaali, BO5) ~16:30
Pohjois-Savo vs Päijät-Häme (losers semifinaali, BO5) ~17:30
Losers final, BO5 ~18:30
Finaali, BO7 ~19:30

Ennakko

Finaalitapahtumassa pelaavat Pirkanmaa (Aleksiii, Tossis, Sparks), Pääkaupunkiseutu (R3GSER, Korro, Veikkeli), Pohjois-Savo (Topa, Pastor1, SeBbo) ja Päijät-Häme (foggy, valsu, jjatee).

Heti ensimmäisenä pelattava Pirkanmaa vs Pääkaupunkiseutu semifinaali kertoo jo paljon. Pystyykö Pääkaupunkiseutu tylsyttämään myös Pirkanmaan terän hyvällä rotaatiolla, tasaisella puurtamisella ja vahvalla viimeistelyllä. Jokainen muu joukkue on näyttänyt todella vaisulta Pääkaupunkiseutua vastaan, mutta kauden räjähtävimmällä kolmikolla Pirkanmaalla on varmasti kikkoja takataskussa. Pistepörssin kaksoisvoitto, eniten tehtyjä maaleja ja paras maaliero runkosarjassa toimivat oivana käyntikorttina pelitaidoista. Molemmat joukkueet ovat lohkovoittajia ja pudotuspelien kahdella voitolla varmistaneet top 3 sijotuksen ja rahapalkinnot.

Kaksi muuta joukkuetta lähtee losers bracketista haastajina. Päijät-Häme hävisi runkosarjassa vain Pirkanmaalle, Pohjois-Savo puolestaan nousi top 4:ään lohkokolmosena. Pohjois-Savo on huomionarvoinen kolmikko kaiken loksahtaessa kohdalleen. Onko paljon treenannut viime kauden voittaja löytänyt pelivireeseensä sen tarvittavan vaihteen jolla pystytään haastamaan myös kärkitiimit? Joukkue ehti hävitä kauden aikana kaikille muille jatkossa oleville joukkueille paitsi Päijät-Hämeelle.

Mielenkiintoisesti Päijät-Häme eteni pudotuspeleissä uusintaotteluun Pohjois-Savoa vastaan. Sama kaksikko kohtasi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toistaiseksi parhaassa, viihdyttävimmässä ja tasaisimmassa sarjassa, jonka Pohjois-Savo voitti 3-2. Losers bracketissa Päijät-Häme kukisti kovat Keski-Suomen ja Uusimaan. Varsinkin 3-2 päänahka Uudestamaasta on hyvä meriitti. Lahtelaiskolmikko tarvitsee vielä yhden vaihteen lisää tehdäkseen täydellisen lower bracket runin ensimmäiseltä kierrokselta asti.

Palkintopotti

  1. 600 €
  2. 300 €
  3. 100 €