Vaakunaliigan pudotuspelikatsaus yhden kierroksen jälkeen

Pudotuspeleistä on pelattu ensimmäinen kierros, toinen todella kova kierros pelataan 25.11. 18.30 alkaen Elisaviihdesportilla: https://www.twitch.tv/elisaviihdesport
Ottelu 1: Pääkaupunkiseutu vs Pohjois-Savo
Ottelu 2: Pirkanmaa vs Uusimaa

Losers round 1 ottelut Päijät-Häme vs Keski-Suomi ja Satakunta vs Suur-Pohjanmaa pelataan myöhemmin samalla viikolla rakettiliigan streamissa: https://www.twitch.tv/rakettiliiga.

Pirkanmaan draamaa

Pirkanmaa (A-lohkon 1.) otti ensimmäisellä kierroksella odotetun 3-0 voiton Suur-Pohjanmaasta (B-lohkon 4.). Vakuuttavan ensimmäisen pelin 6-0 voiton jälkeen nähtiin pienoista draamaa kuin synttärisankari Sparks lagautui ulos toisen pelin alussa. Peli oli onneksi juuri vasta potkaistu käyntiin, joten ottelu voitiin vielä keskeyttää.

Sparks sai viestittyä joukkuekavereilleen terveisiä subin käyttömahdollisuudesta. Näin, suorastaan taianomaisesti tällä kaudella todella vähän pelannut TheAllu (viime kauden pistepörssin 2.) kaivettiin naftaliinista paikalle. Pirkanmaan peli näyttikin hetken vaikealta Suur-Pohjanmaan mentyä johtoon. TheAllu saatiin kuitenkin rotaatioon sisään ja oli mukana lähes kaikissa joukkueensa maaleissa loppusarjan aikana, 3-1 ja 5-3 voitot. Mahtava esiintulo aivan kylmiltään otteluun astuneelle TheAllulle.

Toisella kierroksella Pirkanmaa kohtaa Uudenmaan. Panokset ovat isot, sillä sarjan voittaja on vähintään 3. Uusimaa (B-lohkon 2.) on erittäin yllätysvalmisjoukkue varsinkin jos Sparksin netissä on pieniäkin ongelmia. Uusimaa voitti ensimmäisellä kierroksella Satakunnan (A-lohkon 3.) todella vakuuttavasti. Uudenmaan odotettiin olevan ennakkosuosikki, muttei täysin ylivoimainen. Joka peli alkoi hirvittävällä hyökkäysmyllyllä ja vei Uudenmaan kolmen tai neljän maalin johtoon. Satakunta heräsi joka peliin, mutta auttamatta liian myöhään. 6-3, 7-3 ja 5-1.

Suurin putoaja

Ensimmäisellä kierroksella nähtiin yksi korkealle sijoittuneen joukkueen tippuminen losers brackettiin. Päijät-Häme (A-lohkon 2.) hävisi Pohjois-Savolle (B-lohkon 3.) erinomaisen tasaisessa sarjassa 3-2. Sarja oli katkolla Pohjois-Savolle ensimmäisen kerran nelospelissä, mutta Päijät-Häme murskasi vastuksensa 7-0 tasoittaen sarjan. Pohjois-Savo kuitenkin kaivoi Pastor1n jumalallisen väliintulonkin avustamana 2-1 voiton ratkaisevasta viidennestä pelistä. Kaikki pelit yhtä lukuunottamatta päättyivät 2-1.

Päijät-Hämeen suunnitelmat mutkistuivat lower brackettiin. Vastaan tulee 3-0 Pääkaupunkiseudulle (B-lohkon 1.) hävinnyt arvaamaton Keski-Suomi (A-lohkon 4.). Pääkaupunkiseutu sulki todella tasaisella vähämaalisella suorituksella Keski-Suomen losers brackettiin. Maaliero koko sarjassa oli 7-2.

Keski-Suomi vs Päijät-Häme voittaja kohtaa Pirkanmaa vs Uusimaa hävinneen joukkueen losers bracketissa ennen top 4 finaalitapahtumaa. Heikommin sijoittunut Uusimaa on todennäköisempi vastus, kumpi hyvänsä vastaan tuleekin sarjasta tulee äärimmäisen kova. Yksi potentiaalisista voittajista tippuu jo pois.

Pohjois-Savo pääsi voitollaan ennakkoon hieman helpommalle puolelle brackettia, koska Pääkaupunkisetu – Pohjois-Savo sarjan häviäjä kohtaa “vain” Satakunta – Suur-Pohjanmaa sarjan voittajan losers bracketissa. Lohkokakkonen ja yksi turnauksen tähtipelaajista, Keski-Suomen Torquey jäävät sopivasti toiselle puolelle. Täytyy toki muistaa, että top 4 finaalitapahtumaan pääseminen ei vielä lämmitä kuin mieltä, palkintorahat alkavat kolmossijasta.

Pohjois-Savo hävisi Pääkaupunkiseudulle runkosarjassa 3-0, kaikki pelit yhdellä maalilla. Sarjan voittaja varmistaa top 3 sijoituksen, eli vähintään 100 euroa palkintorahaa. Pohjois-Savo on yhtenä ainoista joukkueista myös löytynyt paljon pelikanavilta treenaamassa. Joukkue näyttää löytäneen yllättävän vaikean runkosarjan jälkeen hyvän pelikunnon.