Vaakunaliigan viimeisen liigaviikon ennakko – lohkovoittoja ja playoff-dominoita

Maanantaina 11.11. Vaakunaliigassa on tarjolla 4 ottelua. Lähetys alkaa 17.50 osoitteessa: https://www.twitch.tv/elisaviihdesport
17:50 Alkustudio
18:00 Suur-Pohjanmaa vs Pohjois-Savo
18:45 Uusimaa vs Pääkaupunkiseutu
19:30 Pirkanmaa B vs Pohjois-Suomi
20:15 Pirkanmaa vs Pohjois-Karjala

Turnauskaavio: https://rfl.challonge.com/Vaakunaliiga2

Lohko B

18:00 Suur-Pohjanmaa (gkko, Lycenda, Mixanddip) kohtaa Pohjois-Savon (Topa, Pastor1, SebBo). Tasapisteissä olevat joukkueet määrittävät rehdisti 3. ja 4. sijan. Ottelun voittaja on 3. ja saa mitä todennäköisimmin pudotuspeleissä vastaansa A-lohkon 2. Päijät-Hämeen. Häviäjä on 4., vastaan tulee A-lohkon voittaja joka näyttäisi olevan Pirkanmaa.

Lohko A

Vai onnistuuko Pohjois-Karjala (Qazior, Teurastaja, Carnivora) viemään Pirkanmaalta (Tossis, Aleksiii, Sparks) kaksi pistettä 20.15 alkavassa ottelussa? Se antaisi vielä Päijät-Hämeelle mahdollisuuden lohkovoittoon ja varmistaisi Pohjois-Karjalan playoff-paikan. Yksikin nipistetty piste Pirkanmaata vastaan voi osoittautua paikan ratkaisevaksi tekijäksi. Pirkanmaalle riittää lohkon voittamiseksi 2-1 voitto, koska he voittivat keskinäisen ottelun Päijät-Hämettä vastaan.

Käytännössä 3-0 tappiollakin Pohjois-Karjalan playoff-paikka on aivan mahdollinen. Pohjois-Karjalalle riittää että Satakunta ja Päijät-Häme voittavat myöhemmin viikolla pelattavat ottelunsa 3-0 tai 2-1.

Erinomaisesti Pirkanmaan haastaneen Keski-Suomen ja Satakunnan kohtaaminen ei ole maanantaina ohjelmassa, mutta striimataan alkuviikosta rakettiliigaofficialin twitchissä. Satakunnalle saattaa riittää tappiokin playoff-paikkaan, mutta Keski-Suomi tarvitsee 2 pistettä, muuten he ovat varmasti ulkona. Kaksi ailahtelevasti esiintynyttä joukkuetta, joiden kohtaamisessa mikä hyvänsä tulos on mahdollinen ja panokset ovat isot.

Playoff-paikkojen määrityksessä keskeistä on myös potentiaalinen yllätysottelu: Varsinais-Suomi – Päijät-Häme. Varsinais-Suomi tarvitsee vähintään 2 pistettä ja sekään ei välttämättä riitä jos Keski-Suomi voittaa. Päijät-Häme voinee lähteä otteluun rentoutuneesti 2. paikan varmistaneena, jollei ylempänä spekuloitu Pohjois-Karjala vie pari pistettä Pirkanmaalta. Kaikkien mahdollisten skenaarioiden avaaminen neljän playoff-paikasta taistelevan joukkueen välillä veisi varmasti parin A4:n verran! Kaksi pääsee playoffeihin, kaksi on ulkona.

Lohko B:ssä kruunataan voittaja ja ankkuroidaan jumbo

Päivän toisena pelinä, 18.45, nähdään taistelu Kehä 3:n herruudesta Uusimaa (Niiko, kalle, TK) vs Pääkaupunkiseutu (R3GSER, Veikkeli, Korro). Päivän kohokohta pelitasollisesti määrittää kumpi voittaa lohko B:n. Tässäkin ottelussa tilanne on rehti: voittaja on 1., häviäjä on 2. Kaikki muut paitsi 1 ottelussa pelaava pelaaja osallistuivat muutama viikko sitten pelattuihin eSM-kilpailuihin, joten luvassa on aivan Suomen huipputason rakettia.

19.30 panosten taso nousee toiseen potenssiin. Pirkanmaa B (jihuuu, peni, JuuC) ja Pohjois-Suomi (Frozeni, Poppis, Jiiffi) pelaavat kauden ensimmäisen finaalin. JUMBOFINAALIN! Voittaja on lohko B:n 6. ja häviäjä 7. Pelissä on tujaus kunniaa ja 3xPM-jyrien Frozeni vs Jihuuu kamppailulle saadaan henkinen voittaja.

Koko runkosarja on maanantain jälkeen kahta peliä lukuunottamassa paketissa. Pudotuspelit pelataan double elimination formaatilla, joten runkosarjan jälkeenkin rakettikattausta on luvassa vielä useamman viikon ajan. Ensimmäinen playoff-lähetys tulee 18.11.