Viihdyttävää harrastetason Rocket Leagueta pelaajatcomin Twitchissä ti 23.7. – NEN Masters Invitationalin selostajana Arttu ”Olvari” Hämäläinen

Taitotasoltaan keskinkertaista, mutta viihdetasoltaan huomattavasti keskimääräistä korkeampaa Rocket Leagueta esitetään normaalia isommalle yleisölle, kun Pelaajat.comin striimaamana ja Arttu ”Olvari” Hämäläisen selostamana järjestetään NEN Masters Invitational turnaus. Turnaus järjestetään tiistaina 23.7 Klo 18:00. NEN Masters on tunnettu Joensuun heikkotasoisten pelaajien räjähdysherkkänä kohtaamisena, mutta turnaukseen on nyt kutsuttu myös kovempitasoisia pelaajia 3xPM-yhteisöstä. Parhaimmat tekijät ovat lähes grand championin tuntumasta. Yllättävän monelle pelaajalle yhteistä on taipumus fyysiseen räjäytyspeliin.

Suora lähetys: https://www.twitch.tv/pelaajatcom

Joukkue-arviot

1. Rantojen asukit (Markusstr & Råtta)

Markusstr on etukäteen arvioituna turnauksen paras pelaaja jolla ei ole juurikaan heikkouksia. Jos Råtta pelaa etukäteen ilmoitetulla diamond 1 tasolla, ja Markusstr pelaa tasollaan, joukkueella on erinomainen mahdollisuus voittaa turnaus. Råtan rankki on tällä hetkellä vain platina 2, joka asettaa kysymyksiä joukkueen menestyksen ylle. Pystyykö Råtta pelaamaan Markusstrin kanssa yhteen vai joutuuko Markusstr tekemään itse liikaa? Tasaisesti pelaavat kaksikot voivat muodostautua vaikeiksi jos Råtta ei pystykään kantamaan painoaan puolustuspäässä.

2. 3xpm (Leerde & Stebunaattori)

Leerde on rauhallinen pelaaja, joka ei yleensä hätkähdä vähästä, se on turnausformaatissa suuri vahvuus. Turun kaksikon selkein heikkous voi olla Stebunaattorin ailahtelevuus ja yhteiskommunikaatio. Stebunaattorin hyvänä päivänä joukkue voi voittaa turnauksen ylivoimaisestikin. Molemmat ovat aiemmin saavuttaneet menestystä harrastesarjojen pudotuspeleissä.

3. Velitistit (Jambba & Elgoras)

Tasaisin joukkue jos nesteytys on kohdallaan. Voi tasaisella puurtamisella ja hyvällä joukkuepelillä yllättää kenet hyvänsä. Ei ennakkoon säihky, jollei Jambba pelaa taitojensa ylärajalla. Jambba on myös vahva kommunikoija, tämä voi tuoda ratkaisevan edun tiukassa pelissä.

4. Roskakuskit (Crossie83 & Oltsu86)

Omaa potentiaalia arvaamattoman pelityylin takia, ei missään nimessä heittopussi vaan mahdollisuudet turnausvoittoonkin ovat olemassa. Oltsun demot voivat sekoittaa kenen hyvänsä pelin, paitsi ehkä Leerden. Toisaalta, jatkuva räjäytysten hakeminen ajaa joukkueen oman rotaation helposti tolaltaan joka tuo vastuksille helppoja maaleja. Kokemusta yhdessä pelaamisesta on, se voi pelastaa paljon. Lienee joka tapauksessa turnauksen viihdyttävin joukkue.

Pelaaja-pelaajalta

Oltsu86: Turnauksen luoja, pääjehu ja mahdollisesti heikoin pelaaja. Harvinaisesti vastustajan räjäyttelyyn pelityylinsä perustava köyhän miehen Leerde. Väläyttelee demojen lisäksi välillä dribblaamalla ja feikkaamalla yllättävän sulavasti. Pelityyli on vaativa ja yllättävä. Voi pelata lähes turnauksen parhaiden pelaajien tasolla, vain tipahtaakseen takaisin pohjalle seuraavassa hetkessä.

Crossie83: Stebunaattorilta lempinimen ”roskatimantti” saanut pelaaja on ollut roska-champion jo kauan aikaa. Konkarina kehitys on viime aikoina polkenut paikallaan, potentiaalia on, mutta paperilla joukkueiden parhaista pelaajista heikoin.

Leerde: Mainio yleispelaaja, erityisen vaarallinen maalintekijä ja kova laukoja. Rank saattaa olla vain champion 1, mutta on Markusstr:n ohella turnauksen selvästi paras pelaaja. Leerden pelityylille on aina ollut myös ominaista räjäytellä ja taklailla vastukset hulluuden partaalle.

Stebunaattori: Crossien tavoin ailahteleva pelaaja, jolta löytyy myös fyysistä puolta. Parhaimmillaan voi muodostaa Leerden kanssa ylivoimaisen kaksikon, mutta edelleen flirttailee turhan usein matalarankkisen menneisyytensä kanssa.

Jambba: Veljeksistä nuorempi ohitti vanhemman ahkeralla treenauksella ja on edelleen jatkanut kehittymistään. 3v3:ssa Jambba on parhaimmillaan liki dominoiva parempienkin pelaajien kanssa, mutta miten 2v2 peli on hallussa? Kuten useimpia championin rajoilla pyöriviä pelaajia, epätasaisuus vaivaa.

Elgoras: Elgoras on ollut diamond 3 tasolla jo aikoja. Jos miehen nesteytys ei ole mennyt yli, omaa potentiaalin pelata rankkiaan paremmin. Veljekset ovat samantyyppisiä tasaisia puurtajia, jotka eivät tee suuria suorituksia. Pelihistoriaa Leerden joukkuekaverina 2v2 turnauksesta.

Markusstr: Joensuun kevyimmäksi pelaajaksikin kutsuttu Markusstr on turnauksen ehdoton tähtipelaaja, piilo grandchamp jonka yleispeli hakee vertaistaan. Ei heikkouksia, osaa kaiken erittäin hyvin. Ainoastaan maalinteko saattaa joskus olla kysymysmerkki, mutta tässä turnauksessa vain Leerde on siinäkään etukäteen kovempi tekijä.

Råtta: Ulkopuolisen asiantuntijan arvio: Turnauksen rankillisesti heikoin pelaaja, mutta hyvänä päivänä Oltsun ja Stebun tasoinen. Råtta on melko varma puolustupäässä, mutta onko hänestä tukemaan Rantojen asukkeja hyökkäyspäässä? 3xPM:n liigakentillä ja viime NEN Mastersissa Råtta väläytteli ajoittain hyviä otteita.