Suomalaiset RLRS play-in-turnauksessa 31.3.19

RLRS (Rocket League Rival Series) -karsinnoissa on jäljellä top 128 play-in. Karsinnoista läpi päässeistä 128:sta joukkueesta näillä näkymin 5 parasta pääsee Rival Seriesiin, eli Euroopan 16 parhaan joukkueen joukkoon. Normaalisti määrä olisi 4, mutta koska Fnatic nimellä viime kaudella pelannut Vikings tiputti MummiSnow’n, jonka jälkeen Snaski siirtyi valmentajaksi Dignitasiin, heillä on tullut liikaa pelaajaliikettä ja he joutuvat luovuttamaan paikkansa. On toki vielä mahdollista, että viime hetkellä tapahtuu käänteitä.

Euroopan play-in 31.3. alkaen klo 15:00

Tapahtuma tullaan streamaamaan twitchissä, mutta vielä ei ole tarkkaa tietoa monelta lähetys Rocket leaguen virallisessa Twitchissä alkaa: https://www.twitch.tv/rocketleague. Yleensä vasta viimeisten kierroksen otteluita lähetetään suorana. Monet joukkueet streamaavat omasta perspektiivistään otteluitaan heti alusta alkaen, joten pelikaavion kautta pelejä pystyy seuraamaan myös paljon ennen virallista lähetystä.

Pelikaavio: https://smash.gg/tournament/rlcs-season-7-eu/events/eu-rival-series-play-in/brackets/521778/890804

Ennakkoasetelmat

Tässä kirjoituksessa käydään läpi karsinnoista läpi päässeet suomalaiset joukkueet. Otsikoissa joukkueen seed, eli asiantuntijoiden antama ennakkoranking. Suomalaisten nimet lihavoitu, linkkinä joukkuenimessä joukkueen haku smash.gg:ssä josta pääsee nopeasti tuloksiin.

Tekstien alussa on karsintojen tulos, muulta osin sisältö on pääosin sama kuin maaliskuun alussa julkaistussa artikkelissa, jossa käytiin läpi neljä play-in -turnaukseen johtanutta karsintaa. Maaliskuun aikana on ollut todella vähän kansainvälisiä turnauksia, joiden tuloksia voisi raportoida. Joukkueet tyypillisesti keskittyvät harjoittelemaan (scrimmaamaan) paljon toisiaan vastaan.

Game Fist, seed 26.

LethalKale, Bramdeswaggard, Vano

Karsinnoista jatkoon suoraan, hävisi yhden erän Comrade gamingille (Seed 42.). Renegade cupissa BOLO-joukkueella nimellä hienosti sijoille 9–12 sijoittunut LethalKale hakee uudehkolla joukkueella menestystä RLRS-karsinnoista. Joukkue on lähes järjestään hävinnyt RLRS pelaajia sisältäville joukkueille, mutta voittanut paljon kovia Bubble-joukkueita.

Team Endurance, seed 35.

Andom, Itsulen, Swazer (Zombie)

Karsinnoista jatkoon suoraan ilman erätappioita. RLRS:ssä kaksi kautta sitten Triple Troublessa pelannut Andom pääsi viime karsinnoissa joukkuella Luminessence Reunited (w/ Bilbo ja mrvn.) yllättäen jopa viimeiseen karsintaotteluun asti, jonka kuitenkin hävisi. Voittaja The Clappers (Calix, Oscillon, Petrick) tippui myös RLRS:stä kauden jälkeen. Tällä kaudella Andomin joukkue ei ole missään nimessä suosikki pääsemään edes yhtä pitkälle kuin viime vuonna, mutta omaa yllätyspotentiaalia.

Vasta helmikuussa joukkue julkistettiin Villareal CF esports organisaation alla, mutta karsinnoissa joukkue esiintyy kuitenkin nimellä Team Endurance.

Firsttry, seed 41.

Torqueycorn43 (Keski-Suomi), topa (Suur-Savo) ja moreno

Hävisi karsinnoissa Team Endurancelle (seed 35.), ja yhden erän karsiutuneelle 1T|Ruby:lle, mutta eteni jatkoon losers bracketista. Torqueycornin mukaan top 32 on mahdollista jos kaikki menee nappiin. Scrimmeissä ennen karsintoja he pärjäsivät hyvin mm. Team Echo Zulua (Seed 3., Dreamhack top 8) vastaan.

Yowzaa, seed 44.

JHZER, OSM, Fusure

Karsinnoista jatkoon suoraan, hävisi yhden erän karsiutuneelle nMotiveelle. Parhaiten Freestylaajana tunnetun Jhzerin kilpatulokset ovat viime aikoina olleet vähissä. Mies on ollut subina menestyksekkäissä joukkueissa aivan viime aikoihin asti ja pärjännytkin otteluissa kun joukkuekaverit ovat huipputasoa. Edellinen joukkue Wind and Rain hävisi saksalaiselle bubble-joukkueillekin. OSM on tunnettu erittäin kovana duelaajana ja kolmas pelaaja Fusure on jonkinsortin mekaaninen jumalhahmo, joten Yowzaalla on yllätyspotentiaalia.

Glacier Esports, seed 51.

TK, Doggo, Kingjs

Karsinnoista jatkoon suoraan, hävisi yhden erän karsiutuneelle Odyssey Esportsille. Glacier on grindannut pitkään gfinityssä, renegade cupissa ja muissa turnauksista, saavuttaen menestystä vain joskus. RLRS joukkueista on tullut voittojakin, joten kaiken napsahtaessa kohdalleen voivat edetä melko pitkälle. Esimerkiksi Leipzig Dreamhack karsinnoissa etenivät top 24 asti ja Tammikuun Ember Seriesissä voittivat useamman kovan joukkueen.

Masters of Wonk, seed 69.

Venomous3, MaizorZ, Labyrinth

Karsinnoista jatkoon losers bracketista, hävisi voittajien finaalin Team WLF:ia (seed 22.) vastaan. Labyrinthin edellinen joukkue Moplo Storo yllätti kaikki yltämällä marraskuun Renegade cup turnauksessa, Rocketeers Thunderdome sijalle 6. Matkalla päänahkoja oli mm. Nordavind (Data, Al dente, Godsmilla) ja Reason Gaming (Shakaron, Calix, Pugsay). Kun joukkue ei päässy joulukuun turnauksessa edes top 32:een se hajosi. Tammikuun Renegade Cup turnauksessa Ember seriesissä Labyrinthin uusi joukkue menestyi siedettävästi päästen top 32:een.

Loputtoman kovassa Rocket Leaguen bubble-scenessä Venomous ja maizorz ovat minulle täysin tuntemattomia pelaajia, mutta Labyrinthin maksimitason tietäen menestyskin on mahdollista.

High Fly, seed 74.

kalleMACHINE (Uusimaa subin subi), Pastor1, R3GSER (Uusimaa)

Karsinnoista jatkoon losers bracketista, hävisi voittajien finaalin Brash Esportsia (Seed 31.) vastaan ja lisäksi yhden erän karsiutuneelle Koma Polish Gamingille. Pastor1 on top 128 konkari, joka pääsi Foggyn ja Veikkelin kanssa viime Play-ineissä karsinnoissa sijoille 49-65 seediltä 114. Nuoret nousevat pelaajat KalleMachine ja R3gser ovat pelitasoltaan vaihtelevia, mutta nappipeleillä top 128:ssakin voi tulla muutama voitto. Scrimmeissä ovat saavuttaneet rohkaisevia tuloksia Firsttrytä, Game Fistiä ja Skruvat Esportsia (seed 67.) vastaan.

Finding dort, seed 113.

Finndabear, Lexxa, Tris, Matrix

Kahdessa karsinnassa kolme tappiota: Team Endurance (Seed 35.), Meridian (Seed 76.) ja Edge (karsiutui)

Wiggle, seed 119.

Zuds, Micasso, Wiseboy

Kahdessa karsinnassa kaksi tappiota: Epic Fortnite Gamers (DQ), Elementaries (karsiutui).

Sicko mode, seed 125

Adzonne, AminLuffy, jrovii

Yhdessä karsinnassa yksi tappio: Densetzu (karsiutui).

Ennakkoon korkeimmalle sijoitetut joukkueet

1. may contain nuts (Jwols, Arju, eekso)
2. Scooby Snacks (nolystic, Zensuz, monkey moon)
3. Team Echo Zulu (Mittaen, Tahz, Impact)
4. ARG (Marc_by_8, GCR710, ClayX)
5. dutch bim bam (Mikeboy, ThO, Justuszzz)
6. The Bus Drivers (RelatingWave, Sharp, Virtuoso)
7. Nordavind DNB (Data, Sebadamn, Al dente)
8. Getafe C.F Esports (Nachitow, Dani_ana, MisteruBe)
9. The Rightovers (Calix, Skyline, Bilbo)
10. Childish Gambimbam (tehda, Cheerio, Breezi, Distan)
11. Ayyyy (Stake, Shakahron, Godsmilla)
12. Notorious Legion Esport (Alex837, OnlyFruit, Dead-monster, Barist)
13. BuzzerBeaters (Killerno7, Paschy, stocki)
14. Fat Yikes (Finex, Maadzz, Jonas, Tox)
15. Stratus (Lauty, Nalmon, BePeak)
16. Wait What (Didris, Flarke, Waffle)
17. Intellectuals (Zee9, jakeypoo, iKash, Doomsee)
18. HG Esports (Sorius, Magu, Hyder, Tizz)
19. Baguette Squad (unknow, Extra, Swooping, Rizual)
20. Exalty (Gaspow, D7, Yukiss, Porto=
21. Gartenhüttengang (Zeddo, Gnagflow06, Kyuu, Iceteazy)
22 Team WLF (Lindow, cks, MoneyTalk, Predator)
23. Servette eSports (coKaaa, Rizex45, Tater)
24. AS Monaco Esports (EkonRL, HoOuPs, Kraw, Artyrys)
25. Granit Gaming (niix, Rivalo Nero, Meaty, Bob Skywalker)