Vaakunaliigan pudotuspeliennakot

Vaakunaliigan pudotuspelit alkoivat 31.3. Keski-Suomi (2.) voitti odotusten mukaisesti Päijät-Hämeen (7.) helpohkosti 3-0. Hämäläisten kunniaksi on sanottava, että Päijät-Häme sinnitteli jokaisessa ottelussa parin maalin päässä eikä Keski-Suomi saanut todella kovaa hyökkäysmoottoriaan käyntiin. Pelin numero yksi 0-1 tappiossa Päijät-Hämeellä oli 3-4 hyvää paikkaakin.

Playoff-ennakkoja edeltävä runkosarjan loppukatsaus löytyy täältä: https://rakettiliiga.com/vaakunaliigan-runkosarjan-loppukatsaus/.

Suur-Savo (1.) vs Pohjois-Karjala (8.) 2.4. klo 20:00

Playoffien ensimmäisen kierroksen Pohjois-Karjalaa vastaan pitäisi olla helpohko ottelu, mutta Sebbon hyytyminen viime matseissa arveluttaa. Onko mies uponnut täysin Apexin maailmaan ja taso Rocket Leaguessa tipahtanut? Sebbo nosti kauden edetessä tasoaan, joten hänen kovaa kärkilaatuaan saatetaan tarvita jo ensimmäisessä ottelussa. Topa on lähes turnauksen taitavin pelaaja, joten hän pystyy kantamaan yksinkin paljon, mutta jos Smarttinen ja Sebbo alisuorittavat, tasainen Pohjois-Karjala voi jopa aiheuttaa ongelmia.

Juuri ja juuri pudotuspeleistä tippuneen Länsi-Suomen voittoon Suur-Savosta olisin laittanut hieman korkeamman yllätyspotentiaalin kuin Pohjois-Karjalalle. Pohjois-Karjalan koko nelikko kuitenkin kehittyi kauden alkaessa C2 tasolta C3 tasolle ja pelasivat runkosarjan loppupuolen selvästi paremmin kuin alun. Tasaisesta joukkueesta puuttuu kuitenkin kärkilaatu. Qazior voi pätevänä yleispelaajana hetken aikaa dominoida palloa ja Tumu voi arvaamattomilla hyökkäysratkaisuillaan olla piikki vastustajan lihassa, mutta on vaikea nähdä että joku heistä pystyisi yksin kantamaan montaa isoa maalia. Kaikkien pitää onnistua täydellisesti, tai Sebbon ja Smarttisen alisuorittaa, jotta ottelut pysyvät tasaisina.

Topan käsittämätön ohjausmaali sunnuntain RLRS-karsinnoista (kiitos Qaziorille linkistä ja Tyrannille clipistä)

 

Uusimaa (3.) vs Pirkanmaa (6.)

Äärimmäisen tiukka kohtaaminen. Uudenmaan kärkitaso ei ole juurikaan korkeampi kuin Pirkanmaan Tossis / Spugine / qb -kolmikon. Uusimaa voitti Pirkanmaan kuitenkin aivan kauden loppupuolella yllättävän selvästi 3-0 (2-0, 5-2, 7-2), ja Uusimaa lopetti kauden neljällä voitolla putkeen, joten etu on annettava Uudellemaalle. R3gser, Osq ja Korro kolmikko on myös tasaisempi ja mekaanisesti taitavampi. Tossis ja Spugine kaksikon ollessa vireessä tästä sarjasta saataneen todella tiukka ja viihdyttävä. Pikkulinnut lauloivat, että Spugine ei ole pelannut paljoa viime aikoina, jos kärkivirettä ei löydy ja qb ei ylisuorita, sekin voi kääntää ottelusarjan Uudenmaan eduksi. Pirkanmaa oli 6., mutta hävisi vain 3 ottelua kaudella, joten he ovat tottuneet voittamaan. Sarjassa on selkeä yllätysmahdollisuus.

Varsinais-Suomi (4.) vs Pohjois-Suomi (5.)

Toinen ensimmäisen pudotuspelikierroksen tiukka kohtaaminen. Ennakkosuosikkia on vaikea nimetä, mutta Pohjois-Suomen materiaali on tasoltaan leveämpi ja heidän kuntopuntarinsa osoittaa selvästi ylöspäin, kun taas Varsinais-Suomi ei onnistunut kauden lopussa toivotulla tavalla. Runkosarjaottelussa kierroksella 4. Varsinais-Suomi kuitenkin voitti Pohjois-Suomen 3-0. Päivän kunto ratkaisee. Pohjois-Suomella Koski tai N00p voivat ottaa joukkueen harteilleen, mutta niin voi myös yksi kauden parhaista pelaajista Varsinais-Suomen Orient. Pystyvätkö Pelicram ja Limsku vastaamaan jos Pohjois-Suomi nostaa pelin tempoa? Alkukauden lähinnä syöttäjänä kunnostautunut Pohjois-Suomen Poppis on lisäksi noussut hyvään maalivireeseen 3xpm:ssä ja Vaakunaliigassa.