Ballchasers – Kultaa tai pizzaa – Rakettiliiga PRO:n joukkue-esittelyt

Ballchasers

Regser, Niiko, Doggo

Huh mikä potentiaali! Suomen nuorien pelaajien eliitissä jo kauan olleet Regser (eSM-kulta, Vaakunaliigan mestaruus; molemmissa ratkaisumaalit), Niiko (SM 4., ex-HAVU) ja Doggo (SM-hopea, lukuisia bubble-turnauksia Glacier eSportsissa).

Jos Doggo saa pidettyä Niikon ja Regserinin aisoissa eikä joudu pelaamaan puolustavassa ns. Torment-roolissa, Ballchasers voi sijoittua korkealle. Kohtuu kokenut bubble-pelaaja Doggo on loistava syöttämään ja viimeistelemään, joten irtipääseminen hyökkäyksen tukeen on avainasia. Lähtökohtaisesti joukkueen stabiilein pelaaja, jonka pitää myös nuoresta iästään huolimatta olla jonkinlainen vanhempi valtionpäämies.

Jos nuoret uroot jahtaavat palloa ja tasapaino puuttuu, rotaatio voi kaatua kuin korttitalo, kuten nähtiin ensimmäisessä karsinnassa. Joukkuepelin on toimittava. Regser on parantanut peliään viimeisen vuoden aikana todella paljon, jos kehitys jatkuu voi turnauksen päätteeksi olla jo Suomen kärkipelaajien joukossa ja joukkueen kantovaljaat.

Niiko on mekaanisesti mieletön, mutten ole aivan vakuuttunut onko pelityyli täysin stabiili. Tuntuu että se on melko satunnainen eri tavoin eri päivinä. Pieni rauhallisuus ja tavoitteellisuus sen parantamiseen voi tehdä ihmeitä todella nopeastikin. Löytyypä joukkueen vähiten toistaiseksi saavuttanut pelaaja kuitenkin 3v3 maailmanlistalla sijalta 28. (26.1., harvinainen 2000 mmr raja ylitettynä!). Se kertoo ennen kaikkea Rakettiliiga PRO:n tasosta.

Karsinnoissa puolustus oli yllättävän heikkoa, jonka takia odotukset ovat innostuneen sijaan maltilliset. En kuitenkaan hämmästy alkuunkaan jos Ballchasers kokoaa itsensä ja nousee finaaliin asti.

Ennakkoarvio sijoituksesta
Interc: 4.
Sriox: 3.
Imotti: 3.
Pastor1: 4.

Joukkue-esittelyiden muut osat